Kostexperten: Full Guide Över Fettförbränningspiller & -Tabletter

För att gå ner i vikt, behövs ihärdighet och motivation. Men man behöver också de rätta viktminskningsmetoderna, som bland annat fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter.

För att uppnå bra och långsiktiga resultat och en slank kropp, behöver man fokusera på tre aspekter, och dessa är att äta hälsosamt, träna korrekt och minska det dagliga kaloriintaget.

Men ibland, trots att man gjort allt rätt, kan man komma till en punkt där man känner att det behövs någonting mer. Vid denna punkt är det många bantare som vänder sig till tillskott, det vill säga fettförbrännare.

Dessa tillskott innehåller ingredienser som anses bland annat kunna hjälpa minska överskottsfett från kroppen och dämpa hunger.

 • Tillskott kan vara hjälpsamma bantningsverktyg
 • Du ska få lära dig mer om fettförbränningstillskott
 • Olika fettförbränningstillskott som finns tillgängliga idag

Att välja det korrekta tillskottet är inte alltid så lätt. Faktum är att detta kan vara ett väldigt komplicerat beslut.

Detta är resultatet av ett överflöd av tillskott på marknaden. När vi har så många produkter att välja mellan, är det inte lätt att göra det rätta valet.

Så vi behöver lära oss lite mer om tillskott och vilken roll de har för fettförbränning.

Häng med oss ända till slutet för att lära dig mer om hur du får tag på fettförbränningstillskott av hög kvalitet och kan börja dra nytta av dem redan idag!

Full Guide till Fettförbränningspiller & -Tabletter

1. Vad är fettförbränningspiller?

Fettförbränningspiller är framtagna för att öka kroppens fettförbränningsförmåga, och marknadsförs enligt sina olika förmågor att öka ämnesomsättningen, öka energin och minska hunger. [1]

Dessa effekter innebär bättre förmåga att gå ner i vikt och minska kroppsfett. Piller är en paraplyterm för fettförbränningstabletter, kapslar och andra typer av fasta mediciner eller tillskott.

Men om du sätter all din tillit till tillskott, kommer det inte att ge något större bidrag till dina bantningsmål.

 • Fettförbränningspiller är en vanlig typ av tillskott
 • Fettförbränningspiller hjälper kroppen att lösa upp lagrat fett
 • Tillskott fungerar inte endast på egen hand

Som det hörs på namnet, är detta endast tillskott till kosten. När de tas i kombination med nyttig mat och regelbunden träning, hjälper de kroppen att utsöndra två hormoner som kallas adrenalin och noradrenalin.

De snabbar upp avlägsnandet av fett från fettdepåer in i blodet, vilket där kan förbrännas genom träning.

Fettförbränningspiller är vanligtvis små, runda till formen och hårda. Många av dem är överdragna med ett ämne som gör dem lättare att svälja och gör att man uppnår den önskade utsöndringen i magen.

De har vanligtvis längre hållbarhet. Vissa användare mosar dem till ett pulver och löser upp dem i vatten för lättare konsumtion.

 • Piller är vanligtvis runda och hårda
 • Kan vara överdragna för lättare sväljning samt korrekt utsöndring
 • Kan mosas & sedan konsumeras

Men som med alla andra piller är det emellertid bäst att konsumera dessa enligt tillverkarens rekommendationer eftersom felaktigt intag kan leda till felaktig utsöndring i magen.

2. Hur fungerar fettförbränningspiller?

Fettförbrännare är näringstillskott som sägs kunna förbättra fett- eller energimetabolismen, minska fettabsorption, snabba på viktminskning och öka fettoxidationen under träning.

De består vanligen av flera olika ingredienser, där var och en har sin egen mekanism.

Även om listan över tillskott som sägs kunna öka metabolismen är lång, finns det vissa fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter som är mer populära än andra, som L-karnitin, grönt te, CLA, koffein och hallonketoner. [2]

 • Fettförbrännare är tillskott
 • Fettförbrännare kan öka fettmetabolismen
 • De innehåller vanligen flera olika ingredienser

Dessa tillskott har en inverkan på termogenesen, en metabolisk process under vilken kroppen förbränner kalorier för att producera värme.

Denna kan induceras på olika sätt, som med mat, träning och omgivande temperatur. Processen anses kunna underlätta för viktminskning genom att den ökar antalet förbrända kalorier,

Men trots de fettminskande egenskaperna, ger de dig ingen hjälp om du inte äter en hälsosam kost.

 • Fettförbränningspiller är inte någon magisk lösning till viktminskning
 • De behöver vara en del av en hälsosam kost
 • De fungerar på olika sätt

Fettförbrännare kan hjälpa dig nå dina viktminskningsmål på olika sätt, som att dämpa hunger, göra så att kroppen använder fett som energi, och öka metabolismen för högre kaloriförbränning.

Att konsumera skräpmat, sockerstinna drycker och chips tillsammans med dessa piller bidrar inte till några positiva viktminskningseffekter.

Dessutom kan de inte hjälpa dig att nå orealistiska mål i fråga om vikt – inga fettförbränningspiller kan hjälpa dig att smälta bort flera kilon i veckan.

3.  Vilka är de mest effektiva fettförbrännarna?

Som vi nämnde tidigare, så när det kommer till viktminskning finns det inga snabba lösningar som fungerar för alla (drycker, piller, tillskott osv.) som magiskt får kilona att rasa.

Dock finns det en del tillskott av välkända tillverkare som tillverkats med kvalitetsmässiga ingredienser som kan bli en smart komplettering att ha med på resan mot en slankare och friskare kropp.

För en beständig viktminskning behöver vi se till att äta nyttigt den största delen av tiden, utföra rätt träning och öka vattenintaget.

I vissa lägen kan man behöva den där extra energikicken som fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter kan ge. Tillskott kan vara en bra hjälp tillsammans med nyttig kost och en bra träningsplan [3]

 • Kan vara en effektiv komplettering till viktminskningen
 • Tillskott kontrolleras inte av Läkemedelsverket
 • Vissa användare litar blint på vissa fettminskningsingredienser

Även om tillskott inte kontrolleras av Läkemedelsverket, är det många som tror väldigt starkt på vissa typer av tillskott från särskilda tillverkare.

Men innan du bestämmer dig för vilket tillskott du ska använda, är det en bra idé att rådfråga en läkare eller dietist, och även göra egen efterforskning för att lära dig mer om vilka olika fettförbrännare som kan passa dig bra.

I världen av fettförbrännare finns det vissa tillskott (ingredienser) som anses bättre än andra på att kunna minska fett. Om du vill lära dig mer om dessa piller, kolla in listan nedan.

L-karnitin

Detta ämne produceras i kroppen från lysin och metionin i njurarna och levern. Det förekommer också i andra delar i kroppen, som musklerna, hjärnan och i sperma. Det är en del av den mitokondriska oxidationen i långkedjiga fettsyror.

