Gå Ner I Vikt Med Diabetes – Vad Du Behöver Veta

Människor som lider av diabetes har förmodligen hört detta råd en miljon gånger – gå ner i vikt. Många av dem har övervägt detta alternativ, men de är inte säkra på hur de ska göra det. Det är värt att nämna att gå ner i vikt som en person som hanterar denna sjukdom är lite annorlunda och vi förklarar hur.

För att vara tydlig kan det vara svårt för alla att gå ner i vikt. Men för att se till att du har kontroll över din sjukdom och leva ett hälsosammare och lyckligare liv måste du göra några uppoffringar och leta efter sätt att gå ner i vikt. Även om du tappar mindre än 10% av din kroppsmassa (om det behövs) kan du förvänta dig att förhindra några allvarliga symtom i samband med diabetes. Den här artikeln visar hur du gör det på rätt sätt.

 • Ta reda på vad som krävs för någon med diabetes att gå ner i vikt
 • Upptäck de potentiella riskerna under denna process
 • Bekanta dig med en hälsosam kost och träningsalternativ

Att gå ner i vikt med diabetes är inte mycket annorlunda än att gå ner i vikt när du inte har att göra med denna sjukdom. Det finns dock några saker du bör ta hänsyn till.

1. Bearbetat socker är dåligt – håll dig borta från det

Bearbetad Socker Produkter

Du kommer att se vad vi menade när vi sa att personer med diabetes som vill gå ner i vikt bör följa liknande rekommendationer som personer som inte är överviktiga med diabetes. Naturligtvis betyder det inte att du ska säga adjö till socker. Frukt är till exempel packade med komplexa sockerarter som kan ge näringsämnen och släcka ditt sug efter något sött. Vad som är viktigt här är att hålla sig borta från bearbetat socker.

 • Undvik att bearbeta socker till varje pris
 • Om du behöver socker, ta det genom frukt
 • Förpackade livsmedel innehåller vanligtvis en hög mängd bearbetat socker

2. Grönsaker är bra – sautera, stek eller ånga dina grönsaker

Ångkokta Grönsaker

Om du vill gå ner i vikt med diabetes måste du inkludera grönsaker i din kost. Men du bör fokusera på hur dessa grönsaker är tillagade. Ibland kommer du att äta färska grönsaker, men för att göra saker mer intressanta kan du också sautera, steka eller ånga dem. Grönsaker är ett hälsosamt alternativ som kan hjälpa dig gå ner i vikt. Det är även smart att grilla grönsaker lite lätt.

 • Inkludera fler grönsaker i din kost
 • Laga till dem på ett hälsosamt sätt
 • Grönsaker innehåller mycket näringsämnen

3. Träning är en smart idé – gå med på ett gym

Tjej Tränar på Gym

Här är ytterligare ett bra råd för dig som vill gå ner i vikt även om du lider av diabetes. Innan vi förklarar denna rekommendation, låt oss nämna att det är bra att konsultera din läkare innan du gör något liknande. Välj ett gym nära ditt kontor eller hem. Åk dit minst tre gånger i veckan. Använd träningsmaskiner som kan hjälpa dig att aktivera olika grupper av muskler. Träna både styrke- och konditionsträning.

 • Gå med på ett gym efter att ha konsulterat en läkare
 • Använd träningsmaskiner och aktivera alla muskler
 • Inkludera både konditionsträning och styrketräning i dina träningspass

4. Vet vad du äter

Matlådor

Att äta ute kan se ut som en bekväm sak, men det hjälper förmodligen dig inte med att gå ner i vikt. Om du har diabetes och du vill bli av med dessa extra kilon och vara säker på samma gång måste du spendera mer tid på att laga mat själv. Detta låter kanske svårt för vissa människor, men det är lätt när du har en plan. Internet är fullt av hälsosamma recept som kan hjälpa dig att laga till välsmakande och hälsosam mat på ett par minuter. För att påskynda processen kan du laga till ett par måltider i förväg och frysa in dem.

 • Ät bara ute när det inte finns något annat alternativ
 • Laga mat själv och välj hälsosamma ingredienser
 • Förbered en plan i förväg

5. Vatten är din allierade

Superhjältar Dricker Vatten

Drick mycket vatten under denna process. Detta är ett av tips som kan hjälpa alla som vill gå ner i vikt. Med hjälp av vatten kan människor som lider av diabetes eliminera fett som var uppdelat i kroppen. Dessutom finns vatten för att ge mer energi, undertrycka aptiten, förbättra sömnen och hålla alla organ hydratiserade och fullt funktionella. Drick cirka åtta glas vatten per dag.

 • Det är avgörande att vara hydratiserad
 • Drick cirka åtta glas vatten per dag
 • Vatten spolar ut onödigt fett, ger mer energi och optimerar arbetet i de inre organen

6. Kryddor och örter är bra för att stabilisera blodsockret

Kryddor Blandning

Här är ett annat bra tips för dig som vill gå ner i vikt med diabetes. Vi vet alla hur kryddor och örter kan göra så att maten smakar bättre. Men de kan också göra den mer hälsosam. Koriander, vitlök, ingefära, persilja, basilika och rosmarin är några av de örter som kan hjälpa dig att stabilisera blodsockret och krydda dina måltider.

7.  Att lägga till fet fisk på menyn är en bra idé

Fet Fisk

Kolja, tonfisk, torsk och lax är bara några exempel på hälsosam fet fisk som du kan använda i din diet som diabetiker. De innehåller mycket omega-3-fettsyror. Dessutom har de starka antiinflammatoriska egenskaper. Om du vill få ut det mesta av dem, bör du undvika odlad fet fisk och leta efter vildfångad fet fisk. Det finns många sätt till att laga till en hälsosam måltid som är baserad på fisk.

 • Ät fet fisk minst en gång i veckan
 • Fet fisk innehåller mycket omega-3-fettsyror
 • Leta efter vildfångad fisk
Integritetspolicy