Gå dig Smal – Förbränn Fett Utan Skaderisk

Med 7 raska promenader i veckan så kan du gå ner 5 kg i vikt. Promenader ger dig möjlighet att förbränna massor av kalorier och ger dig även energi mentalt. En promenad har så många fler positiva effekter än man först kan tro.

  • Förbränn kalorier i en stressfri miljö
  • Ingen större skaderisk
  • Lätt träning som ger mental energi

1 promenad/dag kan göra mycket, men om du dessutom ser till att gå så många steg som möjligt i din vardag så får du snabbt en halvtimmes bonus träning om dagen.

Se därför till att alltid ha ett par promenadskor med dig i väskan eller under skrivbordet. Då är du alltid redo att promenera till mötet nere på stan eller ta en liten runda under lunchen.

Ställ bilen en liten längre bit bort från dit du ska. Ta t.ex. alltid p-platsen som ligger längst ifrån ingången till din arbetsplats eller till affären. Den ger dig några extra steg och den är säkert också alltid ledig!

Använd, så gott det går, gång som ditt transportmedel. Ta gå gärna en liten omväg när du är på väg från plats A till plats B.

Försök att ha för vana att ta trapporna i stället för hissen eller rulltrapporna.

Läs mer om hur du kan Promenera dig ner i vikt

Därför blir man smal av att gå

Att gå är enligt studier den allra mest effektiva viktminskningsträningen eftersom att du inte lika lätt struntar i en promenad. Medans t.ex. en löprunda eller en tur till gymmet lätt kan hoppas över under stressiga och trötta dagar, medans de flesta nästan alltid kan ta sig samman och gå ut en runda.

1. Stressfri

Det är nästan omöjligt att lyckas med att gå ner i vikt om stresshormonerna pumpar runt i kroppen. Därför att de motarbetar på alla sätt en viktminskning, men om du går minst 30 min. i frisk luft om dagen så förebygger du stressen.

2. Förbränner kalorier

Man förbränner ungefär 300 kalorier/tim. när du är ute och går, men du stärker även din förbränning på lång sikt. Promenader stärker nämligen dina muskler och i främst då rumpan och låren, och det ger dig på sikt en ökad förbränning. Desto fler muskler du har i din kropp, desto fler kalorier använder din kropp för att hålla sig igång. Utrustning att eventuellt införskaffa.

3. Steg till en smalare midja

Många vet redan att man helst ska gå 10 000 steg/dag för att ha hälsan i behåll. Men en del studier visar att det behövs lite mer om du ska använda promenader som en regelbunden viktminskningsträning.

Men du behöver inte gå alla dessa steg som promenader, utan kan även få några av dina steg insatta på kontot, genom att alltid vara den som går ut med soporna eller hämtar frukten till fikat. Kom ihåg att alla steg räknas.

Vill du på allvar ha kontroll över dina steg så kan du införskaffa dig en stegräknare, det blir samtidigt ett motiverande redskap. Olika studier visar att man faktiskt går mer om man har en stegräknare än om du inte har en.

4 Vassa Artiklar om att Gå Ner i Vikt

10 Heta förbränningstips

Exempel på träningsprogram

Viktminskning med träning

Fettförbränning med träning

Integritetspolicy