Det förekommer också naturligt i vissa livsmedel, speciellt i nötkött. Det är också en populär ingrediens i tillskott som fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter. [4]

 • Produceras naturligt av kroppen
 • Förekommer också i vissa livsmedel och tillskott
 • Effektivt för att bygga uthållighet och göra sig av med fett

När det tas korrekt, enligt tillverkarna, kan det hjälpa till att förbättra din fysik och träning genom att det ökar uthålligheten och muskelmassan.

Du kanske har läst eller hört att det är en aminosyra, men tekniskt sett är det en aminosyraliknande komponent kopplad till B-vitaminer. Det anses vara ett bra viktminskningstillskott som kan förbättra den fysiska prestandan, minska överskottsfett och minska kroppsvikt.

Många använder det också för att öka muskeltillväxten och minska träningsvärk.

 • Bäst att tas tillsammans med mat
 • Finns i piller- och pulverform

Detta är alltså en fettförbrännare som kan passa den som vill bli av med fett och ha mer definierade muskler. Du kan hitta det som kapslar och i pulverform. Detta tillskott är viktigt att man tar på rätt tider.

Den rekommenderade dosen är 2 till 3 gram som du tar tillsammans med cirka 35 gram snabba kolhydrater och 20 gram protein, helst i samband med eller direkt efter måltid. Att ta detta på fastande mage kan leda till en orolig mage, så undvik det.

CLA

CLA eller konjugerad linolsyra är ett tillskott som är vanligt bland dem som försöker gå ner i vikt och minska på kroppsfettet.

Linolsyra är en essentiell fettsyra; kroppen behöver dessa för att hålla sig vid god hälsa; dock kan den inte producera dem på egen hand. Vi behöver därför få dem från livsmedel som exempelvis kött och mjölkprodukter.

 • Kan inte naturligt produceras av kroppen
 • Du kan få CLA från livsmedel & tillskott
 • Det saknas forskning på effekterna i människan

CLA är ett tillskott som man kan hitta i fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter. I en 12-veckors studie på människor visade det sig leda till en viktminskning på 0,5 kg mer i veckan jämfört med en kontrollgrupp som inte fick tillskottet. [5]

I studier på djur har det visats kunna minska kroppsfett genom att det ökar enzymerna och proteinerna som är en del av fettnedbrytningen. Trots CLA:s låga effekt på viktminskning hos människor, är det många användare som menar att det fungerar utmärkt och som tar det regelbundet.

Effektiviteten med denna fettförbrännare är den förändring den innebär på kroppssammansättningen genom att den förbättrar metabolismen.

 • Ökar förbränningen av fettceller
 • Förändrar kroppssammansättningen
 • Har visats minska kroppsfett i laboratoriedjur

Den snabbar nämligen på kroppens nedbrytning av fettceller och minskar också på det lagrade fettet. Ytterligare forskning behövs för att undersöka dess positiva effekter på muskelmassan hos människor.

Enligt de data som finns idag är den vanligaste dosen kring 3 gram om dagen, och den ska helst intas med mat. Du kan också få i dig detta från livsmedel som lamm, kyckling, fläsk, nötkött, keso, cheddarost och komjölk.

Hallonketoner

Många växter innehåller en substans eller molekyl kallad hallonketon, och det är från denna de får sin söta doft. Exempel på dessa växter är kiwi, persikor, äpplen, vindruvor, röda hallon och andra bär, och även vissa andra växter som bland annat lönn och rabarber.

De har blivit väldigt populära att använda av många tillverkare som extraherar dem från frukter och grönsaker för många olika syften, bland annat bantningstillskott, smaktillsatser i mat, kosmetiska produkter med mera.

 • Blev populärt efter att det lovordats på tv-showen Dr. Oz
 • Ofta syntetiskt eftersom naturligt extrakt är väldigt dyrt
 • Förekommer naturligt i vissa växter

Dock är extraheringsprocessen väldigt dyr, så många producenter tillsätter syntetiska hallonketoner i sina produkter

I studier på laboratoriedjur och laboratorieodlade celler har hallonketoner visats kunna öka fettoxidationen och stimulera utsöndringen av adiponektin, ett hormon som minskar hunger och ökar termogenesen. [6]

Hur som helst är detta tillskott inte några magiska fettförbränningstabletter eller fettförbränningspiller – du bör börja med sundare livsvanor, såsom regelbunden träning och nyttigare kost för att se bättre och snabbare resultat.

När det gäller dosen, är två kapslar tre gånger om dagen tillräckligt. Du kan ta dem med vatten, 20 till 30 minuter före måltider.

Koffein

Koffein är bland de mest populära substanserna i världen – det förekommer naturligt i kaffe, kakaobönor och grönt te. Men det är också en välkänd ingrediens i fettförbrännare.

Det är på grund av dess förmåga att öka ämnesomsättningen och att hjälpa kroppen att förbränna mer fett.

Enligt en studie kan det skapa en kortsiktig ökning av ämnesomsättningen med upp till 16 procent i mellan en till två timmar. [7]

Dock verkade denna effekt i studien vara kraftigare i smalare än i överviktiga individer. Du kan uppleva fördelarna inte bara genom att dricka kaffe eller te eller äta kakaobönor, utan också genom att ta fettförbränningspiller eller fettförbränningstabletter.

 • Koffein är en av de mest populära substanserna
 • Förekommer naturligt i kaffe, grönt te och kakaobönor
 • Det skapar en kortsiktig ökning av metabolismen

Koffein hjälper till att öka nedbrytningen av fettvävnad genom processen lipolys. När fettsyror lösgörs från fettdepåer, kan de användas som energi, eller, med andra ord, de förbränns.

Koffein hjälper kroppen att öka nivåerna av hormonerna noradrenalin och adrenalin vilka sätter igång frigörandet av fettsyrorna.

Om ditt mål är att göra dig av med ditt överskottsfett, är det viktigt att du väljer en högre dos, kring 400 mg, hellre än bara 100 eller 200.

 • För hög kaffekonsumtion kan ge biverkningar
 • Koffein kan hjälpa dig att förbränna mer fett för energi
 • En populär fettförbränningsingrediens

Undvik att överkonsumera koffein eftersom det kan skapa besvärliga biverkningar, såsom sömnlöshet, magsmärtor, svårigheter att fokusera med mera.

Grönt te-extrakt

Denna substans är en koncentrerad form av grönt te och den kan ge dig alla fördelarna av grönt te i piller- eller pulverform.

Extraktet innehåller stora mängder koffein och EGCG, två komponenter som har visats hjälpa till att förbränna fett. De kompletterar varandra och ökar termogenesen (kaloriförbränningen för värmeproduktion).

 • Grönt te-extrakt är en koncentrerad form av grönt te
 • Rikt på EGCG & koffein
 • Ökar termogenesen

I en studie kunde den grupp som fick koffein och grönt te-extrakt dagligen förbränna 65 kalorier mer än en grupp som bara fick koffein och en grupp som fick placebo. [8]

För att du ska få ut så mycket som möjligt av dessa fettförbränningspiller, ta 250 till 500 mg på daglig basis, vilket motsvarar ungefär 3 till 5 koppar grönt te om dagen.

