Viktminskning – Artikeln många läst innan dom börjat!

Viktminskning är något som ofta i dagens samhälle eftersträvas för att vi ska få den perfekt kroppen. Både veckotidningar och kvällstidningar är fulla med olika råd och tips om hur man ska göra för att gå ner i vikt.

Under största delen av 1900-talet växte detta fenomen kolossalt, medan det under 1800-talet var helt tvärt om: fint att vara kraftig. Eftersom att var man kraftig så betydde det att man var rik och välställd, var man mager så var man också fattig.

Hur uppnår man viktminskning?

Viktminskning som ett fenomen brukar förknippas med William Banting (1797-1878) som själv hanterade sin egen övervikt med en egentillverkad metod, så kallad ” the Banting Method”.

Metoden gick ut på att undvika mat som innehöll mycket stärkelse och socker. Ordet bantning har just sitt ursprung från denna metod. Viktminskning når man genom att man helt enkelt förbrukar mer energi än vad man tar in (mat).

För att kunna uppnå detta så kan man antingen minska energiintaget genom att äta lite mindre energirik mat och lite mindre portioner. Eller så kan man öka sin energiförbränning genom att motionera lite mera. Det vanligaste sättet för att uppnå viktminskning är att kombinera dessa två sätt.

Varför misslyckas så många med sin viktminskning

Många människor har försökt gå ner i vikt men misslyckats. Så innan du startar med din viktminskning fundera igenom varför du vill minska i vikt.

Ta därför några minuter och skriv ner vad du har förväntningar på din viktnedgång. Detta eftersom att många har orealistiska förväntningar på sin viktnedgång.

Så se till att du inte har det, annars kommer du garanterat att bli besviken oavsett hur du lyckas med din viktminskning. Det allra viktigaste är att du få kontroll över ditt ätande. När du har den kontrollen kan du fortsätta och se till att börja träna regelbundet för att kunna behålla din nya vikt.

Hjälp med viktminskningen

Ett sätt att få en snabbare start på viktminskningen är att börja med någon diet. Men det finns en hel uppsjö utav dieter att välja mellan, så ta dig tid och välj noggrant ut en som passar din livsstil. Men du ska veta att de flesta dieter fungerar kortsiktigt.

Så för att långsiktigt kunna behålla din nya vikt måste du ändra din kost och ditt rörelsemönster helt och hållet. För det finns tyvärr ingen genväg till permanent viktnedgång.

7 Andra Intressanta Artiklar föra att Lyckas
med din Viktminskning

1. Visste du att man kan gå ner i vikt ned acaibär!

2. Gå ner i vikt med måltidsersättning

3. Få viktminskning med proteinpulver

4. Vad ska man tänka på vid träning för viktminskning

5. Så går du ner i vikt med äppelcidervinäger

6. Hur gör man för att snabb banta

7. Allt du behöver veta om viktminskning och bantning

Integritetspolicy