Vi tar en snabbtitt på: Glukosanol (Bantningsprodukt)

Glucosanol är en medicinteknisk produkt för viktnedgång och som även används vid förebyggande och behandlande av fetma hos vuxna människor. Glucosanol anses vara är mest effektiv i kombination medväl bra kostvanor och regelbunden motion.

Glucosanol sägs minska kroppens upptag av kolhydrater ur maten. Och detta sker genom att Glucosanol hindrar enzymet s.k. alfa-amylas ifrån att göra om stärkelse till socker i din mage och dina tarmar. Därför så kan stärkelsen inte tas upp av kroppen, utan fortsätter i stället ut den naturliga vägen.

Nushape är ett liknande bantningsmedel.

Glukosanols effekt

Effekten av Glucosanol kan man beskriva som att den sänker ditt GI i maten som du just ätit. Glucosanol kan användas av både den som äter en kost som är rik på kolhydrater och vill gå ner i vikt och av dig som äter lågkolhydratisk kost. Eller för dig som äter enligt GI-metoden och vill minska på ditt blodsockerpåslaget av en liten halvförbjuden måltid.

Glucosanol är bra på flera sätt om man är ute efter att gå ner i vikt, för att man får i sig färre kalorier från kolhydrater. Blodsockerpåslaget blir lite lägre, vilket vill säga man får samma effekt som om man skulle ha ätit mat med lågt GI. Därför håller man sig håller mätt längre och får minskat sug efter sötsaker. Insulinpåslaget i kroppen blir lägre.

Hur fungerar Glucosanol?

Glucosanol utvinns ur kidneybönor och fungerar genom att minska aktiviteten från enzymet amylas i magsäcken, som bryter ned kolhydrater till sockerarter. Detta förhindrar att kolhydraterna tas upp i kroppen och bidrar på det sättet till en viktnedgång.

Glucosanol rekommenderas först och främst till vuxna som behöver ha hjälp med att bli smal och som äter en kolhydratrik kost. (Kolhydrater finns rikligt i bröd, pasta, ris och potatis).

Vad innehåller Glucosanol?

Glucosanol innehåller ett standardextrakt, PhaseLite, som minskar upptaget av kolhydrater. PhaseLite utvinns från kidneybönor. Glucosanol reducerar aktiviteten från enzymet amylas i magsäcken och förhindrar då nedbrytningen av kolhydrater.

Kolhydrater finns i bl.a. i pasta, potatis, ris och bröd. Glucosanol kan vara ett alternativ till vuxna människor som äter en kolhydratrik kost och som vill kontrollera sin vikt eller gå ner i vikt.

Viktigt att veta om Glucosanol

  • Glukosanol rekommenderas inte till barn under 12 år.
  • Gravida bör inte äta Glukosanol eftersom att det inte är hälsosamt att förlora i vikt under graviditet.
  • Använda inte om ditt BMI understiger 18,5.
  • Läkemedelsbehandlade diabetiker skall inte använda Glucosanol utan att innan ha rådfrågat med sin läkare. Detta eftersom att Glucosanol kan påverka blodsockernivåerna.
  • Ska inte användas an människor med en överkänslighet mot bönor.

Hur används Glucosanol?

1-2 tabletter tas direkt före varje måltid. Dosen kan ökas till 3 tabl/måltid, om maten innehåller mycket kolhydrater. För att tillgodose det dagliga intaget utav kolhydrater så ska inte fler än 3 tabletter/måltid tas. Följ därför doseringsanvisningen på förpackningen och överskrid inte maxdoseringen med absolut max 6 tabletter/dag.

Integritetspolicy