Många fettförbränningstabletter innehåller grönt te på grund av dess förmåga att förbränna fett, speciellt det mest problematiska fettet kring bukområdet.

 • Den bästa dosen är 250 till 500 mg om dagen
 • Kan hjälpa kroppen att göra sig av med bukfett

De flesta brukar inte ha några problem med grönt te; dock kan det hos vissa individer skapa obehagliga biverkningar som bland annat illamående, förstoppning och magont.

Garcinia Cambogia

Denna lilla frukt som liknar en pumpa eller en tomat, härstammar från Indien och Sydostasien, men exporteras världen över.

De senaste åren har den varit i fokus för många som försöker minska kroppsfett och gå ner i vikt enklare och snabbare.

 • Garcinia Cambogia är en liten frukt
 • HCA är det extrakt som är kopplat till viktminskning
 • Finns som tillskott i piller och pulver

Det innehåller ett ämne kallat HCE vilket tros kunna underlätta viktminskning. Det förekommer som extrakt i fettförbränningstabletter och -pulver och du kan hitta det i hälsokostaffärer eller på nätet.

Forskningen på detta ämnes förmåga att kunna hjälpa oss att gå ner i vikt visar blandade resultat – vissa studier visar otroliga resultat medan andra har visat att det inte är så effektivt eller rent ineffektivt.

Den största delen av forskningen är dock utförd på laboratoriedjur och endast en mindre del är utförd på människor. Så fler studier på människor behövs.

 • Studier på effekterna visar blandade resultat
 • Fler mänskliga studier behövs
 • Kan hjälpa till att öka den fysiska prestandan

Enligt en studie kan garcinia cambogia i kombination med en fettrik kost minska viktökning. [9] Dock kan en fiberrik kost minska HCA:s effekt på kroppen. Med andra ord fungerar det bäst med en viss typ av kost, det vill säga inte vilken kost som helst.

Det kan vara ett fungerande tillskott för den som behöver öka uthålligheten under träning – det skjuter upp känslan av trötthet och gör att du känner dig mer energifylld så du orkar träna mer.

Chili

Chili, eller egentligen dess aktiva ingrediens som är vad som gör den kryddstark, kapsaicin, är vanligt förekommande i fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter.

Det är på grund av dess förmåga att kunna minska fett, snabba upp metabolismen och öka syresättningen i kroppen under träning.

 • Kapsaicin är den aktiva ingrediensen i chilipeppar
 • Kapsaicin är en vanlig ingrediens i fettförbränningstillskott
 • Hjälper till att minska fett & öka metabolismen

Det hjälper dig förbränna fett genom att påverka termogenesen – kroppstemperaturen.

För när vi äter livsmedel som innehåller detta ämne, som till exempel chilipeppar, aktiveras våra smärtreceptorer, vilket kroppen försöker bekämpa.

Kombinationen av ökad kroppstemperatur och ökat adrenalin kräver mycket energi, vilket gör att kroppen ökar ämnesomsättningen.

Det aktiverar också lipolysen av fria fettsyror.

Kryddstarka livsmedel gör också att vi känner oss mättare snabbare och även längre. Dessutom minskar de vårt matbegär.

 • Kryddstark mat förlänger mättnadskänslan
 • Kapsaicin dämpar aptiten
 • Det ökar kroppstemperaturen

Enligt en rapport från 2012 som publicerats i forskningsjournalen Appetite, upptäckte författarna att ett intag på minst 2 mg kapsaicin innan måltid minskade energiintaget med 74 kalorier per måltid. [10]

Kapsaicinets bakomliggande mekanism för den mättande effekten kan vara ett resultat av att det förändrar preferensen för fettrik mat till kolhydratrika livsmedel.

En studie från 2016 har också funnit att kapsaicin ökar mättnadskänslan.

4. Vem kan dra nytta av fettförbrännare?

Personer med dåliga kostvanor

Om du är överviktig och också kämpar med en ohälsosam kost som till största delen består av skräpmat, och du inte tränar, är det viktigt att du börjar jobba på att förändra dessa dåliga vanor. [11]

 • Att förändra dåliga livsstilsvanor är ett måste för viktminskning
 • Att träna rätt typ av träning är avgörande

På resan mot minskad vikt, bättre hälsa och en slankare kropp, kommer du att stöta på en hel del utmaningar, bland annat “beroendet” av vissa typer av onyttig mat såsom söta livsmedel och snabbmat.

 • Fettförbrännare kan vara ett bra tillskott på din viktminskningsresa
 • Fettförbrännare hjälper dig att gå ner i vikt snabbare

Dessa är livsmedel som du kan uppleva att det svårare att ge upp, och som en konsekvens kan detta få dig att känna otillfredsställelse med de resultat du uppnår,

Så om du därför fokuserar på att äta nyttigare och introducerar träning till din livsstil, kan det också gynna dig att äta kvalitetsmässiga fettförbränningspiller eller fettförbränningstabletter för att hjälpa kroppen att minska på fettet och snabbare och mer effektivt göra sig av med kilona.

Personer med övervikt eller fetma

Många som har övervikt eller fetma kämpar också med fettansamlingar i problemområden på kroppen, såsom magen och höfterna, men även i andra områden.

 • Personer med övervikt & fetma har ett överskott av kroppsfett
 • Kroppsfett är inte bara något du kan tycka ser illa ut; det kan även försämra din hälsa

Därför behöver dessa individer fokusera på att få kroppen att förbränna detta överflödiga fett snabbare. Metoder som hjälper kroppen att uppnå detta är nyttig mat och träning.

Men för vissa individer är detta inte tillräckligt, och de kan behöva en extra boost för att kunna nå sina mål.

 • Fettförbränningspiller kan öka kroppens förbränning av lagrat fett
 • Man bör alltid se till att välja tillskott av hög kvalitet

Denna boost kan man få från fettförbränningstabletter och fettförbränningspiller. [12]

Men endast den sorten som kommer från kända företag och som består av kvalitetsmässiga ingredienser som bevisats ha fettförbränningskapacitet och en förmåga att snabba på processerna i kroppen så att den gör sig av med överskottsfettet .

Personer som vill bygga muskelmassa

Fettförbrännare använder man för att underlätta fettminskning samtidigt som man bantar och tränar. Men de kan även bidra med andra saker: till exempel kan de hjälpa till att skapa en balans mellan det minskade fettet och muskelmassan.

För tyvärr kan vi, om vi inte har de rätta verktygen till hands, lätt börja minska på inte bara överskottsfettet utan även muskelmassan.

 • Många bantare kämpar med muskelförlust
 • Att motverka muskelförlust under viktminskning är viktigt
 • Fettförbrännare verkar på flera olika nivåer

Ju snabbare vi blir av med fett, desto svårare är det att behålla muskelmassan och tvärtom. Detta är orsaken till varför fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter kan vara det stöd vi behöver. [13]

Om du därför har börjat din viktminskningsresa och har förlorat en massa muskelmassa, eller försöker motverka att detta händer; då kan en fettförbrännare vara en välfungerande lösning.

