12 Bästa Kosttillskotten & Vitaminerna För Att Öka Din Ämnesomsättning

Letar du efter sätt för att påskynda din ämnesomsättning? Det kan vara förvånande för vissa läsare, men de flesta livsmedel påskyndar din ämnesomsättning. Men för att få de bästa resultaten måste du fokusera på kosttillskott och vitaminer som är utformade för detta ändamål. Det är exakt vad du hittar i den här detaljerade guiden.

Ämnesomsättning kan beskrivas som en process för omvandling av kalorier, som tas genom saker vi konsumerar, till energi. Mat som vi konsumerar inkluderar vanligtvis mineraler och vitaminer som stödjer denna process, men det är väldigt svårt att äta de bästa sakerna för detta ändamål. Detta är anledningen till att fler och fler människor lägger till kosttillskott och vitaminer till sin kost. I den här artikeln kommer vi att lyfta fram alla de bästa av dessa produkter.

 • Upptäck de bästa produkterna för att påskynda din ämnesomsättning
 • Ta reda på hur dessa vitaminer och mineraler fungerar
 • Lär dig mer vad du kan förvänta dig av dem

En snabb ämnesomsättning kan hjälpa dig att upprätthålla en sund vikt och få den energi du behöver för att slutföra dagliga uppgifter. Låt oss nu ta reda på vilka alternativ du har för att uppnå detta mål.

1. Koenzym Q10 – öka din ämnesomsättning och öka din energi

Koenzym Q10

Typ: Kemisk förening
Pris: Högt
Smak: Salt
Effekter: Energiökning, ökad ämnesomsättning
Effektivitet: Hög

Koenzym Q10 är en naturlig kemisk förening. Även känd som ubiquinon, det finns naturligt i många livsmedel inklusive fet fisk, ägg, frukt, grönsaker, etc. För de bästa effekterna rekommenderar experter att ta Coenzyme Q10- tillskott regelbundet. Denna förening fungerar tillsammans med enzymer för att påskynda ämnesomsättningen hos män och kvinnor. På detta sätt får konsumenterna tillräckligt med energi för att bearbeta mat på rätt sätt, hålla musklerna friska med mera.

 • Ubiquinon eller koenzym Q10 är en naturlig kemisk förening
 • Det finns i många livsmedel
 • Detta tillägg kan hjälpa dig att påskynda ämnesomsättningen och få mer energi

2. B-vitaminer – kraftfulla vitaminer

Vitamin B

Typ: Vitamin
Pris: Lågt
Smak: Neutral
Effekter: Stöder olika metaboliska processer
Effektivitet: Måttlig

B-vitaminer är också viktiga för metaboliska processer. Denna vitamingrupp inkluderar B12, folsyra, biotin, B2, B3, B1, B5 och B6. Var och en av dem påverkar olika metaboliska processer som metabolism av fetter, proteiner och kolhydrater. B-vitaminer hittas i en mängd olika livsmedel inklusive nötter och frön, mejeriprodukter, skaldjur, spenat, potatis och ägg. Om du vill förbättra effekterna bör du också inkludera produkter som är baserade på dessa vitaminer.

 • B-vitaminer inkluderar några olika vitaminer
 • De är viktiga för metabolismen av kolhydrater, protein och fett
 • Du kan hitta dem i populära livsmedel och i pillerform

3. Ginseng – en populär förening som finns i många kosttillskott

Ginseng Växt

Typ: Extrahera
Pris: Mellan/högt
Smak: Salt
Effekter: Metabolsk boost, hjärnhälsa, blodflöde etc.
Effektivitet: Måttlig

Ginseng är faktiskt en naturlig ört. Det växer naturligt i Asien där det har använts i århundraden för olika medicinska ändamål. En av de viktigaste föreningarna som finns i ginseng är ginsenosid. Ginseng-extrakt kan hjälpa människor med hjärnhälsa, blodomlopp och ämnesomsättning. När det gäller det senare har ginseng kunnat öka användarnas ämnesomsättning och hjälpa dem att kontrollera vikten. Kom ihåg att ta den rekommenderade dagliga dosen av ginseng.

