Vi tar en snabbtitt på: Allevo (Bantningsprodukt)

Allevo är en måltidsersättnings metod, men Allévo har valt att dela in sina produkter i 3 st. olika faser för hur de ska användas och i vilken utsträckning:

1. Kick Start fasen: här ersätter du alla dina måltider under 1-2 veckor med Allevo Kick Start produkter, shaker och soppor. Det är under den här inledande fas som man bryter gamla vanor och inleder arbetet med att etablera en bättre och hälsosammare livsstil. Här får du även chansen att tydlig och distinkt förändra din kost.

2. Den andra fasen kallas för Viktminskningsfasen. Istället för att ersätta alla måltider under din dag med Allevo så ersätter du nu bara vissa. I samband med denna fas så erbjuder Allévo en helt kostnadsfri viktcoach på deras hemsida, där du kan få stöd i att förändra beteenden relaterade till din kost.

Allevo viktcoach ger dig stöd och tips för att du ska lyckas med din viktnedgång och de utgår då från 3 grundpelare: måltidsordning, tallriksmodellen och fysisk aktivitet. Under denna period så lovar man att du ska ned så 0.5 kg i veckan.

3.Balansfasen, är den allra sista fasens i Allevos program. Det är under denna fas som du nästan har nått det slutgiltiga målet. För att äta riktigt och nyttigt, kombinerat med rätt mängd av fysisk träning är det viktigaste. Under den här fasen så ska du bara använda Allevos produkter i en sådan liten utsträckning som möjligt. Det är här som du har påbörjat ditt nya liv utan måltidsersättning.

En VCLD metod

Allevo metoden bygger i principen på en VLCD, Very Low Calory Diet, vilket vill säga låg-fett principen. Det man vill är att få i sig färre kalorier än vad kroppen gör av med, så att kroppen börjar använda sina fettreserver.

I Allévo metoden så minskar du ditt kaloriintag genom att byta ut måltider mot kalorifattiga Allevo produkter, så som t.ex. soppor, shakes, bars, näringspulver, drycker, snacks och kosttillskott.

Träning i samband med Allévo:

Eftersom att Allévometoden är en låg-kalori diet så blir den mer effektiv om du samtidigt rör lite mera på dig. I fas 1 så rekommenderas det att man har en lätt fysisk aktivitet, i fas 2 så ska den fysiska aktiviteten trappas upp och under fas 3 så ska du även se till att träna regelbundet.

Fördelar med Allevo

Allévo är ett komplett system där alla produkter är vetenskapligt framtagna m.h.a. experter inom näringslära, beteendeterapi och motion. Allevo produkterna är även kontrollerade utav livsmedelsverket för att de ska vara så säkra som möjligt.

Följer man noggrant anvisningarna så ska man kunna känna sig trygg, för du får samtidigt i dig de vitaminer, mineraler och näringsämnen som kroppen behöver.

Nackdelar med Allevo

En kritik som VLCD metoder fått utstå är att de är väldigt plågsamma och ansträngande för kroppen. Så om man väljer att byta ut alla sina måltider mot Allevo ersättning så kan man hamna nere på 550 kcal/dag, vilket är såpass lite att kroppen hamnar i svält.

Då går kroppen ner på sparlåga och när den väl får i sig mat igen så lägger den på sig några extra kilon för att vara säker. Så man ska vara försiktig med den allra strängaste fasen i Allevo-metoden och för att undvika svält så bör du hålla dig på minst 1300 kcal/dag.

Andra bantningsprodukter är t.ex. 30days, modifast och thermacuts.

Integritetspolicy