Fettförbränning med Träning

Fettförbränning med Träning

Fettförbränning är ett utav det mest säljande orden i dagens tidningar och vi matas ständigt med olika dieter och mirakel piller som lovar snabba resultat. Även om dessa många gånger kan fungera så är det sedan lätt att man snabbt faller tillbaka i gamla vanor och man ökar då i vikt igen.

Promenera dig ner i vikt

Fettförbränning

Fettförbränning är en ganska komplicerad process som till mesta del styrs utav vad du äter och av hur mycket energi som du gör av med. I teorin så innebär detta att för att du ska lyckas gå ner i vikt så måste du göra av med mer energi än vad som du stoppar i dig.

Men måste man då lusläsa i kaloritabellerna på alla förpackningar, stirra sig blind på innehållsförteckningarna och alltid väga, mäta och räkna sitt intag av mat?  Svaret är så klar Nej! Om man istället ger kroppen den rätta förutsättningen för en optimal fettförbränning, så kan man garanterat gå ner i vikt ändå. Här nedan följer några små tips till en optimal fettförbränning.

– Styrketräning

Att köra styrketräning är ett mycket bra sätt att hålla formen, även om man inte förbränner så mycket fett under själva träningspasset. Men mer muskler ger en större energiförbrukning och en högre fettförbränning dygnet runt. Det ger även en starkare och fastare kropp. Du får dessutom en bättre kroppshållning och minskar risken för förslitningsskador.

– Konditionsträning

Desto bättre kondition desto högre fettförbränning. Att få bra kondition innebär att du får en bättre syretillförsel till dina muskler. En god syresättning ökar användandet av fett som bränsle.

– Lågintensiv förbränningsträning

Lågintensiv förbränning är t.ex. att gå med stavar, med vikter eller energisk armpendling. Att  ge sig ut på en lågintensiv promenad på morgonen innan man ätit frukost ger kroppen bra förutsättningar till att ta energi ifrån sina fettdepåer. För när du vaknar på morgonen så är ditt blodsocker lågt och din insulinnivå är nästan obefintlig. Denna kombination gör att fett lättare frigörs ifrån fettcellerna och eftersom att du inte har ätit något så har din kropp inget annat bränsle än fett att tillgå.

Andra bra sätt till fettförbränning

Punktförbränning – Bara en myt

Att kunna punktförbränna vissa delar på sin kropp fungerar inte. Så alla varianter på magträningsmaskiner som påstår sig effektivt bränna bort fett på magen, är helt och hållet bara ett påhitt. Men att få starkare magmuskler är visserligen positivt men det kommer inte att reducerad bort mängden underhudsfett på din mage. När man bränner fett så tas fettet ifrån alla celler på hela kroppen samtidigt. Så en promenad innan frukost är en snabbare väg till mindre underhudsfett på magen än 100 situps på kvällen.

10 Heta förbränningstips

Viktigt med vardagsmotion

Försök att hitta tillfällen i din vardag då du kan rör dig lite extra. Så finns det ingen tid till styrketräning, morgonpromenader eller konditionsträning, så finns det alltid andra alternativ. Ta t.ex. en promenad till jobbet, ta trappen istället för hissen, eller ta en kvällspromenad  efter jobbet istället för att ligga i soffan och titta på TV. Det viktiga är inte HUR du väljer att motionera utan ATT du gör det!


Ex. på träningsprogram

Viktminskning med träning

Integritetspolicy