 • Ginseng är en asiatisk ört
 • Dess extrakt kan hjälpa dig att öka din ämnesomsättning
 • Det finns andra hälsofördelar som du kan förvänta dig av ginseng

4. Kalcium – upprätthålla friska ben och ämnesomsättning

Kalcium Mat

Typ: Mineral
Pris: Lågt
Smak: Neutral
Effekter: Ökad ämnesomsättning, benhälsa, viktminskning
Effektivitet: Måttlig/hög

Det verkar som att kalcium är ett av de bästa kosttillskotten, inte bara för att öka din ämnesomsättning, utan också för att upprätthålla friska ben. De senaste studierna har visat att kalcium också spelar en viktig roll i blodinsulinnivåerna. För bästa resultat bör du leta efter produkter som innehåller D-vitamin och kalcium. Denna kombination är särskilt användbar för dig som vill gå ner i vikt.

 • Kalcium är ett viktigt mineral som deltar i många processer i människokroppen
 • Det kan öka ämnesomsättningen
 • Kalcium bidrar också till viktminskning

5. Kelp – en gåva från havet

Kelp

Typ: Extrakt
Pris: Mellan/högt
Smak: Salt
Effekter: Reglering av sköldkörtelfunktion, metabolisk boost
Effektivitet: Måttlig

Kelp är en havsväxt som är rik på vitamin E, D, C, B2, B1 och A och en mängd mineraler. Det är inte konstigt varför så många tillverkare använder det för att skapa kostbaserade kosttillskott. Denna specifika kombination av näringsämnen gör kelp bra för ämnesomsättningen. Tack vare dess egenskaper kan användare också reglera problem med sköldkörteln. Om det tas i stora mängder kan kelp orsaka biverkningar. Det är därför du bör hålla dig till den rekommenderade dosen från tillverkaren.

 • Kelp är en havsväxt
 • Produkterna som är baserade på denna planta innehåller extrakt
 • Detta extrakt innehåller mycket vitaminer och mineraler

6. Grönt te-extrakt för hälsan

Grönt te

Typ: Extrakt
Pris: Lågt/mellan
Smak: Intensiv
Effekter: Ökad ämnesomsättning, viktminskning
Effektivitet: Måttlig/hög

Fler och fler vetenskapliga studier bekräftar de metabolismförstärkande egenskaperna från grönt te. Denna intressanta form av te (eller dess extrakt för att vara mer exakt) är särskilt användbar för omsättningen av fett. Koffein kan ge liknande resultat, men vad som är bra med extrakt av grönt te är att det inte kommer med biverkningar som är vanliga för koffein som arytmi och binjureproblem.

 • Du bör ta extrakt av grönt te för att öka din ämnesomsättning
 • Detta extrakt är rikt på unika föreningar som är bra för din allmänna hälsa
 • Extrakt av grönt te är bättre än koffein eftersom det inte ger biverkningar

7. L-karnitin – bli friskare med denna aminosyra

Typ: Aminosyra
Pris: Lågt/mellan
Smak:
Effekter: Metabolsk boost
Effektivitet: Måttlig

När det gäller kosttillskott med metabolismökande effekter, finns det inte många andra produkter som kan slå L-karnitin. Denna naturliga aminosyra som har mycket gemensamt med vitaminer och är bra för vår hälsa. L-karnitin distribuerar fett i mitokondrierna och aktiverar kroppens naturliga förmåga att bränna fett – det ökar i princip ämnesomsättningen. Det kommer att använda fett för att få mer energi. Detta betyder att du kan förvänta dig att undvika viktökning och samtidigt känna dig mer energisk.

 • L-karnitin är en naturlig aminosyra
 • Den delar vissa egenskaper med vitaminer
 • Det förvandlar snabbt fett till energi

8. Magnesium är ett bra alternativ

Magnesium

Typ: Mineral
Pris: Lågt
Smak: Specifik
Effekter: Ökad ämnesomsättning, mer energi
Effektivitet: Måttlig

Magnesium är ett annat viktigt mineral i människokroppen. Enligt vissa statistik finns det bokstavligen tusentals människor runt om i världen som har problem med magnesiumbrist vilket innebär att det är bra att ta kosttillskott som är baserat på detta mineral. Brist på magnesium gör de kemiska reaktionerna i människokroppen som används för produktion av energi svagare. Med andra ord, utan magnesium kan du inte förvänta dig rätt ämnesomsättning. En välbalanserad kost med fullkorn, frukt, nötter, grönsaker och baljväxter kan hjälpa, men om du behöver snabba resultat bör du också inkludera ett kosttillskott i din kost.

