Studsmatta – Enastående 60 % Högre Kaloriförbrukning

Att träna med hjälp av en studsmatta kan ge 60 % högre kaloriförbrukning än en vanlig promenad, detta visar en ny ministudie som gjorts vid Idrottshögskolan i Stockholm.  Ja under de senare åren så har den nya inne flugan varit att ha en studsmatta ute på sin tomt.

Och de har verkligen förökat sig som gräshoppor i våra trädgårdar. Så varför då inte ta tillfället i akt och förbränna lite extra kalorier och samtidigt ha skoj! Det sägs att 10 min. hoppande på studsmatta motsvarar 30 min. jogging

  • Studsa bort din vikt
  • Låter din viktminskning bli roligare
  • Inte helt ofarligt faktiskt

1. Skonsam och skoj träning

Studsmattan är ett bra och ett lagom tufft alternativ till löpning. Du får både en rolig träning, slipper stumma golv och det är skonsamt för knän och leder.

2. Hjärtat får jobba

Forskare har jämfört en rask promenad på ett löpband med hopp på en studsmatta. Med hjälp utav laboratoriets datateknik så kunde de mäta syreupptagningen och kaloriförbrukningen.

Studien visade att träningseffekten med kondition och kaloriförbrukning blir densamma om man promenerar eller hoppar på en studsmatta, men bara så länge som du utövar dessa 2 aktiviteter i samma takt och med samma belastning.

Men om du däremot hoppar lite mer aktivt, så får hjärtat börja att grovjobba. Träningseffekten skjuter då i höjden med hela 60 %.

3. Ett bra alternativ till konditionsträning

Hoppa studsmatta är ett bra alternativ till konditionsträning eller en bra träning när tillräckligt med tid saknas. Studsmattan är ett bra och roligt sätt att förbättra upp flåset och få ner vikten, om man tränar högintensivt. Träna varje dag i 5 min. det räcker gått och väl. Här är det även perfekt att träna med hjälp av en pulsklocka för att hålla koll på hur hårt du jobbar.

4. Både träning och avstressande

Samtidigt som det både ger en avstressande effekt att hoppa studsmatta så tränar du även knäleder, rygg och din kondition. Men detta är bara några utav de fördelar som finns med att hoppa studsmatta.

Att hoppa studsmatta är både roligt och nyttigt, och med en regelbunden träning, så det ett bra sätt att hålla igång kroppen, samtidigt som motorik och koordinationsförmågan blir bättre. Detta är en perfekt träning att ha med i ditt träningsprogram.

5. Bra att tänka på

Även om det kanske mest är barn som råkat ut för olyckor på studsmattor, så händer det att även vuxna gör det. Därför kan ett skyddsnät runt studsmattan vara ett bra skydd, detta minskar risken för att någon skulle råka hoppa utanför. Det är även att rekommendera att man har en så tjock ram som möjligt runt sin studsmatta.

När man hoppar så ska man tänka på att man hoppar med mjuka knän. För har man spända knän så är risken större att man drabbas av skador.

Man ska även se till så att studsmattan är torr när man ska hoppa på den, för är den blöt eller fuktig så blir den ofta hal.

3 Andra Artiklar för att få fart på Fettförbränningen

1. 10 Heta förbränningstips

2. Viktminskning med träning

3. Gå dig smal

Integritetspolicy