Viktminskning med Träning – Punkterna Du Måste Ha Koll PÅ!!

Det finns nog hur många bantingsmetoder som helst och alltid är det någon ny som dyker upp i media. Men en metod som alltid fungerat och alltid kommer att fungera, för dig som vill gå ner i vikt är att börja träna.

När du minskar ditt matintag för att gå ner i vikt så måste du stoppa i dig färre kalorier än vad du tidigare gjort. Du måste alltså förbränna mer kalorier än vad du stoppar i dig. Eftersom att när du äter mindre än vad du gör av med så måste kroppen ta energi från dina extra energiförråd (fett).

Men när denna process sker så kommer kroppen även att använda energin från dina muskler. Du kommer därför att bli av med både fett, lagrade kolhydrater men även lite muskelmassa. Med en minskad muskelmassa så kommer din grundförbränning vara lägre än vad den varit tidigare.

Det är här som träning kommer in i bilden, för med hjälp utav träning så kan du motverka att bli av med så mycket muskelmassa under din viktminskning. På detta sättet blir det inte bara enklare att gå ner i vikt, utan även lättare att behålla den vikt som du strävar efter. Träningen innebär dessutom att du kommer öka din dagliga förbränning betydligt.

Några punkter att tänka på vid träning för viktminskning

  • Lägg in en större mängd aerob träning. Aerob träning menas att man tränar med en intensitetsnivå där muskelenergin omsätts via fett och kolhydrater med tillgång till syre. Det är då man förbränner mest fett. Exempel på en sådan träning är t.ex. långdistanslöpning, cykling och skidåkning m.m. Vid powerwalk och promenader ligger man också i det aeroba intervallet, men ur fettförbränningssynpunkt är det mest effektivt med lite snabbare tempo.
  • Träna inte maxstyrka under din viktnedgångsfas. Eftersom att muskelreparation och muskeluppbyggnaden är begränsad under viktnedgången. Man bör därför undvika maxstyrketräning eller mycket tung styrketräning eftersom att sådan träning bryter ner musklerna. En bra utgångspunkt är att hålla 10 repetitioner på övningarna.

Läs mer om Fettförbrännning med träning

Försök att undvika att…

  • Genomföra snabba viktnedgångar. För hastiga viktnedgångsförsök resulterar oftast i minskad energiomsättning, prestationsförsämringar och en minskad muskelmassa.
  • Gå ner i vikt endast genom kostförändringar. Att inte använda sig utav träning som hjälpmedel till att gå ner i vikt, innebär att man måste inta ännu färre kalorier. Vilket i sin tur kan öka risken för vitamin och mineralbris.
  • Ägna dig åt vätskedrivning. Undvik detta eftersom att det har en negativ inverkan på saltbalansen och temperaturregleringen i kroppen, såväl som på all sorts träning. Detta kan endast vara aktuellt för en body-buildare de sista dagarna inför en tävling.

8 Intressanta Artiklar för att ta din viktminskning till nästa nivå!

1. Varför ska man ta hjälp utav bantningspiller

2. Visste du att man kan gå ner i vikt ned acaibär!

3. Gå ner i vikt med måltidsersättning

4. Varför misslyckas så många med sin viktnedgång?

5. Tips på träningsprogram för viktminskning

6. Så går du ner i vikt med äppelcidervinäger

7. Hur gör man för att snabb banta

8. Allt du behöver veta om viktminskning och bantning

Integritetspolicy