Dietexpertens 10 Heta Förbrännings Tips – “Dubbla din Förbränning”

Är det dags att ta fettförbränningen på lite mer allvar? Oavsett om du bestämt dig att gå ner 20 kg eller 5kg så är det en kamp för många. Här har jag samlat enkla tips så att du redan idag kan kicka igång din fettförbränningsmekanisk. Så vad väntar du på? Nu kör, och skippa inga tips nu.

Är det dags att höja fettförbränningen! Har ditt smalprogram nått halvvägs, då är det bästa att öka på trycket. Här nedan är 10 st. enkla knep som sätter fart på din viktminskningen.

  • Mer än dubblera din fettförbränning
  • Det behöver inte vara komplicerat alls
  • Se resultat på ganska kort tid

1. Rör på dig lite mer

Det absolut bästa och effektivaste sättet att påverka ämnesomsättningen är att motionera regelbundet och det är inte bara stentuffa träningspass som gäller. Försök att undvika att sitta  stilla i alltför långa stunder, då intar din ämnesomsättning ett viloläge.

Bara genom att ta trappan i stället för hissen, ta en promenad med hunden så ger du din fettförbränning ett jättelyft.

LÄS – Gå dig smal

2. Träna dina muskler

Desto större muskelmassa, desto mer energi behöver kroppen, även när den inte är i rörelse. Muskelceller kräver energi fastän de inte är aktiva, därför ökar en stor muskelmassa din dagliga ämnesomsättning. Så om du orkar så är det en strålande idé att komplettera fettförbränningsträningen med ett styrketräningspass.

LÄS – Kosttillskott för att bygga muskler och gå ner i vikt

3. Leka fartlekar

Träna efter fartleks-principen. Det ultimata är då du utnyttjar terrängen maximalt, genom att öka och minska pulsen genom att t.ex. löpa i hårt tempo uppför backen och i lugnt tempo när det går neråt eller raktfram. Det är en ganska tuff träning, men du förbränner verkligen kalorier.

LÄS – Rolig träning

4. Ät inte omedelbart efter träningen

Är du ute efter en ännu större viktminskningseffekt så ska du undvika att äta direkt efter att du tränat. Eftersom att koppens sockerdepåer reduceras kraftigt när man motionerar och för att spara de sista sockerresten ökar kroppen automatiskt fettförbränningen, även timmarna efter att du tränat.

Att vänta med att äta innebär att kroppen behöver lite längre tid på sig att bygga upp sina depåer igen. I stället för 12-24 tim. så kan det ta upp till 2 dygn att bli klar till nästa pass. Men detta är inget att rekommendera om du ska vara i fysisk toppform dagen efter.

5. Dela upp träningen

har du tid och möjlighet så försök att träna i mindre etapper. Din kropp kommer att forsätta att förbränna fett på högsta varv tiden efter träningen. Så desto mer “efter träningstid” som du har på en dag, desto bättre.

6. Öka intensiteten

Försök att få i gång hela kroppen t.ex. genom att investera i ett par rullskidor, så får du möjlighet att arbeta med armarna samtidigt. Längdskidåkningen kan t.ex. även köras på inlines.

7. Glöm inte de små måltiderna

Många motionslöpare försöker att gå ner i vikt genom att plåga sig själv, men har man för få kalorier i sin kost kan man förstöra sin träning. Istället ska man äta många och små måltider och dagen, som alla ska innehålla lite protein och mycket kolhydrater. Tumregeln för en som motionerar mycket är att få i sig 8 g. kolhydrater och 1,5 g. protein om dagen/ kg i kroppsvikt.

8. Tävla

Att ha en tävling i all vänskaplighet sätter alla gånger fart på förbränningen. Så om du har möjlighet att träna med en eller flera vänner så kan ni på ett enkelt sätt få ut lite mer av träningen genom att pressa varandra under tiden som ni springer. Då kan ni t.ex. turas om att  bestämma runda och intensitetsgrad och lägga in småspurter.

9. Var försiktig med hård träning

Desto längre och oftare som du tränar desto mer fett förbränner du. Men se upp, för om du tränar för hårt så får din kropp inte möjlighet att återhämta sig. Resultatet blir då att din form faktiskt blir sämre och dina muskler mindre. Träna därför aldrig 2 dagar i sträck.

10. Se träningen som en investering

Utöver att du ska välja din motion som du tycker är roligast och som passar dig bäst i din vardag, så ska du försöka se på motion som en utav de bästa investeringar som du kan göra i livet. Ett skäl är så klart att du snabbt kommer att bli av med fettet men en annan fördel är att du får mer energi över till och för ditt övriga liv.

Läs 4 Andra Artiklar om du vill ta nästa steg

Andra bra sätt till fettförbränning

Exempel på träningsprogram

Viktminskning med träning

Promenera dig ner i vikt

Integritetspolicy