Bra sätt till Fettförbränning

Bra sätt till Fettförbränning

Fettförbränning sker både vid högintensiv och lågintensiv träning. Med högintensiv träning menas t.ex. löpträning och spinning, denna träning ger visserligen en liten högre fettförbränning än lågintensiv träning men kräver mer energi och längre återhämtning. Med lågintensiv träning menas t.ex. simning och promenader, men dessa träningsformer kan du däremot utöva längre och oftare utan att behöva någon längre återhämtning och därmed öka din fettförbränning.

Fettförbränning med träning

Morgonpromenader

Att ta morgonpromenader är ett utmärkt sätt att öka sin fettförbränningen på. Morgonpromenader har den bästa effekten direkt efter att du har vaknat, då glykogen nivåerna är låga och kroppen helst använder fett som bränsle. Morgonpromenaderna bör man gå i rask takt och mellan 45-80 minuter. Minimun  bör ligga på 45 min. för man ska hinna få igång fettförbränningen ordentligt, men man ska inte gå längre än 80 min. för då kan du börja att förlora dina muskler.

Crosstrainer

Crosstrainer är ett bra och effektivt sätt att bränna kalorier och fett på och crosstrainer sliter inte lika mycket på leder och knän som löpning kan göra, men du bränner ungefär lika mycket kalorier. Ett tips på att göra denna kanske annars enformiga träningsform lite roligare, är att investera i en surfplatta och ta med till gymmet, så att du kan titta på dina favoritserier eller filmer medan du tränar.

Simning

Simning ger en mycket effektiv fettförbrännings metod och det kan tränas både som lågintensivt och som högintensivt. En mycket effektiv metod för att öka din fettförbränning är att simma intervaller, alltså du simmar en sträcka långsamt men nästa sträcka med hög intensitet.

Styrketräning

Styrketräning är ett riktigt bra sätt att få igång sin fettförbränning. Och utöver den direkta fettförbränningen som sker under träningspasset, så ger detta träningssätt mer muskelmassa och en väldigt hög allmän fettförbränning.

10 Heta förbränningstips

Exempel på träningsprogram

Viktminskning med träning

Gå dig smal

Integritetspolicy