Tillsammans med en kvalitetsmässig kost, spelar fettförbrännare också en viktig roll i att bygga muskelmassa samt forma dina muskler och tona kroppen.

 • Den rätta fettförbrännaren kan hjälpa dig bygga muskelmassa
 • En fettförbrännare hjälper dig endast om du äter rätt grejer

Personer som behöver minska sin aptit

Ibland, trots att vi är bra på att kämpa hårt, kan vi ändå behöva en boost.

Detta stämmer i synnerhet för personer som försöker gå ner i vikt – “Hur ska jag kunna få kilona att rasa och smälta bort fettet om allt jag kan göra är att tänka på mat?”

Detta är en vanlig fundering bland dem som försöker kämpa mot en ökad aptit när de bantar.

Fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter är tillskott som ofta används som en boost för viktminskning. De hjälper kroppen att göra sig av med mer fett, snabbare.

 • Ökad hunger är ett vanligt bantningsproblem
 • En fettförbrännare kan hjälpa till att dämpa hunger
 • Fettförbrännare gör att vi inte är lika sugna på mat

Olika tillskott används för olika metoder och innehåller olika blandningar av ingredienser; dock är målet alltid detsamma – viktminskning.

Generellt hjälper en fettförbrännare dig att minska på fettet genom att den blockerar lagringen av nytt fett, ökar metabolismen, ger dig energi, samt dämpar ditt matsug vilket hjälper dig att inte äta för mycket. [14]

 • En fettförbrännare är endast ett tillskott, inte en ensamstående lösning
 • Fettförbrännare kan hjälpa oss att minska vårt dagliga kaloriintag

För att uppnå bästa resultat, är det viktigt att träna på regelbunden basis, äta nyttigt och välja tillskott av bra kvalitet.

5.  Vilka träningsformer är bäst att kombinera med fettförbrännare?

Om du bestämmer dig för att lägga till fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter till din bantningsplan, behöver du se till att du också väljer rätt träningsformer.

För att uppnå bättre resultat i din fettminskning, är det viktigt att kombinera rätt träningsform med dina tillskott.

Nedan kan du läsa om de bästa träningsformerna som hjälper till att snabba på fettminskningen och som är de mest rekommenderade att para ihop med olika fettförbrännare.

Styrketräning

Denna träningsform består av att musklerna kontraheras på grund av något motstånd, vilket gör så att kroppen att bygger muskelmassa och du ökar din kroppsstyrka. Vanligaste alternativen är viktlyftning eller någon annan form av motståndsträning.

 • Hjälper till att bygga muskler
 • Effektivt för att bygga fettfri kroppsmassa
 • Hjälper kroppen att förbränna mer fett

Enligt forskning finns det många fördelar med denna typ av träning, speciellt för dem som vill bränna fett. [15] Det är också effektiv träning om du vill behålla fettfri muskelmassa, något som ytterligare hjälper till att öka antalet kalorier som kroppen förbränner under vila.

Så se till att du inte glömmer bort att träna lite resistensträning för att öka effekterna från dina fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter.

Promenader

Promenader är verkligen en av de bästa träningsformerna när man vill gå ner i vikt och bli av med mer överskottsfett. Det är ett enkelt sätt för nybörjare att komma igång med träningen utan att behöva känna sig överväldigade eller lägga ner för mycket pengar på utrustning.

Detta är dessutom lågintensiv träning, så det är skonsamt för lederna.

Det går utmärkt ihop med fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter eftersom det är enkelt att passa in i vardagen och ger dig snabba resultat. [15]

För att få in mer promenader i ditt liv, börja ta trapporna istället för hissen, gå ut med din hund varje kväll eller promenera i stället för att ta bussen eller bilen till jobbet när det är möjligt.

Löpning eller jogging

Enligt vissa studier, kan jogging och löpning vara mycket bra hjälp för dem som försöker bli av med visceralt fett, eller bukfett. Detta fett lägger sig runt organen och har kopplats till allvarliga sjukdomar som bland annat diabetes och hjärtsjukdomar.

Det kan vara en bra lösning för den som tar fettförbränningstabletter och fettförbränningspiller eftersom det kan göras var som helst och lätt kan läggas in i vardagen och hjälpa dig att förbättra effekterna av dina tillskott.[16]

För nybörjare är det bäst att jogga i 20 till 30 minuter 3 till 4 gånger i veckan.

 • Jogging och löpning är bra om du vill bli av med bukfett
 • Enkelt att implementera
 • Många joggingytor att välja mellan

Skillnaden mellan jogging och löpning är hastigheten – jogga gör man vanligtvis i 6-10 km/h, och löpning i över 10 km/h.

Om dessa träningsalternativ tar hårt på dina leder utomhus, spring på mjukare ytor såsom gräs eller spring på löpband.

Intervallträning

Intervallträning, speciellt högintensiv sådan, är det många bantare som gillar.

Det beror på att detta är bland de bästa träningsformerna när du vill göra dig av med fett och bli smal. [17] Högintensiv intervallträning, HIIT, kräver att man är vid tillräckligt god hälsa för att klara av denna kraftfulla aktivitet.

Den här träningsformen är krävande, så du bör vara vid optimal hälsa. Intervallerna är kortare tidsperioder, och intervallträning går ut på att man växlar mellan att träna hårt ett kort tidsintervall och sedan utför någon lättare övning under ett kort tidsintervall.

 • Du bör vara vid god hälsa för att träna HIIT
 • HIIT är tufft & krävande
 • Korta, men intensiva intervall

Denna cykel repeteras flera gånger under träningen. Den generella regeln är att ju kortare intervall, desto mer intensivt bör du träna.

Allteftersom du gör framsteg i denna träningsform och tar fettförbränningstabletter och fettförbränningspiller, se till att du också får i dig tillräckligt med protein från din kost.

På så vis säkerställer du att kroppen förbränner kalorier och bygger muskler på ett optimalt sätt vid varje träningstillfälle.

Simning

Denna lågintensiva aktivitet tonar musklerna och hjälper dig att förbränna fler kalorier och bli av med envist fett. [18]

Därför är detta en vanlig träningsform bland dem som tar fettförbränningspiller eller fettförbränningstabletter. För att minska maximalt med fett med simning, är det viktigt att ta hänsyn till vissa faktorer. [19]

Främst är det viktigt att simma med ett syfte i stället för att simma som ett nöje. Sedan, ju mer kraftfullt du simmar, desto högre kaloriförbrukning.

För det andra, så innan du kliver ner i bassängen, kom ihåg att stretcha lite lätt för att öka pulsen och aktivera de större muskelgrupperna.

För det tredje, simma på tom mage – vänta minst två timmar efter att du har ätit innan du tar en simtur, eller gör det tidigt på morgonen, innan du äter frukost.

Detta är viktigt att tänka på eftersom mat ökar insulinnivåerna vilket kan minska energimetabolismen.

6.  Hur väljer man ett bra fettförbränningstillskott?

När det gäller att välja ett bantningstillskott, betonar vi alltid hur viktigt det är att göra grundlig och ordentlig efterforskning innan man tar ett beslut.

