Lågt Testosteron: 7 Tecken Och Symtom Hos Män

Skador, njurproblem, alkoholmissbruk, ohälsosam kost, mediciner – detta är några av de saker som leder till låga testosteronnivåer hos män. Det hormon som påverkar benmassa, sexdrift, muskelmassa, fettlagring och styrka hos män är väldigt viktigt och det är därför de bör lära sig tecken och symtom på låg testosteronnivå.

Det manliga hormonet som vissa människor kallar det finns också hos kvinnor. Men hos män spelar detta hormon en viktigare roll. Att behandla låga nivåer av detta hormon hos män är lite annorlunda hos män och detsamma gäller för tecken och symtom. Det är bra är att män kan ta reda på om de har ett problem med detta genom att analysera några saker i deras utseende, beteende och allmänna hälsotillstånd. Listan som vi har utarbetat för dig innehåller information om dessa saker.

 • Kontrollera de vanligaste tecknen och symtomen på låg testosteronnivå
 • Ta reda på vad som leder till dessa problem
 • Lär dig hur du löser problemet

Om du märker något av det här vi har listat här kan det vara smart att konsultera en läkare.

1. Oförklarlig fettlagring

Viktökning Stapel

Du har inte gjort några förändringar i din kost, du tränar inte mer eller mindre, men fettuppbyggnad i olika delar av kroppen ökar. Om du befinner dig i en situation som denna har du kanske att göra med låga testosteronnivåer. Som vi har nämnt tidigare påverkar detta hormon lagring och distribution av fett. Naturligtvis kan andra saker leda till detta problem, men faktum är att det också är ett av de vanligaste symtomen på detta hälsoproblem.

 • Om du samlar fett snabbare kan det vara ett tecken på en minskad testosteronnivå
 • Kontrollera om du har gjort några förändringar i din kost och din träningsrutin
 • Gör blodprov om du misstänker att testosteronnivåerna är låga

2. Du har inte intresse för sex

Slak penis

Låt oss vara ärliga här, det finns tillfällen då människor är för trötta eller för distraherade för att vara intresserade av sex. Men om den här känslan fortsätter under en längre tid kan det vara ett av symtomen på lågt testosteron hos män. När vi åldras är det naturligt att kroppen producerar mindre av detta hormon. Men friska, unga och medelålders män bör ha intresse av att ha regelbundet sex.

 • Intresset för regelbundet sex är normalt hos friska medelålders och unga män
 • Halterna av detta hormon kommer att sjunka mycket när du blir äldre
 • Att tappa intresse för sex är ett av de vanligaste tecknen på detta problem

3. Ditt humör förändras utan anledning

Humörförändringar

Det är helt normalt att vara ledsen eller väldigt lycklig då och då, men vad händer om du upplever flera, motsatta känslor under dagen, varje dag? Vi pratar om humörsvängningar som kan orsakas av olika saker inklusive lågt testosteron. Om ett sådant problem finns i en man, kommer han förmodligen att vara deprimerad, distraherad eller irriterad mer än vanligt.

 • Om du upplever plötsliga och oförklarliga humörsvängningar kan du ha problem med testosteronnivån
 • Normalisera produktionen av detta hormon för att balansera dina känslor
 • Depression, irritation och distraktion är några av tecken på detta problem

4. Din sperma har låg volym

Trött sperma

Detta är förmodligen något som män inte kommer att märka om de inte analyserar spermakvaliteten. Men om resultaten visar att du har låg spermavolym är det stor chans att detta är ett av tecknen på lågt testosteron. En av orsakerna till att det kallas ett “manligt hormon” är att det spelar en avgörande roll vid produktion av sperma. Du kan göra koständringar och ta mediciner för att lösa problemet.

5. Ett mjukt grepp – ett ovanligt tecken på lågt testosteron

Träning Hemma Stång

Några av er kanske tycker att detta är ett av de konstigaste symtomen på låga nivåer av detta hormon, men ett mjukt grepp är en tydlig indikator på att något är fel med det manliga hormonet i många fall. Detta är vettigt eftersom skelettet behöver en tillräcklig mängd av detta hormon för att förbli starkt. När ditt grepp blir mjukare betyder det att du måste hitta ett för sätt att öka nivåerna av testosteron.

 • Det manliga hormonet påverkar skelettet
 • Ett mjukt grepp är bland de mest ovanliga symtomen på detta hälsoproblem
 • Leta efter saker som kan hjälpa dig att öka produktionen av detta hormon

6. En konstant känsla av trötthet

Konstant Trött

Visste du att tillståndet som beskriver den låga nivån av testosteron kallas hypogonadism? Oavsett svaret på denna fråga bör du veta att den ständiga känslan av trötthet och låga energinivåer är ett resultat av hypogonadism. Så när du upplever problem som detta kan du förvänta dig låg energi och höga stressnivåer. Detta kommer att göra att du underpresterar, inte bara i sängen utan också på jobbet.

 • Hypogonadism är den medicinska termen som används för låga testosteronnivåer
 • Trötthet och slöhet är vanliga tecken på detta problem
 • Det här problemet kan påverka ditt kärleksliv och din karriär

7. Förändringar i midjan

Tjock Midja

Har du märkt att midjan fortsätter att växa utöver acceptabla nivåer? Detta kan vara ett av tecken på lågt testosteron hos män. Naturligtvis beror storleken på din midja på andra faktorer, och vad som anses normalt är en relativ sak. Men en plötslig förändring i detta område är ett tecken på att något inte är rätt och förändringar i nivån av detta hormon kan vara orsaken till detta. Kroppen kan inte bränna fett ordentligt om testosteronnivåerna är låga.

 • Låga nivåer av detta hormon påverkar midjan på ett negativt sätt
 • Du kommer att uppleva viktökning och fettansamling utan uppenbar anledning
 • Andra saker kan påverka midjan
Integritetspolicy