Banan

Bananer


Bananer är nog en utav våra äldsta kulturväxter och den kommer ursprungligen från Sydostasien. Men idag så odlas det bananer i alla tropiska och subtropiska områden.

Mer än bara ett gott mellanmål

Bananer är en populär frukt, hos barn och vuxna, förmodligen för dess söta smak. Trots sin höga fruktosmängd så är bananer mycket mer än bara ett välsmakande mellanmål. Olika studier visar att bananer innehåller en mängd olika näringsämnen som leder till olika hälsofördelar. Men det många inte vet är att baner är en populär frukt även bland insekter och är därför en utav de mest besprutade frukterna. Så ska man köpa de nyttigaste och hälsosammaste bananerna, köper man ekologiska.

Dess nyttiga innehåll

Bananer är en väldigt bra källa till kalium, C-vitamin, mangan och B6-vitamin. De innehåller även en hel del naturliga sockerarter som t.ex. sukros, fruktos och glukos, dessutom finns även fibrer och magnesium i bananer.

Kiwi är en frukt som också innehåller kalium och magnesium.

10 hälsofördelar med bananer

Bananer är bra för hjärtat, eftersom att bananer innehåller mycket kalium men låga på natrium (salt), som främjar ett friskt hjärta och minskar risken för åderförkalkning och stroke.

  • Bananer bidra till att upprätthålla starka ben, eftersom att bananer ökar kroppens förmåga att absorbera viktiga näringsämnen så som kalcium (som är avgörande för friska och starka ben).
  • Bananer främja tarm hälsan. Bananer innehåller ett socker som kallas för fructooligosaccharide, detta ökar goda bakterier i våra tarmar.
  • Skyddar mot njursjukdom och cancer.
  • Bra energikälla för idrottsutövare. 2 bananer kan hålla dig igång ca 90 min. och fyller på elektrolyter som förloras genom svettning.
  • Bananer är naturligt lugnande, för de innehåller en aminosyra som kallas för tryptofan som i kroppen omvandlas till serotonin. Detta ämne är känt för att förbättra humöret och främja glädje och avkoppling.
  • Bananer lindra PMS. Höga nivåer vitamin utav B6, bidrar till att reglera glukosnivån och humörsvängningar i samband med PMS.
  • Bananer kan förbättra hjärnans funktion, för vitaminer och mineraler som bananer innehåller speciellt kalium, förbättrar hjärnans funktion och dess vaksamhet.
  • Bananer lindrar myggbett. Pröva med att gnugga insidan av ett bananskal direkt på ett myggbett.

Clementin är en frukt som är allmänt bra för huden.

Bästa Priserna för Ekologiska Banan produkter på Nätet

Integritetspolicy