Jojobanta – Bantarens Värsta Fiende: Så Kommer du Undan!

Ett utav de sämsta sätten att gå ner i vikt är att göra en jojobantning. Jojobantning menas att man tappar snabbt i vikt, för att sedan gå upp lika fort igen. Och det sämsta med jojobantning är att du många gånger blir tjockare efter jojobantningen än du var innan. Och dessutom så tappar du under en jojobantning även muskelmassa. Detta i sin tur gör att kroppens ämnesomsättning minskar successivt, vilket betyder att du har ännu lättare att lägga på dig fett vid samma matintag som tidigare.

  • Du riskerar att bli tjockare än vad du var innan
  • Väldigt vanligt med jojobanta men det sämsta sättet
  • Jojobanta kan uppstå av allt för strikta dieter

Försök därför att undvika jojobantning till varje pris. Det är mycket bättre att inte banta överhuvudtaget, jämfört för att jojobanta.

Som sagt, du kan ha dina anledningar till att du vill bli smal snabbt, att du kanske vill bli av med din dubbelhaka illa kvickt.

Eller du kanske vill bli av med celluliterna på rumpan, celluliterna på magen eller celluliterna på låren. Men det går inte betona vikten nog hur noga det är att se upp med alltför snabba bantningar.

1. Vid snabb viktnedgång

Många dieter som kan ge en snabb viktnedgång medför alltid en risk för jojobantning. Det enda säkra sättet att helt undvika risken för jojobantning, är att genomföra en långsam viktnedgång. Man kan ha i åtanke att om man kan gå ner 1kg i vikt/vecka så är risken stor till jojobantning. Och är viktminskningen mer än 2 kg/v så är risken för jojobantning mycket stor.

2. Vanligt med jojobantning

Det är dessvärre ganska vanligt med jojobantning, men som tyvärr är det sämsta sättet att gå ner i vikt. För när man går ner i vikt snabbt så förlorar man inte bara fett utan även muskler. Vid en sedan viktuppgång så kommer fettet snabbt tillbaka medans musklerna fortfarande är borta. Förbränningen är fortfarande låg på grund av avsaknaden av muskler och risken för att gå upp mer än startvikten är högre. Så det är något att tänka på när du vill få smala armar.

3. Gå ner i vikt sakta

När man väl har bestämt sig för att gå ner i vikt så är det frestande gå ut alldeles för hårt, för att man vill uppnå maximal viktminskning. Men ta det istället försiktigt och låt kroppen vänja sig vid de nya kostvanorna. En långsam viktminskning på ca. 1 kg i veckan är bra och minimerar risken för jojobantning.

4. Kan uppstå av snabba dieter

Jojo-bantning kan uppstår vid snabba dieter som ofta har ett väldigt strikt schema. Man kan praktiskt taget svälta ihjäl kroppen och för att klara av ev. nya svältperioder så kommer kroppen att spara energi. Det kan därför vara smart att satsa på dieter där man på lång sikt går ner i vikt.

Jojo bantning är något utav det tråkigaste som man kan drabbas av när man kämpar med sin vikt. Att man efter att ha avslutat en sträng diet går upp alla de kilon som man tappat och mer därtill. Om du överdriver kaloriminskningen och hamnar i s.k. svält kommer du med stor sannolikhet att gå upp allt igen och lite till, så du blir ännu mer överviktig än tidigare.

6 Artiklar om du vill komma igång med
att banta på riktigt

Hur gör man för att banta snabbt?

Banta med GI-metoden

Banta med pulver

Banta med Nutrilett

Banta med hjälp utav soppa

Läs mer om viktminskning och bantning m.m.

Integritetspolicy