Ananas FAKTA – Extra bra vid Depression (Men FÖRSIKTIG!…Allergirisk)

Ananas är en exotisk söt och god frukt som innehåller massor av nyttiga kostfibrer och vitaminer som skyddar kroppen mot virus och infektioner. Ananasen har sitt ursprung i Brasilien och i Bolivia. Namnet ananas kommer ifrån Indien, där A betyder frukt och Nana betyder oöverträffad.

  • Extra bra när man mår dåligt mentalt
  • Hjälper till att balansera våra känslor
  • Otroligt nyttig men du kan vara allergisk

Sammanfattningsvis så är ananasen en oöverträffad kombination utav vitaminer, kostfibrer och har dessutom en väldigt god smak.

1. Annas är extra bra vid depression

Framförallt så är ananas rik på C-vitamin som bygger upp bindväven och hjälper kroppen att ta upp järn ur maten. C-vitaminet är en antioxidant som skyddar mot de fria radikaler som har en skadlig inverkan på kroppens levande celler.

Förutom vitaminer så är ananasen rik på enzymet: bromelain, som är väldigt kraftfullt när det gäller att bryta ner proteiner, som i sin tur underlättar matsmältningen. Bromelainet är även bra för blodomloppet och det sänker blodtrycket.

I ananasen finns dessutom en utav de essentiella aminosyrorna vår kropp behöver med namnet: tryptofan, som behövs för framställandet hormonet serotonin. Serotonin är en signalsubstans som hjälper till att balansera våra känslor som: glädje, irritation, ilska, välmående, livslust och som är extra bra vid depression.

Bananer är även de fylla av hälsosamma effekter, läs mer om bananer.

2. Ananas och allergi

Det finns flera olika symtom vid ananas allergi och som kan vara väldigt obehagliga. Man får ananas allergi symptom genom att antingen äta fruktköttet eller när man rör vid ananas skalet. En del utav symtomen som man kan råka få vid svår ananas allergi kan vara bl.a.: hudutslag, illamående, diarré eller förstoppning.

Känner man av att man får allergisymptom efter att man ätit ananas, så kan det vara smart att göra ett uppehåll med ananas under en tid, för att se om besvären upphör. Men många gånger så kan det dröja innan symtom uppkommer och det kan på vis vara svårt att koppla symtomen till ett visst födoämne.

Om du får symtom som t.ex. hudutslag, illamående och diarré, så är det kroppens sätt att signalera till kroppens system att kroppen har fått i sig gifter som ska rensas ut med en gång.

En annan spännande frukt är carambola, läs mer om den.

3. Ananasens nyttiga innehåll

Ananas innehåller bl.a.: E-vitamin, betakaroten, tiamin, riboflavin, C-vitamin, Niacin, vitamin B6, zink, järn, fosfor, kalium, kalcium och magnesium.

Integritetspolicy