Vi tar en snabbtitt på: Alli (Bantningsprodukt)

Alli är ett bantningspiller som säljs på apoteket, som är receptfritt. Alli innehåller orlistat, som innehåller samma aktiva substans som det receptbelagda bantningspillret Xenical. Alli  är precis som det receptbelagda bantningspillret Xenical en fettblockerare och har ju även samma verkningsämne i sig som Xenical, nämligen orlistat.

Alli är helt enkelt bara en lightversion utav Xenical men som tillverkas av Glaxo Smith Kline.

Alli är ett viktminskningspiller som har utvecklats för vuxna som är överviktiga. Allis viktminskningsprogram sägs vara bra om du funderar på att gå ner i vikt och om förstår vikten av ett bra dietprogram.

Men Alli är inte en permanent lösning till viktminskning, utan det krävs att du gör livsstilsförändringar också. Alli Kapslarna hjälper till med viktminskning genom att blockera kroppsfettet i matsmältningssystemet.

Hur Alli fungerar

När du tar in fler kalorier än som vad din kropp behöver, så kommer kroppen lagra att dem som fett, vilket i sin tur gör att du går upp i vikt. Den aktiva substansen som finns i Alli, sätter sig på de enzymer som ansvarar för att bryta ner fett.

Vilket i sin tur förhindrar fettet från att lagras och absorberas in i kroppen. Om fettet inte bearbetas så kan det inte lagras och kommer då ut ur kroppen via avföringen.

Men Alli fungerar bara på de enzymer som bryter ned fett, så intaget av protein och kolhydrater kommer inte att påverkas av din kropp, utan kommer fortfarande att absorbera dessa näringsämnen precis som vanligt. För att kunna uppnå ditt mål till en lägre vikt med Alli, så är det viktigt att äta kost som är mindre fet och att man motionerar regelbundet.

Att tänka på när du ska använda Alli

För att få ut det bästa möjliga resultatet så påstås det att Alli ska kombineras med en kalori- och fettsnål diet. Och det finns tydligen framtagit ett speciellt kostprogram i samband med utvecklingen av Alli.

Detta kostprogram hittar du även på samma hylla som du köper Alli på apoteket. Följer du denna diet och minskar i vikt, så ska Alli-kapslarna förstärka effekten av så att du ytterligare kan minska i vikt.

Innan du ska starta ett program på egen hand med hjälp utav Alli, så rekommenderar tillverkarna av Alli att du bokar en hälsokontroll som går att göra på apoteket. Detta påstår Allis tillverkare: blir en bra start som stärker din motivation och du kan se vilka framsteg du gör genom att följa upp i en förnyad Hälsokoll.

För att se vilka apotek som erbjuder en hälsokontroll kan du gå in på Allis hemsida, eller på apotekets. Har du frågor kring behandlingen kring Alli, så kan du även då beställa tid för rådgivning på ett apotek.

Så här används Alli

Man kombinerar det skräddarsydda kostschemat med Alli kapslarna. Och man börjar med att följa kostschemat några dagar innan man tar den 1:a kapseln. Alli kapslarna intas därefter 3 gånger om dagen: frukost, lunch och middag. Ser du även till att 1/3 del av varje måltid består utav energi från fett så fungerar Alli kapslarna som allra bäst.

Effekter av Alli

Äter du allt för fet mat i kombination med alli programmet så kommer matsmältningssystemet att påverkas negativt. Detta kan leda till att du blir lös i magen och får springa på toaletten mer än normalt. Men genom att sänka fettintaget i din kost som du äter, så kan du minska denna effekt.

Ingredienserna i Alli?

Aktiva Ingredienser:

Orlistat 60mg

Inaktiv Ingredienser:

FD & C Blue 2, natriumlaurilsulfat, Livsmedelsfärg, povidon, Gelatin, järnoxid, microcystalline, cellulosa, talk, titandioxid och natriumstärkelseglykolat.

Integritetspolicy