Måltidsersättning – När Tiden Inte Räcker Till

Förr så var viktminskning ofta inriktad på bantning i form utav ensidiga svältkurer. Idag har vi en bredare förståelse för hur vår kropp fungerar och detta har medfört att viktminskning kan uppnås med hjälp utav andra medel. Måltidsersättningar kan användas för att t.ex. byta ut 1 eller flera måltider under en dag.

Måltidsersättningarna är näringsmässigt balanserade måltider som oftast är en pulverform som blandas med flytande vätska. Dessa är oftast välsmakande och ger en god mättnadskänsla. Men måltidsersättningarna finns i olika former och typer.

De vanligaste är de i form utav drycker, soppor, bars eller pulver som blandas ut i vatten. Smakerna varierar och alla har olika näringsinnehåll, vissa har mer protein i sig än andra, en del har mer kolhydrater i sig, medans andra fokuserar på mycket vitaminer och mineraler. Så beroende på vad syftet är med måltidsersättningen väljer man den som passar bäst.

Måltidsersättningar är livsmedelsprodukter som är gjorda till att ersätta 1 eller ett par måltider/dag och för att minska eller kontrollera din vikt. Om du är överviktig så beror det oftast på att du har ett för högt kaloriintag.

Många människor försöker lösa detta genom att äta mindre mat, men då går man miste om många viktiga mineraler och vitaminer som viktiga för att vi ska kunna hålla oss pigga. Eftersom man blir tröttare när man äter mindre, så kan även detta bidra till att man ger upp för lätt att gå ner i vikt. Det är lika viktigt att man håller sig ifrån livsmedel som gör en trött.

Och då är man redan inne i en dålig spiral. Men här kan måltidsersättning vara en hjälp på traven! Måltidsersättning hjälper dig att få ett balanserat näringsintag utan att du sätter i dig onödiga kalorier.

Det krävs mer än bara måltidsersättningar

Många är ivriga att tappa 1 eller 2 kilo, eller kanske till och med fler kilon än så. Om du verkligen vill gå ner i vikt och behålla den vikten, så räcker det inte att ta måltidsersättning. Utan det krävs en permanent ändring av din vardagsrutiner och matrutiner.

Förutom att du måste ändra din kost så krävs det även att du motionerar regelbundet. Så för att gå ner i vikt, är det avgörande att man tänker långsiktigt och planerar upp realistiska mål. När man förlorar överflödiga kilon leder detta ofta till att man känner sig piggare och starkare både fysiskt och psykiskt.

Ändrar du inte dina vanor, så finns det en risk att du inte bara att få tillbaka de kilon du blivit av med utan även drar på dig några extra. Så se till att inte gå upp i vikt igen.

Viktigt att veta om måltidsersättning

Måltidsersättning rekommenderas vara att äta 1 eller 2 måltider/dag, vill man byta ut även den 3:e måltiden så bör man prata med en läkare innan detta införs. Att byta ut 3 måltider är inte speciellt vanligt, detta brukar endast rekommenderas till de med ett väldigt högt BMI (body mass index). Body mass index är ett sätt att mäta kroppens fettmängd.

Det är viktigt att tänka på att se till att få i sig ersättningar som fyller kroppens behov av vitaminer och mineraler. Om man inte gör det, så bör man komplettera med någon form utav kosttillskott.

Men förväxla inte dessa måltidsersättningar med t.ex. rena proteindrycker, som endast är ett tillskott av protein och inte framtagen för att ersätta en hel måltid. Dessa protein drycker brukar används av kroppsbyggare för att minska på underhudsfettet och framhäva musklerna.

9 Utvecklande artiklar för den som vill
lyckas gå ner i vikt

1. Varför ska man ta hjälp utav bantningspiller

2. Visste du att man kan gå ner i vikt ned acaibär!

3. Gå ner i vikt med proteinpulver

4. Varför misslyckas så många med sin viktnedgång?

5. Vad ska man tänka på vid träning för viktminskning

6. Tips på träningsprogram

7. Så går du ner i vikt med äppelcidervinäger

8. Hur gör man för att snabb banta

9. Allt du behöver veta om viktminskning och bantning

Integritetspolicy