Acaipulver FAKTA – Ger Kroppen och Hjärnan Energi – Kändis Poppis

Acai är en stenfrukt som växer vilt i Amazonasdjungel, den smakar ungefär som en blandning av bär och choklad. Acai bäret/frukten är litet och runt, ser nästan ut som ett blåbär för det är även blålila till färgen. Acaipulvret är perfekt för att boosta kroppen med energi.

  • Acaipulver ger kroppen och hjärnan energi
  • Rik på fibrer som hjälper kroppen med matsmältningen
  • Många världskändisar använder sig av Acaipulver

Acai bäret växer i klasar i toppen av palmträdet Acaizeiro som bara växer i Sydamerikas regnskog. Urbefolkningen i detta områden har ätit acaibäret sedan urminnes tider för dess näringsrika och helande egenskaper.

Listan över acaibärets hälsosamma egenskaper är väldigt lång och innehållsrik. Bl.a. så innehåller den en mängd olika vitaminer, mineraler och antioxidanter. T.ex. så innehåller Acaibäret ungefär dubbelt som mycket antioxidanter som blåbäret och innehåller ungefär 30 ggr mer antocyaniner än vad rött vin gör.

Man tror även att Acaibäret är ett motgift mot många sjukdomar, för olika studier har visat att Acai möjligtvis är den mest näringsrika frukten som finns på vår jord.

1. Acaibäret

Den största delen av Acai är vilt skördat och man måste omedelbart inom 24 tim. ta hand om frukten och frysa ner den, för att den inte ska förlora sina näringsegenskaper. Acaibäret består till 90 % av kärna och bara 10 % fruktkött.

Dessa 10 % fruktkött måste mixas med vatten för att göra Acaibäret användbart till ett livsmedel. Denna blandning kallar man för Acaifruktpuré och är alldeles perfekt att använda sig av när man ska t.ex. blanda till en smoothie, juice eller drink. Traditionellt sätt så blandar man Acai och Guarana och serverar blandningen i en skål med müsli.

2. Acaipulvret en riktig energikick

Acai ger kroppen och hjärnan energi och mentalt fokus för att kunna klara av en stressig vardag. En helt naturlig frukt och i Sydamerika där frukten växer, så har man utvecklat ett speciellt användningsområde inom folkmedicin för Acaibäret.

Acaipulver innehåller massor av vitaminer, mineraler och nyttiga fettsyror. Acai innehåller vitaminer så som: B1, B2, vitamin B3, C-vitamin och vitamin E. Acai innehåller mineraler så som: järn, magnesium, kalium, fosfor och kalcium.

Acai innehåller även omega 6 och 9 som är enkelomättade fettsyror som sänker halen av dåligt kolesterol. Varför man får mer energi utav Acaipulver är ifrån de nyttiga fettsyrorna som förbättrar kroppens blodcirkulation och är stärkande för hjärta och hjärna.

Acaipulver är även rikt på fibrer som hjälper kroppen med matsmältningen. Men det som gör Acai bäret så speciellt är dess oerhört höga innehåll på antioxidanter, för acaibäret innehåller mer än dubbelt så mycket antioxidanter som blåbäret.

WOW LISTAN – 48 Naturligt Nyttiga Frukter (Livets Hälso BOMBER)

3. Acaibärets ursprung

Acai började säljas av företagsamma Brasilianare som hade börjat frysa in frukten/bäret och transportera det vidare till Rio de Janeiro. I Rio de Janeiro blev Acai snabbt ett förstahands val för surfare, atleter och kostmedvetna grupper.

Och 1992 så var Acai en stor del av Rio de Janeiros beachkultur och även många barer och gym sålde smoothies och drinkar baserade på Acaibäret. Sedan dess så har fler och fler människor upptäckt Acaibäret och först var USA att hitta denna fantastiska frukt som brasilianarna sålde.

Därefter så bar Acaibäret letat sig fram genom Europa i länder så som England, Sverige och Tyskland. Acaipulver är för närvarande den absolut populäraste hälsokostprodukten i USA och toppar listan över den så kallade supermaten.

4. Acaipulver bra vid återhämtning

Många världskändisar använder sig av Acai i olika former för att komma i form och för att bränna fett på ett mer effektivt sätt. Acaipulver är alldeles perfekt att ta i samband efter en träning, för att få en snabb och effektiv återhämtning.

5. Hälsoeffekter

Acaipulvrets rika antioxidantinnehåll anses kunna stärka kroppens immunförsvar, minska halten av dåligt kolesterol i kroppen, förbättra blodcirkulationen, ge extra energi och bekämpa fria radikaler. I Sydamerika så kallas Acaiträdet för “livets träd”.

LISTA – Dom 38 Nyttigaste Bären & Frukterna du kan Hitta

6. Negativa verkningar

Det finns inga biverkningar i samband med Acaibär eller Acaipulver, men det finns personer som är överkänsliga mot Acaibäret och dessa personer ska naturligtvis undvika Acaipulver. Man ska heller inte ersätta kosten med Acaipulver, för detta är bara ett kosttillskott.

Integritetspolicy