Banta med Pulver

Banta med Pulver

Att banta med pulver är en beprövad metod


Att gå ner i vikt snabbt är väldigt svårt, men det finns enkla sätt att bli av med överflödiga kilon på sikt. Men fortfarande är motion och bra kostvanor nyckeln till ett slankare liv. Men för att börja sitt nya smal liv kan det vara bra att få sig en puff framåt och då kan man t.ex. ta hjälp av en pulverdiet. Fördelen med att banta med pulver är att de ger snabba resultat, så pulver kan vara startskottet på ett nytt liv. Men man ska veta att man ändå måste vara beredd på att ändra sina matvanor när man ska sluta med bantarpulvret. Om man bara vill gå ner några kilon så kan man äta pulver i 2 veckor och sedan lägga om sin kosten helt. Pulvren för viktminskning är extremt energisnåla, men innehåller ändå massor av vitaminer och mineraler. Alla dessa pulver har en sak gemensamt och det är att man ersätter en eller flera av sina måltider med pulverdrycken.

Bryta negativa mönster

Fördelen med pulvren är att man får en snabb viktnedgång och att de kan vara bra när man vill bryta ett negativt ät mönster. Nackdelen är att man från början förlorar mest vatten och muskler och inte så mycket fett. Detta betyder att ens viktnedgång bara är tillfällig, så man måste komma ihåg att ändra sina matvanor för att behålla den nya vikten man fått.Så bantar du med pulver och håller kvar vikten

 

Glöm inte proteinerna


Välj alltid ett proteinrikt pulverdiet, men även lite kolhydrater. Fördelningen med 70-80 % protein och 20-30 % kolhydrater är en ganska bra balans.

 

Välj det som du gillar

Välj noga ut vilket typ av pulver som du vill använda. Det är viktigt att just du tycker om det, annars kan det bli svårt att få i sig det.

 

Sätt upp en deadline

Du måste tänka på att pulver bara ska användas under en kort tid och detta för att få fart på viktminskningen och öka motivationen. Efter det så gäller det att ändra på sina kostvanor. Så sätt en deadline innan du börjar med pulvret, att rekommendera är en period på max 2 veckor.

 

Börja äta efter 6 dagar

Frånbörjan börjar du med att byta ut alla dina måltider mot pulvret under 6 dagar, därefter börjar du äta 1 mål mat om dagen och byta ut de övriga måltiderna mot pulver under 2 veckor.

 

Se över dina kostvanor

Se över hur du egentligen äter, äter du mycket och fet mat? Äter du lite grönsaker? Se över hur dina kostvanor ser ut och skriv gärna upp hur du äter. Försök att fylla dina måltider minst med 1/3 del med grönsaker.

 

Unna dig

Unna dig något gott någon gång ibland, du måste inte leva som en renlevnadsman bara för att du vill gå ner i vikt. En bulle någon gång skadar inte, men absolut inte varje dag.

 

Läs om hur man bantar snabbt

Banta med GI-metoden

Drabbats av Jojobantning?

Banta med soppor

Banta med Nutrilett

Allt du behöver veta om bantning

Läs mer om viktminskning och bantning m.m.

 

Integritetspolicy