Detta är viktigt delvis på grund av att tillskott inte granskas av Läkemedels- eller Livsmedelsverket och också av den anledningen att det finns väldigt många falska produkter eller produkter av låg kvalitet både på nätet och i hälsokostbutiker.  [20]

Så för att du ska kunna bli en mer medveten tillskottskund, har vi ställt i ordning en lista med några viktiga saker du bör tänka på. Kolla in listan nedan.

Värde

Fettförbrännare ska hjälpa oss att bränna fett genom att öka metabolismen, minska fettabsorptionen och öka viktminskningen samt fettoxideringen.

Idag finns det många tillskott att välja mellan och vissa är mer värda pengarna medan andra är mindre värda det du betalar för dem. Vissa kan till och med vara farliga, speciellt de som kommer från okända försäljare och tillverkare.

 • Fettförbrännare fungerar inte ensamma
 • Vi måste äta hälsosamt & träna för att de ska fungera
 • Det finns många tillskott av dålig kvalitet

Men även om det finns tillskott av god kvalitet och som är värda pengarna, är dessa inte magiska. Många tror att man bara kan käka piller eller dricka pulver för att få de resultat man är ute efter utan att göra några andra nödvändiga livsstilsförändringar.

Men för att se förbättringar, måste vi lägga ner en hel del ansträngningar, oavsett hur fantastiskt ett visst tillskott sägs vara.

För att fettförbränningspiller eller fettförbränningstabletter ska kunna hjälpa dig att bli av med det där envisa fettet, måste du först se till att du hjälper dig själv genom att äta nyttigt och träna regelbundet.

Biverkningar

Fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter kan också medföra vissa biverkningar och ibland vara farliga på grund av det faktum att de inte kontrolleras av Läkemedelsverket innan de börjar säljas på marknaden.

Säkerheten och effektiviteten är helt och hållet tillverkarens ansvar, och detta kan innebära risker. [21]

 • Fettförbrännare kan ge vissa biverkningar
 • Säkerheten och effektiviteten beror på tillverkaren
 • Noggrann efterforskning är avgörande innan köp

Detta är varför många fettförbrännare har tagits bort från butikshyllorna eftersom de innehåller skadliga ingredienser som lett till biverkningar som högt blodtryck, stroke, anfall och även dödsfall.

Därför bör du göra noggrann efterforskning innan du väljer en fettförbrännare för att vara säker på att du får en produkt av god kvalitet med kvalitetsmässiga ingredienser.

Andra möjliga biverkningar med fettförbrännare är oro, sömnlöshet, beteendeförändringar och magproblem.

Vad ska man undvika?

Bara för att fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter säljs i snygga förpackningar, betyder inte detta att de är helt säkra.

Faktum är att många tillverkare av dessa tillskott anklagats för att göra falska påståenden om sina produkter samt tillsätta ohälsosamma eller farliga ingredienser. Vissa har också anklagats för att tillverkningen sker under farliga omständigheter.

Så när du ska välja en fettförbrännare, se till att undvika skumma företag och tillverkare som lovar för mycket. Håll dig också undan produkter som innehåller förbjudna ingredienser såsom efedrin, fenfluramin och fentermin samt sibutramin. [22]

 • Det finns förbjudna ingredienser du bör undvika
 • Många tillverkare gör falska påståenden
 • Läkemedelsverket har en lista på förbjudna bantningsprodukter

För att underlätta jakten efter trygga tillskott, glöm inte att kolla Läkemedelsverkets lista över förbjudna viktminskningsprodukter

En annan bra lösning är att aldrig ta något tillskott utan att först rådfråga en läkare eller certifierad dietist.

Det är också viktigt att notera att vissa människor med ätstörningar har en större tendens att missbruka tillskott som extrema metoder för att gå ner i vikt.

7. Olagliga Fettförbränningspiller & -Tabletter

Som vi nyss nämnde, är det viktigt att undvika fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter som innehåller olagliga eller förbjudna ingredienser.

Några av dessa är efedrin, sibutramin, fenfluramin och fentermin. Vi ska prata lite grann om var och en av dessa och varför de är olagliga och varför du bör undvika dem!

Efedrin

Efedrin är olagligt både i Sverige och i USA där det förbjöds 2003 av det amerikanska livsmedels- och läkemedelsverket FDA efter omfattande forskning. [23]

Denna forskning består av över 16 000 rapporter som visar ingrediensens negativa verkan på hälsan hos människor som använt produkter som innehåller efedrin.

 • Olaglig i USA sedan 2003
 • Över 16 000 rapporter om dess negativa hälsoeffekter
 • Efedrin är livshotande

Forskning har visat att efedrin är farligt och kan vara livshotande

Efedrin är ett naturligt ämne som förekommer i den kinesiska växten ma huang. I låga doser har den en avsvällande verkan; i högre doser kan den dock leda till högt blodtryck.

 • Det kan skapa högt blodtryck
 • Var populärt hos atleter innan det förbjöds
 • Det har kopplats till 155 dödsfall

Det användes förr ofta för viktminskning, fettminskning och för att öka energi och vakenhet. Därför var det populärt hos många atleter och idrottare.

Faktum är att kring 155 dödsfall har kopplats till detta stimulerande ämne, bland annat den 23-årige kastaren för Baltimore Orioles, Steve Bechlers dödsfall.

Sibutramin

Sibutramin är en ingrediens som varit populär i olika produkter för viktminskning.

Det förbjöds dock på den amerikanska marknaden 10 år efter att en klinisk prövning kopplat det till högre risk för stroke och hjärtattack. I Sverige förbjöds det 2010. [24]

 • Det förbjöds i USA för 10 år sedan
 • Det har kopplats till hjärtattack och stroke
 • Trots förbudet kan man fortfarande hitta substansen sibutramin på nätet

Det har också förbjudits i Europa efter att en studie 2009 visade att det orsakade en ökning av kardiovaskulära problem på 16 procent jämfört med en placebogrupp.

Trots förbudet av sibutramin kan man fortfarande hitta bantningsprodukter med ämnet på nätet.

 • Det är bäst att undvika detta ämne vid viktminskning
 • Förbjudet även i Europa

Många som “desperat” vill gå ner i vikt tror felaktigt på tillverkarnas påståenden om att produkten är säker och naturlig och inser inte att de faktiskt konsumerar en olaglig ingrediens.

Fen-Phen

Fen-Phen är ett produktnamn som står för fenfluramin och fentermin, två ämnen som använts i många fettförbränningstabletter och fettförbränningspiller innan de blev förbjudna.

Fenfluramin introducerades som enskilt läkemedel på 70-talet, men blev inte särskilt populärt för sina kortsiktiga effekter på viktminskning och fettminskning.

 • En kombination av två ämnen
 • Kraftigt marknadsfört förr
 • Skapade hjärt- och kärlproblem och var orsak till en 30-årig kvinnas dödsfall

Efter en tid, närmare bestämt på 90-talet, kombinerades det med fentermin och blev kraftigt marknadsfört.

