Regelbunden Träning – När du vill ha Riktiga Resultat

Att träna regelbundet förbättrar inte bara din fysik utan det är även en livsförhöjare av stora mått, för såväl ditt psyke som för din kropp. Och i den allt mer kontoriserade och stillasittande miljö som vi nu lever i där fysisk ansträngning allt mer saknas, så är motion och fysisk träning svaret.

Så vill du öka ditt välbefinnande och även få bättra kontroll över din vikt, så är träning i samspel med bra kost vägen att gå.

Träna regelbundet för att få bästa resultat

Tränar du minst 2 ggr/veckan så kan du ta del av alla kroppsliga fördelar. Tränar du mindre än 2 ggr/veckan så bibehåller du bara eller tappar träningsresultat som du redan uppnått. Tränar du ingenting alls och har ett mycket stilla sittande jobb så finns det stor risk att du drar på dig mer ohälsa än du redan kanske har.

Så ut och motioner och upptäck hur roligt det faktiskt är och hur bra din kropp mår av det! Alla framsteg som du göt är stimulerande och förhoppningsvis får du ett beroende att du inte kan vara utan träningen. Har du en pulsklocka så är det ett ännu större plus att träna med.

Det är helheten som räknas

Ha alltid i åtanke när du tränar att det är helheten som räknas, så se därför till att du skapar dig en bra balans. Både genom mat och träning för att uppnå ett mentalt och psykiskt välbefinnande. Men tänk på att det är lika viktigt att vila som att träna, för kroppen behöver även få återhämta sig och vila.

Många fördelar att träna regelbundet

​Att träna regelbundet har många fördelar, man håller bl.a. kroppen i bra form och risken för olika sjukdomar minskar. Samtidigt som du både tränar din arbetspuls så att den blir lägre, minskar du ditt blodtryck och samtidigt ökar din fettförbränning. Och en ökad fettförbränning är en av nycklarna till att gå ner i vikt.

Det är inte bara fysiskt bra att träna, utan det har även en positiv effekt mentalt. Man kan många gånger känna sig mer motiverad till sitt jobb eller sin skola och på så sätt prestera bättre.

Våga pröva

Tycker du att de vanliga träningssätten är tråkiga, som t.ex. promenera, springa, simma eller styrketräna. Våga då pröva på fler träningsformer, du kommer säkerligen bli positivt överraskad över att du snart hittat en träningsform som du tycker är jätte skoj. Några förslag kan t.ex. vara dans, kampsport, klättring, rodd eller kite.

Något annat man ska tänka på är att man inte alltid måste ha en komplett träning, utan att det är bättre med en motionsträning än att inte göra någonting alls. Har man svårt att komma igång så behöver man inte alltid börja med den hårdaste träningsformen.

Uppvärmning och stretchning

För att få ut så mycket som möjligt av din träning och att minimera risken för sträckningar så rekommenderas det alltid att man göra en ordentlig uppvärmning innan träningen. Det är dessutom även bra att stretcha under och efter träningen. Under en uppvärmning så kan man gå igenom hela kroppen, men man bör prioritera de muskler som man kommer att använda.

9 Saker du förbättrar med regelbunden träning lindras

  • Hjärt- och kärlsjukdomar minskar.
  • Risken för typ-2 diabetes.
  • Mindre risk att drabbas av högt blodtryck.
  • Sömnproblemen brukar försvinna
  • Du kommer inte längre att lida av övervikt eller fetma.
  • Humöret kommer att bli bättre
  • Du kommer att bli piggare
  • Få minskad oro och ångest.
  • Även risken för cancer minskar betydligt.

Att tänka på

Försök att träna flera gånger i veckan, det är då lättare att hålla igång med träningen. Men ha åtminstone 1 dag fri så att kroppen får återhämta sig.

Ät bra och näringsrik mat så att din kropp orkar med träningen och kan återhämta sig efter. Vad du gör efter träningen spelar stor roll.

Glöm inte att dricka massa vatten både under och efter träningen. För ett bra intag av vatten ökar även fettförbränningen och minskar fettnedbrytningen.

Glöm inte att värma upp kroppen innan du börjar träna. Uppvärmning höjer din kroppstemperatur och dina muskler, det ökar blodcirkulationen och smörjer din leder vilket minskar risken för skador. Så glöm inte att värma upp minst 10 min. innan ett träningspass.

Glöm heller inte bort att stretcha kroppen och dina muskler innan och efter ett träningspass. Det minskar risken för skador och hjälper musklerna att återhämta sig fortare.

Integritetspolicy