Guarana FAKTA – Pigg, mer Energi, Uthålligare & Ökar Förbränningen

Guarana är en buske från den regnskogen i Venezuela och i norra Brasilien, där den ibland brukar kallas för “det naturliga koffeinet”. På guarana busken växer det frukter vars frön är väldigt nyttiga. Frukten är röd med svarta frön och påminner lite om kaffebönan. Dessa frön är väldigt rika på koffein och de verkar även stimulerande och urindrivande.

  • Innehåller koffein som ökar förbränningen
  • Trendig tillsatts i energidrycker
  • Blir pigg, får mer energi och blir uthålligare

Traditionellt sett så använde indianstammar detta som energidryck innan de skulle ut på jakt. Och inom läkekonsten så använde man guarana mor magbesvär och trötthet.

Idag så är Guarana en trendig tillsatts i energidrycker och kosttillskott som säljs över hela världen. Varför man tillsätter guarana i energidrycker är just för dess uppiggande egenskaper.

Förutom guaranain så innehåller guarana: teobromin och teofyllin som stimulerar det centrala nervsystemet och ökar koncentrationen. Tack vare dessa ämnen så är guarana perfekt att använda sig av vid aktiviteter så som vid arbete, studier eller vid fysisk träning.

1. Guarana som bantningsmedel

Nuförtiden har man börjat använda guarana som bantningsmedel och detta för att guranana innehåller koffein som ökar förbränningen.

2. Bra för hälsan

En studie gjord på guarana visar att frukten för blodet mer lättflytande och därmed kan förebygga stroke och hjärtattacker. Andra studier visar att guarana innehåller antioxidanter som är väldigt bra för hälsan.

Guarana säljs nu mera i Sverige även i pulver form, läs mer om guarana pulver.

3. Positivt och negativt

Guarana gör att man blir pigg, får mer energi och blir uthålligare. Men precis som koffein så kan man bli speedad och få ryckningar vid överdosering.

Dadlar är även en frukt som ger energi.

4. Guaranas innehåll…

Innehåller koffein för fröna är väldigt rika på koffein och innehåller 4 ggr mer koffein än vad kaffebönor gör.

Innehåller tanniner, som är det ämne som smakar strävt i en omogen frukt, rödvin, te och kaffe. Växter skapar tanniner för att förhindra att frukterna blir uppätna innan de är mogna.

Teobromin, som är ett naturligt centralstimulerande ämne som är släkt med koffein och finns t.ex. i kakao. Men teobromin är väldigt giftigt för hundar och katter. Men ofarligt för människor eftersom vi kan bryta ner det.

Teofyllin finns även i te och det är urindrivande. Om man jämför med koffein så är teofyllin
mer urindrivande, mindre uppiggande och giftigare.

5. De som bör undvika guarnana

På grund utav koffeinet så rekommenderas inte guarana till de som har: hjärtproblem, högt blodtryck, diabetes, överaktiv sköldkörtel, ångest, sömnsvårigheter, njurproblem eller gravida utan att först rådgöra med en läkare. Guarana finns bl.a. i bantningspillret Therma Cuts och Super Slim.

Integritetspolicy