Men 1996 visades en 30-årig kvinna ha drabbats av kardiovaskulära problem efter endast en månads användning av Fen-Phen, och året därpå dog hon. [25]

Samma år publicerade Mayokliniken i USA en forskningsrapport som visade de kliniska effekterna hos 24 individer som tog detta fettförbränningstillskott.

 • Det har visats orsaka skada på mitralisklaffen
 • Förbjöds efter rapporter om hjärtsjukdomar och högt blodtryck i lungorna

Fynden gjorde att man såg att det kunde finnas en möjlig koppling mellan ämnet och skador på mitralisklaffen. Det amerikanska läkemedelsverket krävde då att tillverkarna noterade denna risk för hjärtskador på etiketten på sina produkter.

Men efter att det inkommit ett flertal rapporter angående pulmonell arteriell hypertension och hjärtsjukdomar, krävde FDA 1997 att produkten skulle tas bort från marknaden.

Hydroxycut

2009 återkallades Hydroxycut-produkter efter att FDA fått in rapporter om leverstörningar, anfall och muskelproblem hos konsumenter av produkten. [26]

Hydroxycut är inte en enda produkt utan en hel familj av bantningstillskott. När de blev förbjudna innehöll de fortfarande efedrin, vilket då redan var förbjudet.

 • Hydroxycut är en familj med olika tillskott
 • Det innehöll efedrin, och blev förbjudet
 • Produkternas aktiva ingredienser är idag koffein och örter

Sedan ersattes den aktiva ingrediensen i Hydroxycut med garcinia cambogia. Idag är de aktiva ingredienserna i detta fettförbränningspiller koffein och olika örter.

Trots att det finns väldigt få uppgifter om fördelarna, beskrivs produkterna ändå som effektiva fettförbränningspiller eller “bantningsmirakel”.

 • Otillräckliga data om dess effekter
 • Det är bättre att använda andra tillskott

Med tanke på detta, se till att du är försiktig, eller ännu hellre väljer andra fettförbränningstabletter och fettförbränningspiller om du vill minska på fettet och gå ner i vikt.

8. Bästa Fettförbränningstillskotten för Kvinnor

Även om vi är väl medvetna om att fettförbrännare inte är magiska, finns det många intressanta uppgifter, både anekdotiska och kliniska, som visar på att de är ett bra tillskott i en hållbar plan för fettminskning och viktminskning.

Oavsett vad du har för mål, till exempel att minska vikten eller förbättra fysiken, kan fettförbrännare som finns i de fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter som rekommenderas för kvinnor vara till god hjälp.

Om du är kvinna och ska välja ett viktminskningstillskott som hjälper dig att snabbare göra dig av med fett och bli smal, kan det vara en bra idé att välja tillskott som innehåller vissa specifika ingredienser hellre än tillskott som inte innehåller dem.

Nedan kan du kolla in några av de mest effektiva ingredienserna i dessa fettförbränningstillskott.

Grönt te-extrakt

EGCG som finns i grönt te ökar ämnesomsättningen, detta har bevisats vetenskapligt.

Det kan därför vara speciellt bra för kvinnor som är ute efter att tona kroppen och minska på fett i problematiska områden såsom mage, armar och höfter. [27]

Men ta med i beräkningen att vi talar om små effekter och att detta tillskott inte kan ersätta eller på egen hand ge dig samma resultat som ordentlig träning.

Men om du beslutar dig för att börja ta dessa piller, se till att du håller dig till rekommenderad dos, och inta aldrig för stora mängder eftersom detta kan orsaka leverskador.

Detsamma gäller det gröna te du dricker – om du dricker detta i stora mängder, som 8 till 10 koppar om dagen (dvs. ett par liter), är risken högre att det kan orsaka skador på din lever.

Koffein

Koffein är mer än ett verktyg för att “vakna till” – det stimulerar även hjärnan och hjälper kroppen att träna mer intensivt.

Detta är varför det i olika fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter ofta lyfts fram som ett medel för att öka fokus, energi och träningsprestanda.

Koffeintillskott och kaffe är bra för kvinnor på grund av flera orsaker, men bland de främsta är förmågan att kunna snabba på fettminskningen samt att öka styrkan, vilket är viktigt för framgångsrik träning. [28]

Koffein kan hjälpa till att minska kroppsfett i kombination med låg aerobisk träning eftersom detta effektivt ökar lipolysen.

Och när du tar det innan träning, hjälper det dig att träna hårdare och mer intensivt.

Garcinia cambogia

Vissa påstår att detta tillskott blockerar kroppens förmåga att producera fett samt minskar hunger, två viktiga faktorer för kvinnor som försöker gå ner i vikt.

En komponent i denna frukt som heter HCA är vad som tros vara “mirakelmedlet” – det kan hjälpa till att blockera det enzym som gör att kroppen lagrar fett. I teorin förbränns detta fett som kalorier och är vad som därigenom gör att det minskar. [29]

Det kan också hjälpa kvinnor att hantera humörrelaterat ätande vilket är det som gör att man sträcker sig efter tröstmaten (vanligast onyttig sådan) och överäter.

Detta tros den kunna göra genom att öka serotoninnivåerna, kroppens signalsubstans för lycka.

Probiotika

Som många av er säkert redan vet, börjar bra hälsa i magen, eller åtminstone är detta vad vissa hälsoexperter hävdar.

Probiotika är levande mikroorganismer och dessa är nyttiga att äta. De finns både i fermenterade livsmedel samt som tillskott.

Viss probiotika anses kunna gynna viktminskning och fettminskning. [30]

Det gör de genom att de hindrar fettabsorptionen och underlättar för kroppen att avlägsna större mängder fett genom avföringen.

De kan också hjälpa kvinnor att få aptiten under kontroll och minska på det lagrade fettet.

Dessutom kan vissa bakteriestammar från familjen Lactobacillus hjälpa till att minska bukfettet, ett av de största problemområdena för kvinnor när det kommer till kroppsfett.

Svartpeppar, dvs. Piperin

Svartpeppar och dess komponent piperin kan vara effektivt för att förebygga att man samlar på sig mer fett och går upp i vikt. [31]

Även om studier som utförts på dess effekter är utförda på djurceller i petriskålar, och koncentrationerna varit mycket högre än de vi konsumerar i verkligheten, finns det en del intressanta effekter som är värda att nämna.

Nämligen att peppar, ingefära och vissa andra kryddstarka växter har funnits ha positiva effekter på ämnesomsättningen. Till exempel kan kapsaicin i chilipeppar öka ämnesomsättningen.

Om du vill testa på detta, kan du hitta piperin i fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter i hälsokostaffärer och även på nätet.

Se bara till att du endast köper från beryktade tillverkare.

Men kom ihåg, att öka din konsumtion av svartpeppar eller äta dessa tillskott utan att du gör några av de andra ansträngningarna som behövs i fråga om kost och träning, kommer inte att hjälpa dig nå dina önskade resultat.

