Träning – 24+ Artiklar om Träning – SE HELA LISTAN

1. 10 Heta förbränningstips

Är det dags att höja fettförbränningen! Har ditt smalprogram nått halvvägs, då är det bästa att öka på trycket. Här följer 10 st. enkla knep som sätter fart på din viktminskningen.

2. Massor av bra sätt till fettförbränning

Fettförbränning sker både vid högintensiv och lågintensiv träning. Med högintensiv träning menas t.ex. löpträning och spinning. Med lågintensiv träning menas t.ex. simning och promenader. Läs mer om olika sätt till fettförbränning

3. Fettförbränning med träning

Fettförbränning är ett utav det mest säljande orden i dagens tidningar och vi matas ständigt med olika dieter och mirakel piller som lovar snabba resultat. Men fettförbränning är en ganska komplicerad process som till mesta del styrs utav vad du äter och av hur mycket energi som du gör av med. Här kan du läsa mer om hur du fettförbränner med träning.

4. Gå dig smal

Med 7 raska promenader i veckan så kan du gå ner 5 kg i vikt. Promenader ger dig möjlighet att förbränna massor av kalorier. Här kan du läsa mer om hur du kan gå dig smal.

5. Promenera dig ner i vikt

Att ta dagliga promenader är ett väldigt effektivt sätt att gå mot en bättre hälsa, speciellt för dig som upplever mycket stress i din vardag. Dagliga promenader hjälper även till att finna lugn och är ett bra orosdämpande sätt. Lär om hur du kan promenera dig ner i vikt

6. Träna hemma eller på gym

Att ge sig iväg till gymmet några gånger i veckan har blivit mycket populärt nuförtiden både bland unga och äldre människor. Men det är inte alla som har tid, råd eller möjlighet att träna på ett gym, men då kan man istället träna hemma.

7. Träningsprogram med viktminskning

Att rekommendera träning som viktminskningsmetod är det nog många som gör och styrketräning framför allt, eftersom att man då ökar förbränningen som musklerna ger dig.

8. Viktminskning med träning

Det finns nog hur många bantingsmetoder som helst och alltid är det någon ny som dyker upp i media. Men en metod som alltid fungerat och alltid kommer att fungera, för dig som vill gå ner i vikt är att börja träna.

9. Utrustning till dina promenader

Det finns mycket utrustning att införskaffa när du blivit van med dina promenader och gör dem flera gånger i veckan. Det kan då vara roligt att variera promenaderna med hjälp av utrustning, här kan du läsa om några tips på enkla saker du själv kan införskaffa.

10. 8 Skäl till att träna hemma

Att träna hemma är både ett smart och effektivt sätt att hålla sig i from. För man slipper betala dyra gymkort och sparar därmed en massa pengar. Man kommer även att spara tid, då man slipper åka fram och tillbaka till gymmet. Skyll aldrig på dåligt väder eller att du har tidsbrist, det finns mängder med goda skäl att träna hemma.

11. Träna med boll

Att börja träna upp sin balans är bra och resultatet av att träna med en balansboll är en funktionell och stabil styrka som inte kan nås med de mest avancerade styrketräningsmaskinerna.

12. Träna med hopprep

Att hoppa hopprep är en tuff träningsform som förbränner mycket kalorier. Dessutom så förbättras kroppen syreupptagningsförmåga, eftersom att hela kroppen rör på sig.

13. Träna med hjälp av studsmatta

Att träna med hjälp av en studsmatta kan ge 60 % högre kaloriförbrukning än en vanlig promenad.

14. Träna med en balansplatta

En balansplatta är bra när man vill träna balans, koordination, styrka och cirkulation. Att träna med en balansplatta är även ett väldigt effektivt sätt att minska risken för fotledsskador.

15. Jogga dig i form

Joggning eller löpning är en väldigt bra motionsform för alla som vill komma igång med sin träning och inte har lust att lägga ner tid på att ta sig till och från gymmet.

16. Musarm och monotona arbeten

I dagens samhälle så blir det allt vanligare att vi utsätts för arbeten med dålig variation på rörelser. Detta skapar en obalans när vi då överanstränger vissa muskler och vi riskerar då att få olika kroppsskador.

17. Aerob och Anaerob träning

Det finns 2 st. vanliga begrepp på hur en träningsform verkar och dessa 2 begreppen kallas för Aerob och Anaerob träning. Aerob känner nog de flesta igen från ordet Aerobics som är ett samlingsnamn för alla Aerobiska träningsformer.

18. Rolig träning

Att ha roligt under träningen, är det är bästa sättet att lyckas. För när du rör på dig så ökar förbränningen i kroppen och viktminskningen kommer då som ett brev på posten.

19. Träna med pulsklocka

Att träna med en pulsklocka, kallas även ibland för pulsträning, har blivit väldigt populärt under de senaste åren. Nuförtiden så är det inte bara eliten som tränar med pulsen som träningsredskap, utan nu kan alla göra det!

20. Regelbunden träning

Att träna regelbundet förbättrar inte bara din fysik utan det är även en livsförhöjare av stora mått, för såväl ditt psyke som för din kropp.

21. Motionssimning

Motionssimning är en väldigt allsidig motionsform, för såväl ung som gammal. När du simmar så stärker du muskulaturen och förbättrar konditionen.

22. Kost träning

Oavsett om du tränar för att bli smalare eller för att bli en fullbordad atlet, så är kosten oerhört viktig. Rent resultatmässigt skulle man kunna säga att kosten utgör ungefär hälften för vad din träning kommer resultera i.

23. Efter träning

Efter en träning så bör man alltid ha förberett ett återhämtningsmål som består av kolhydrater och protein, för att få ut bästa möjliga resultat av träningen.

24. Pilates

Pilates är en slags träningsform som skapades av Joseph Pilates under 1900-talet.

25. Yoga

Yoga är sanskrit och betyder förening av kropp, själ och sinne. I Indien så har yoga praktiserats i ungefär 5000 år och de första historiska bevisen, kan ses ända bakåt till ca 2.500 f.Kr.

Integritetspolicy