Vi tar en snabbtitt på: Xantan (Bantningsprodukt)

Xantan är ett kosttillskott som ökar mättnadskänslan och du får en viktkontroll. Du tar 2 st. kapslar tillsammans med 1 glas vatten ca. 30 min. före dagens huvudmåltider, alltså: frukost, lunch och middag.

Det som är viktigt är att alltid ta Xantan kapslarna tillsammans med rikligt med vatten detta eftersom att Xantan är en gelébildande kostfiber.

Xantan – vattenlöslig kostfiber

Xantan är namnet på den gelébildande och vattenlösliga kostfibern som ryms i Xantan kapslarna. Xantan framställs genom en fermenteringsprocess där det bildas långa s.k. polysackarider.

Magsaften klarar inte av att bryta ned dessa, utan bildar istället en gelé tillsammans med vätskan och maten i magsäcken. Detta innebär att den passerar igenom tunntarmen utan att den tas upp av kroppen.

De gelébildande egenskaperna ger samtidigt en ökad volym i magsäcken, vilket då stimulerar till en ökad mättnadskänsla. Men i tjocktarmen däremot, så kan Xantan fermenteras utav den naturliga tarmfloran vilket ger en normaliserande effekt på tarmfunktionen.

Viktminskning

Xantan är en som sagt var en kostfiber som bildar gelé i magsäcken. Gelén gör att man då känner sig mätt och äter då mindre. Samtidigt så gör gelén att det går långsammare för kroppen att ta upp kolhydraterna ur maten, vilket i sin tur sänker blodsockret (ungefär som om man hade ätit mat med lågt GI), vilket alltså leder till viktminskning.

Så fungerar Xantan

Xantan är ett ganska vanligt förtjockningsmedel som ingår i olika såser, godis, dressing och glutenfritt bröd. Xantan har E-nummer: E-415. Detta är ett pulver som sväller upp till en trögflytande gelé när den kommer i kontakt med vatten. Denna gelé lägger sig sedan i magsäcken och ger en ökad mättnadskänsla.

Magsaften klarar inte att bryta ner Xantan, så den fortsätter igenom tunntarmen utan att tas upp av kroppen. I tjocktarmen bryts däremot Xantan sedan ner, vilket gör att tarmfunktionen fungerar normalt.

Xantan gör alltså att det tar lite längre tid för kroppen att ta upp näringen ur maten som man ätit. Därför så blir blodsockerkurvan efter en måltid jämnare, vilket gör att sötsuget dämpas och att man håller sig mätt längre. Mättnaden gör så klart att man äter mindre och man får då i sig färre kalorier och går då ner i vikt.

Olika studier visar att försökspersoner som har äter Xantan har gått ner flera kilon i vikt. Detta fungerar både på kort och lång sikt, eftersom att kroppen inte vänjer sig på Xantan, vilket många gånger kan vara fallet med vissa andra typer utav bantningspiller.

Skillnaden mellan andra bantningspiller

Xantans gelé bryts ner i tjocktarmen och påverkar inte avföringen alls Vita Slim och Alli innehåller även dessa gelé som fyller ut magsäcken, men dessa geléer bryts inte ner i tjocktarmen, utan åker ut opåverkade vilket kan ge en lös mage, gaser, akuta toalettbesök osv.

Andra bantningspiller är t.ex. Reducer, Lepigen X-strong som ökar ämnesomsättningen. Super Slim minskar din hunger och 30days rensar kroppens system på slaggprodukter. Det finns även Glocosanol som sänker blodsockret och hindrar kroppen från att ta upp kolhydrater.

Biverkningar av Xantan

När man börjar använda sig av Xantan så kan man under en period få lite mer gaser, innan tarmen har vänja sig vid produkten.

Integritetspolicy