9. Bästa Fettförbränningstillskotten för Män

Många män som vill bränna bort överskottsfettet från olika områden på kroppen som exempelvis magen, vill gärna också bygga mer muskler, bli starkare och gå ner i vikt.

För att uppnå detta är det många som lägger till fettförbränningstabletter och fettförbränningspiller som ett extra verktyg till sin viktminskningsplan.

En bra viktminskningsplan bör grunda sig på minskat kaloriintag, nyttigare livsmedel, bra träning, ökad fysisk aktivitet och viktlyftning.

Men vid anblicken av den oändliga mängd med bantningstillskott som kan hjälpa oss bli av med fett, är det många män som blir förvirrade när de ska välja ut vad som kan passa dem bäst.

Därför vill vi presentera några av de bästa fettminskningstillskotten som finns för män idag.

Koffein

Koffeintillskott är ett bra val för män som tränar på gym och ofta känner sig trötta och i behov av ett energitillskott för att orka hålla igång.

Eftersom koffein kan göra så att ett träningspass känns mindre bemödande, gör det att man inte känner sig lika utmattad, men mer fokuserad under passet.

Som en följd ökar chanserna att man gör sig av med fler kalorier. Se till att inta koffeinet en timme innan träningen.

Men undvik att inta för stora mängder – cirka 300 mg är tillräckligt.

Koffein ökar också ämnesomsättningen och hjälper kroppen att förbränna fler kalorier, vilket är utmärkt om du håller på att jobba för en smalare kropp.

Kreatin

Oavsett vad många tycker, gör inte kreatin så att man går upp i vikt. Detta är faktiskt favoriten bland atleter och kroppsbyggare.

Det är för att kreatin hjälper kroppen att göra sig av med fett indirekt genom att bygga muskler.  [32] Med en större muskelmassa får kroppen det lättare att förbränna det envisa fettet.

För muskler bränner nämligen mer kalorier än vad fett gör. Smalare och med mindre kroppsfett tack vare kreatin? – Ja, tack!

Om du däremot inte tränar regelbundet, kommer kreatin inte att ha några effekter på fettförbränningen.

Se till att träna minst 3 gånger i verkan och upp till en timme varje gång. Ta tillskottet före eller efter passet, båda funkar bra.

Probiotika

En kapsel rik på goda bakterier är vad man kan behöva som man för att förbättra träningen.

Probiotika minskar inte bara inflammation, det förbättrar även proteinabsorptionen och ökar mängden goda bakterier i magen.

Du kan ta det efter träning blandat med en proteinshake för att hjälpa kroppen att få ut det bästa från proteinet.

Om du inte är säker på vilken som är den bästa probiotikan för att minska på fettet och gå ner i vikt, fråga din läkare.

Protein

Protein ökar metabolismen och ökar därigenom också kaloriförbränningen en aning. [33]

I kombination med styrketräning, kan det hjälpa till att bygga muskler, och när du har mer muskler, gör du dig av med mer fett.

Om du letar efter effektiva metoder för att öka muskelmassan, öka uthålligheten och kunna prestera maximalt på gymmet, välj vassleprotein.

Kombinerat med motståndsträning förbättrar det den magra kroppsmassan och hjälper dig öka i styrka i över- och underkroppen.

L-Karnitin

Denna viktiga aminosyra spelar en viktig roll i metabolismen på grund av att den förbättrar de mitokondriella funktionerna samt ökar cellenergin.

Många tar detta som tillskott för att göra sig av med överskottsfett, men också för att snabba upp återhämtningen efter träning samt för att minska muskeltröttheten.

Dock är L-karnitin, till skillnad från kreatin som är bäst att kombineras med styrketräning, bättre att kombineras med cardioträning.

Forskning har nämligen visat att löpare som tar L-karnitin visar en stor ökning i löparhastigheten, och även minskad puls i samband med träningen.

10. Naturliga Fettförbrännare

Polyfenoler

Polyfenoler är en grupp kemikalier som är vanligt förekommande i många olika livsmedel, speciellt grönsaker och frukt. Enligt viss forskning kan livsmedel rika på polyfenoler underlätta viktminskning. [34]

En kost som innehåller rikliga mängder av dessa kemikalier har visats kommunicera med kroppens tarmbakterier och hjälpa till med viktminskning.

 • En grupp kemikalier som förekommer i vissa livsmedel
 • Kan hjälpa till med naturlig viktminskning
 • Kommunicerar med tarmbakterierna

Kurkumin är en av de komponenter som kallas polyfenoler, och den har ofta kopplats till viktminskning vid övervikt.

Förutom att du kan hitta dem i vissa fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter, kan du också få polyfenoler från livsmedel som bland annat gurkmeja, broccoli, grapefrukt, äpplen, päron, rött vin, spenat och grönt te.

Koffein

Koffein är en stimulant som har förmågan att sätta igång ämnesomsättningen. Förutom att det förekommer naturligt i kaffe och grönt te, kan du också hitta det som tillskott.

Många som försöker gå ner i vikt använder koffein regelbundet och får det från naturliga källor.

 • Koffein stimulerar metabolismen
 • Förekommer naturligt i kaffe och grönt te
 • Hjälper kroppen att bränna kalorier

Om du vill skörda förmånerna med koffein även från ditt kaffedrickande, se då till att undvika att tillsätta grädde, mjölk och sötningsmedel eftersom dessa tillsatser är väldigt kaloririka.

Välj vanligt svart kaffe och drick 2 till 3 koppar om dagen. Om du går till överdrift med koffein, kan du få sömnproblem och bli darrig eftersom detta är ett stimulerande ämne.

Grönt Te

Som du nu vet, innehåller grönt te koffein vilket verkar stimulerande på metabolismen, och dessutom innehåller det rikliga mängder med polyfenoler.

Enligt forskning kan det leda till en liten viktminskning hos dem som regelbundet konsumerar det. [35]

För att grönt te ska ha någon effekt på fettminskningen, är det viktigt att du redan följer en sund kostplan och tränar regelbundet. Annars kommer effekterna att vara små och obetydliga.

 • Rik på koffein och polyfenoler
 • Kan hjälpa minska överskottsfett
 • Bra tillskott till en hälsosam kost & träning

Som med kaffe, se till att undvika tillsätta kalorier såsom mjölk och raffinerat socker. Välj i stället naturliga sötmedel som exempelvis honung och några stänk pressad citron.

Protein

Protein bör vara en del av din fettförbrännings- och viktminskningsplan eftersom det gör att du känner dig mätt längre och kan undvika att överäta.

När du äter protein ökar dessutom ämnesomsättningen vilket gör att din kropp bättre kan förbränna fett.

För att underlätta viktminskning med hjälp av protein, se till att äta en daglig dos på en till två gram protein per kilo kroppsvikt.

 • Protein hjälper kroppen att bränna mer fett
 • Förekommer naturligt i vissa livsmedel
 • Finns som tillskott

Se också till att du väljer kalorifattigt protein, som växtbaserat protein, fisk och kyckling.

Minska samtidigt på friterad mat, rött kött och livsmedel som innehåller en massa tillsatt olja, smör och fett.

