Acaibär vid Viktminskning – Viktig FAKTA!

Acaibär har under de senaste åren blivit väldigt populära och detta på grund utav dess nyttiga egenskaper. Acai har den förmågan att kunna hjälpa till att snabbare gå ner i vikt. I Brasilien har man använt acai i flera hundra år i matlagning och bl.a. som smaksättare i tequila.

Vad är Acai?

Acai är en frukt från det sydafrikanska palmträdet som bl.a. växer i Brasiliens regnskogar. Frukten ser ut som små runda druvor, som antingen är lila eller gröna till färgen beroende på vilken sort den är av. Acai finns att köpa som hela torkade frukter,  men även som förädlade till tabletter, juice och i smoothies.

Acaibär är bra för eftersom att de innehåller mineraler, antioxidanter, nyttiga omega-9-fettsyror och aminosyror. Acaibärets antioxidanter stärker immunförsvaret och ger dig mera energi. Aminosyror är viktigt för att kroppen ska kunna klara av att bilda muskler och omega-9 fettsyra anses ha en antiinflammatorisk egenskap.

Detta lilla bär/frukt innehåller alla näringsämn som är viktiga för kroppen. Det innehåller även viktiga  ingredienser för att gå ner i vikt och samtidigt hålla kroppen i god hälsa. Eftersom att näringen är så väl balanserad, så bidrar den till att man med hjälp utav lämplig motion och träning kan höja kroppens välmående ytterligare flera steg om man så vill.

Det finns även Acai i pulverform, läs mer om acaipulver.

Hälsofördelar med Acaibär

Acaibäret är en frukt med storleken av en druva och  den växer i de våta områdena i Central- och Sydamerika. Acaipalmen kan ge frukt 2 ggr/år och bäret växer i buntar om ca 600 bär per palm. Det frukt kan ätas i sitt naturliga tillstånd (rå) och den kan tillsättas i produkter som t.ex. juice eller som ett pulver.

Vanligast är att man använder frukten för att hjälpa människor gå ner i vikt, eftersom att den kan kontrollera aptiten vilket ökar ämnesomsättningen. När kroppens ämnesomsättning  ökar, så smälter maten snabbare och kroppen kommer snabbare att bränna de fett som redan finns i kroppen. Kroppen får även mer energi med en ökad ämnesomsättning, så att människor kan utöva en mer givande träning.

När du inkluderar acaibäret i din kost kommer du att uppleva en positiv förändring av din hälsa. För att se till att man får rätt mängd i kroppen, så kan man köpa kapslar, pulver och juicer som kan intas under hela din dag. Acaibäret är en super frukt som har hjälpt miljoner människor att leva ett bättre liv.

8 Fördelar med att använda Acaibär

1. Acaibär är fri från kemikalier, som är vanligt förekommande i andra frukter och grönsaker idag.

2. Druvorna kan konsumeras på olika sätt. Så människor som sägs vara “för upptagen”, kan fortfarande hinna ta acaibär. De finns nämligen både som juice, pulver och i tablettform.

3. Acaibär bromsar effekterna av ditt åldrande, eftersom de oljor som finns i acaibäret och  näringsämnena bidrar till att främja huden och minskar då effekterna av ditt åldrande.

4. Acaibär ökar din ämnesomsättning och bidrar därmed till att kroppen förbränner den mat du intar fortare. Den förbränner även fettceller som lagrats i kroppen, du får då mer energi.

5. Druvorna är fyllda med antioxidanter och genom att konsumera dem kommer du att fylla din kropp med dessa näringsämnen som hjälper till att förebygga problem som hjärtsjukdom. Den höga halten av antioxidanter bidrar till ett starkare immunförsvar. Detta hjälper dig att lättare kunna kämpa mot infektion och sjukdommar, såsom en vanlig förkylning.

6. Acaibäret sänker kolesterolhalten som orsakar hjärt- och kärlsjukdomar och andra problem som kan manifesteras i kroppen. De fettsyror som finns i acaibäret, såsom Omega 6 och 9 bidrar till att minska mängden kolesterol i kroppen.

7. Med Acaibäret kan du stå emot sötsuget längre. Eftersom frukten är fullproppad med näringsämnen så blir upplever man inte hungern när man ätit dem.

8. Främjar matsmältningsprocessen. Acaibäret hjälper till att rensa kroppen från gifter och andra negativa ämnen i kroppen.

Integritetspolicy