 • Magnesium är ett av de väsentliga mineralerna i människokroppen
 • Det hjälper kroppen att skapa energi
 • Du kan hitta det i många livsmedel, men det är alltid en bra idé att också använda kompletteringsprodukter

9. Aloe Vera – öka din ämnesomsättning och gå ner i vikt

Aloe Vera Växt

Typ: Extrakt
Pris: Lågt/mellan
Smak: Inte så bra
Effekter: Viktminskning, metabolisk boost
Effektivitet: Måttlig

Många experter rekommenderar kosttillskott med aloe vera för viktminskning. En av orsakerna till detta är att extraktet från denna växt stöder de metaboliska processerna. Dessutom förhindrar aloe vera-extrakt matsuget och blockerar bildandet av fettavlagringar. Vissa använder aloe vera i flytande form. Det är upp till dig att hitta den bästa formen av denna produkt.

 • Aloe vera används främst som en viktminskningsprodukt
 • Ett av sätten det fungerar på är att öka ämnesomsättningen
 • Du kan använda det i olika former

10. Omega-3-fettsyror – förlora fett, öka ämnesomsättningen med fettsyror

Omega 3

Typ: Fettsyror
Pris: Lågt/mellan
Smak: intensiv
Effekter: Ökad ämnesomsättning
Effektivitet: Måttlig/hög

Här är ytterligare ett exempel på kosttillskott som kan hjälpa dig med ämnesomsättningen. Dessa syror har starka antiinflammatoriska egenskaper, men det som är ännu viktigare är att de sänker kroppsfettet genom att öka ämnesomsättningen. Fiskolja är ett populärt val för dig som vill konsumera mer av dessa fettsyror. Många andra produkter på marknaden innehåller denna specifika förening som också ger andra hälsofördelar.

 • Omega-3-fettsyror hjälper människor att gå ner i vikt
 • De är också bra för ämnesomsättningen
 • Du kan hitta det i många produkter

11. D-vitamin – ett kraftfullt vitamin 

D-Vitamin MatTyp: Vitamin
Pris: Lågt
Smak: Neutral
Effekter: Ökad ämnesomsättning, antiinflammatorisk
Effektivitet: Måttlig

Det verkar som att vetenskapen måste investera mer tid i forskning av D-vitamin. Men vad forskare hittills har kommit fram till är att människor som har problem med fettavlagringar saknar D-vitamin i kroppen. Detta innebär att utan att ta D-vitamintillskott, kommer du inte att kunna starta din ämnesomsättning. Genom att ta mer vitamin D kommer du dessutom att kunna bekämpa inflammation och balansera insulinnivåerna.

 • Du kan få D-vitamin från att sola, men det är mer effektivt att ta kosttillskott
 • D-vitamin är bra för ämnesomsättning och viktminskning
 • Det bekämpar också inflammation och reglerar blodsockret

12. Järn – bra för celler, hormoner och mer

Mat med järn

Typ: Mineral
Pris: Lågt
Smak: Stark
Effekter: Hormonreglering, metabolisk boost
Effektivitet: Måttlig

Järn är viktigt för transport av syre till röda blodkroppar. När musklerna har tillräckligt med syre kan de bränna mer fett (förbättrade metaboliska processer) och förvandla det till energi. Du kan inte förvänta dig rätt ämnesomsättning utan lämpliga järnnivåer i kroppen. Valnötter, kött, tofu, soja och gröna grönsaker är en bra källa till järn, men du kan också ta kosttillskott som är utformade för detta ändamål. Det är en bra idé att konsultera din läkare innan du tar sådana tillskott. Glöm inte att järn hjälper kroppen att reglera hormoner.

 • Järn är ett viktigt mineral
 • Det bidrar till ämnesomsättningen av fett
 • Järn reglerar också produktionen av hormoner
Integritetspolicy