Svamp

Svamp innehåller massor med näring och väldigt lite kalorier. Äter du tillagad svamp tenderar du att få i dig fler kalorier än om du äter den rå, eftersom volymen minskar vid tillagning.

Svamp är utmärkt mat för den som försöker göra sig av med fett och minska i vikt, och enligt USA:s folkhälsomyndighet CDC är det volymen på maten vi äter som gör oss mätta, inte antalet kalorier vi äter. [36]

Om du därför äter livsmedel med låg energitäthet, får du i dig färre kalorier och kan gå ner i vikt utan att känna dig hungrig.

 • Svamp är utmärkt mat för bantare
 • Rik på näring och kalorifattig
 • Mångsidig fettförbrännare

Men om du inte tränar, kommer kring 25 procent av varje kilo du går ner att vara från dina muskler, inte ditt fett.

Ersätt rött kött med svamp för att bli av med mer kroppsfett, och när du kan, lägg till dem i sallader och soppor och blanda dem med andra kalorifattiga grönsaker.

Slutliga Tankar

Det är ofta vi, hur hårt vi än jobbar för att förbättra livsstilen och göra alla de kost- och träningsförändringar som behövs för att gå ner i vikt, ändå kommer fram till en punkt där vi inte är nöjda med resultaten.

När detta händer finns det andra verktyg att ta till hjälp, som exempelvis fettförbränningstillskott. Dessa produkter, som framgås av namnet, tjänar som tillskott till de ansträngningar vi redan gör för att förbättra vår situation.

Dessa tillskott, som bland annat fettförbränningspiller och fettförbränningstabletter, är framtagna för att hjälpa igång fettmetabolismen, minska aptiten och öka energinivåerna. Genom att göra detta, kan de bidra mycket till det resultat vi är ute efter.

Men som världen ser ut idag, har vi tillgång till väldigt många tillskott och fettförbrännare på nätet. Detta kan lätt skapa förvirring hos köpare som försöker ta ett vettigt beslut.

Det är därför vi bestämde oss för att sätta ihop denna guide, så att våra läsare kan lära sig mer om fettförbrännare, vad de är och hur de fungerar; men också vad du bör undvika och vilka biverkningar du bör akta dig för.

Vi har också skapat en lista över vilka som är de bästa fettförbränningstillskotten idag, och rekommendationer för vilka naturliga fettförbrännare som passar bäst för olika grupper.

Sist men verkligen inte minst så har vi tagit upp vilka olika träningsformer som är bäst att kombinera med olika fettförbrännare för bästa resultat. När vi blir mer medvetna konsumenter, kan vi göra bättre köpval, något som i slutändan påverkar vår hälsa, eller hur?!

Referenssidor:

 1. https://killcliff.com/blogs/hpc/are-fat-burners-worth-the-risk
 2. https://www.medicalnewstoday.com/articles/320646.php
 3. https://www.phd.com/perform-smart/what-are-fat-burners-and-how-do-they-work/
 4. https://www.healthline.com/nutrition/l-carnitine
 5. https://www.healthline.com/nutrition/cla-and-weight-loss#section1
 6. https://www.healthline.com/nutrition/do-raspberry-ketones-work
 7. https://inbodyusa.com/blogs/inbodyblog/does-caffeine-really-stimulate-fat-loss/
 8. https://www.healthline.com/nutrition/5-natural-fat-burners
 9. https://www.healthline.com/nutrition/garcinia-cambogia-weight-loss
 10. https://www.verywellfit.com/capsaicin-for-weight-loss-can-it-help-88840
 11. https://www.bodybuilding.com/content/5-truths-about-fat-burners.html
 12. https://www.healio.com/endocrinology/obesity/news/online/%7Bf7cc6129-b966-42b9-b641-5ec8ef6014ef%7D/supplements-promote-weight-loss-in-overweight-adults-with-vitamin-d-deficiency
 13. https://thesportsdaily.com/2019/03/11/best-fat-burner-to-maintain-muscle-mass/
 14. https://www.healthline.com/nutrition/10-natural-appetite-suppressants
 15. https://www.healthline.com/nutrition/best-exercise-for-weight-loss
 16. https://www.healthline.com/nutrition/best-exercise-for-weight-loss
 17. https://www.verywellfit.com/how-to-burn-more-fat-with-a-hiit-workout-3495991
 18. https://www.healthline.com/nutrition/best-exercise-for-weight-loss
 19. https://livehealthy.chron.com/maximize-fat-burn-during-swimming-9816.html
 20. https://killcliff.com/blogs/hpc/are-fat-burners-worth-the-risk
 21. https://futuresrecoveryhealthcare.com/knowledge-center/harmful-effects-diet-pills-supplements/
 22. https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/ephedra-ban
 23. https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/ephedra-ban
 24. https://www.livescience.com/32859-why-have-diet-pills-containing-sibutramine-been-banned.html
 25. https://www.webmd.com/heart-disease/news/20081105/lasting-heart-damage-from-fen-phen#1
 26. https://www.cbsnews.com/news/how-hydroxycut-stays-in-business-despite-deaths-recalls-and-a-class-action-suit/
 27. https://health.clevelandclinic.org/green-tea-extract-a-better-way-to-boost-energy-or-not/
 28. https://barbend.com/best-womens-fat-burners/
 29. https://www.healthline.com/health/food-nutrition/things-you-didnt-know-about-garcinia-cambogia#1
 30. https://www.healthline.com/nutrition/probiotics-and-weight-loss#section2
 31. https://food.ndtv.com/food-drinks/how-does-black-pepper-help-speed-up-weight-loss-1805897
 32. https://www.livestrong.com/article/446991-does-creatine-burn-fat/
 33. https://www.mensjournal.com/food-drink/7-best-supplements-men/if-youaere-feeling-tired-at-the-gymae%c2%a6/
 34. https://www.medicalnewstoday.com/articles/324200.php#probiotics
 35. https://www.medicalnewstoday.com/articles/324200.php#probiotics
 36. https://healthyeating.sfgate.com/eating-mushrooms-lose-body-fat-10655.html
 37. https://fcer.org/raspberry-ketone/#Questions_that_people_asked_and_answers
 38. https://www.medicalnewstoday.com/articles/318030.php#How-much-garcinia-cambogia-should-you-take
 39. https://www.workoutuni.com/best-l-carnitine/#what-is-l-carnitine-and-what-does-it-do
 40. https://www.verywellfit.com/the-number-of-pounds-you-will-lose-if-you-take-cla-3495275
 41. https://www.bodybuilding.com/content/your-expert-guide-to-l-carnitine.html
 42. https://www.eatthis.com/fat-burning-pills/
 43. https://www.menshealth.com/uk/health/a758986/what-are-fat-burning-supplements-do-i-need-them/
 44. https://www.mz-store.com/blog/capsaicin-a-natural-fat-burner-what-can-we-find-capsaicin-in/
 45. https://www.swansonvitamins.com/blog/lindsey/21-best-supplements-and-vitamins-for-mens-health
Integritetspolicy