Vi tar en snabbtitt på: Modifast (Bantningsprodukt)

Modifast är en produkt för dig som vill gå ner i vikt. Modifast är en kostersättning och måltidsersättning som ersätter din vanliga kost och som ska säkerställa att din kropp får i sig all den näring som den behöver, samtidigt som energiintaget begränsas.

Modifast erbjuder olika smaker

Modifast erbjuder dig 10 olika kostersättningar, 5 måltidsersättningar och 2 minimåltider. Modifast är en s.k. LCD diet (Low Calorie Diet). Modifast består av olika drycker i smaker som vanilj, hallon, choklad och kaffe. Och soppor i smaker som sparris och en med potatis och purjolök.

Hur Modifast fungerar

Modifast fungerar så att du till en början ska ersätta alla dina måltider med Modifast produkter och denna fas skall vara i 14 dagar. Under denna 14 dagars fas så är det enligt Modifast tillverkare viktigt att du dricker mycket med vatten, minst 2.5 liter om dagen.

Efter dessa 14 dagar så får man enligt Modifast börja äta ett mål om dagen men fortfarande ersätta de andra måltiderna med Modifast. Efter den 3:e veckan så får man enligt Modifast äta 2 vanliga måltider om dagen och när man är klar med Modifast dieten säger de att man nu ska äta rätt mat i rätt mängd.

En annan måltidsersättare för viktnedgång är Naturdiet och Nutrilett.

Ett sätt att använda Modifast

Hur man använder Modifast beror helt på din egen situation och din målsättning. En del vill byta ut alla sina måltider till Modifast under en period, för att på så sätt snabbt komma igång med sin viktminskning, medans andra föredrar att byta ut några enstaka måltider över en lite längre tid.

Syftet med Modifast-metoden är inte bara att man erbjuder ett snabbt och effektivt sätt att kunna minska i vikt utan även att hjälpa dig att kunna behålla vikten efter Modifastkuren är avslutad.

Modifast-metoden är utformad så att du till en början ersätter alla din måltider med Modifast kostersättning. Vilket ger en snabb och motivationshöjande viktminskning till en början. Därefter så övergår man stegvis till att äta vanlig och bra mat, som är välbalanserad för dig.

Denna stegvisa övergång gör att både du och din kropp får tiden till att anpassa er till era nya vanor och därmed minimeras risken för jojobantning.

Modifast är utformad av en dietist

Modifast-metoden är utformad utav en dietist och pågår i 6 veckor. De första 2 veckorna så äter du bara Modifast kostersättning och då är det även viktigt att man dricker mycket vatten, den tredje veckan så börjar du kombinera Modifast med 1 vanlig måltid och veckorna därefter så går du tillbaka till att äta 2 vanliga måltider.

När man återgår till att äta vanlig mat så är det viktigt att man anpassar mängden mat för att bibehålla sin nya vikt. Skulle du av någon anledning falla ur ditt viktminskningsprogram, så se inte detta som ett misslyckande, för detta är lätt hänt. Ät då istället enbart Modifast dagen efter och återgå sedan till den vecka och dag i Modifast-metoden som du tidigare befann dig i.

Modifast är välbeprövat

Lågenergidieter så som Modifast är välbeprövat, säkert och effektivt. Så när du byter ut din vanliga mat mot Modifast så säkerställer du inte bara att ditt energiintag, utan även ser du till att kroppen får i sig alla de näringsämnen den behöver.

Men Modifast ska självklart inte ses som ett alternativ till bra mat och motion, utan som ett komplement och ett verktyg att använda i början av en viktnedgång. Gå ner i vikt med yoga är en perfekt kombination för att även stärka dig mentalt.

Modifast är avsedd för…

Modifast är avsedd för överviktiga vuxna utan några hälsoproblem, med dock inte för t.ex. gravida eller ammande kvinnor. Och lider du av ett sjukdomstillstånd så som diabetes, hjärtkärlsjukdom etc. eller känner du dig osäker på om du kan äta Modifast. Så rekommenderar Modifast tillverkare att du innan talar med din läkare, dietist eller sköterska. Eftersom att de kan ge dig personliga råd och ta ställning till om ev.medicinering behöver ändras m.m.

Integritetspolicy