Äppelcidervinäger för Viktminskning – Vad gäller?

Äppelcidervinäger är en väldigt gammal huskur som åter igen blivit aktuell. Redan 5000 år f.Kr så började man tala om vinägern och då framförallt äppelcidervinäger. Historiskt tillbaka använde man äppelcidervinägern som ett allmänt stärkande och uppiggande medel.

Användandet av denna dryck har grundats på mångtusenårig erfarenhet som sedan förts vidare från generation till generation.

Visste du att äppelvinäger innehåller mer än 30 st. nyttiga näringsämnen, ett 20-tal mineraler och spårämnen och även de flesta vitaminer. I äppelcidervinäger så finns det bioaktiva ämnen som flavonoider, karotenoider och olika enzymer och även fruktsyror som hjälper matsmältningen och stimulerar kroppens utrensning av slaggprodukter.

Äppelcidervinäger innehåller dessutom en hög halt av pektin, som är ett ämne som har egenskapen att binda till sig kolesterol.

Bra att komplettera med äppelcidervinäger

Nuförtiden kommer hela tiden nya upptäckter om hur viktigt det är att komplettera sin kost med äppelcidervinäger. Dess användningsområde är oräkneliga, men framförallt är den känd till hjälp för att få viktkontroll.

Idag talas mycket om glykemiskt index (GI) och effekten som  äppelcidervinäger har på detta. GI visar hur snabbt kolhydrater i ett livsmedel bryts ner i din mage och tarmar och hur detta höjer blodsockret. Ett högt GI-värde betyder att någonting höjer blodsockret snabbt.

Så ett högt GI-värde betyder en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, även övervikt och diabetes. Äter man mat med lågt GI så får du en tvärtom effekt mot dessa sjukdomar och äter du dessutom äppelcidervinäger så kan du sänka ditt GI med upp till 30 %.

Så att kombinera din kost med äppelcidervinäger är ett förträffligt sätt att stärka ditt allmänna välmående. Och dessutom få i dig värdefulla fibrer som t.ex. kaliumkarbonat och äppelpektin. Äppelcidervinäger har sedan länge använts som en hälsodryck, men för den som inte vill dricka den flytande äppelcidervinägern finns numera kapslar eller tabletter i olika styrkor som inte smakar någonting alls och är lätta att svälja.

Så får du bäst resultat med äppelcidervinäger

Om du tar äppelcidervinägerkapslarna 3 gånger/ daglig i samband med måltid, så får du bästa resultatet. För då hjälper du kroppen att vitalisera din ämnesomsättning. För att uppnå det absolut bästa resultatet bör du kombinera detta med motion och äta en sund kost.

Genom att äta äppelcidervinäger utspritt under dagen, blir effekten att du kan komma att slippa sötsuget som oftast kommer på eftermiddagen. Du slipper alltså då stoppa i dig de onödiga kalorierna som du annars kanske brukar göra.

Äppelcidervinäger har ett lågt pH-värde, vilket gör att enzymerna som spjälkar stärkelsen i maten fungerar långsammare. Måltiden ger då en långsammare blodsockerstigning, vilket i sin tur gör att vi känner oss mätta en längre tid efter att vi ätit.

Det finns många positiva effekter av att komplettera kosten med att äta äppelcidervinäger och tar du dessutom den i tablettform slipper du att skada tänderna, eftersom att den äppelcidervinägern i flytande form kan ha en frätande effekt på din tandemalj.

Mer än bara viktnedgång med äppelcidervinäger

  • Du får även en rejäl dos med vitaminer, mineraler, enzymer, aminosyror och fibrer.
  • Du får hjälp med att sänka ditt GI-värde, till upp till 30 %.
  • Du hjälper din kropp stödja matsmältningen och stimulera kroppens behov, genom att angripa förruttnelsebakterier och skadliga ämnen i tarmen.
  • Får hjälp att vitalisera din ämnesomsättning.

 

9 Viktiga Artiklar om Viktminskning

1. Varför ska man ta hjälp utav bantningspiller

2. Visste du att man kan gå ner i vikt ned acaibär!

3. Gå ner i vikt med måltidsersättning

4. Varför misslyckas så många med sin viktnedgång?

5. Vad ska man tänka på vid träning för viktminskning

6. Tips på träningsprogram

7. Gå ner i vikt med proteinpulver

8. Hur gör man för att snabb banta

9. Allt du behöver veta om viktminskning och bantning

Integritetspolicy