40 Sånger & Låtar – “Spela när du är Ledsen eller Nere”

Har du någonsin hittat tröst i en melodi när världen verkade lite för tung? Letar du efter sånger och låtar för att du är ledsen? Musik har denna extraordinära kraft att inte bara återspegla våra sorger utan också lyfta oss in i ett rike av hopp och helande. Så om du navigerar genom ett stormigt hav av känslor, frukta inte! Vi ska ge oss ut på en resa genom de bästa låtarna att spela när du känner dig lite nere och låg.

 • 🎵 Förvandla nedstämd energi med den här ultimata spellistan!
 • 😊 Utforska en musikalisk resa för att förgylla dina nedstämda dagar.
 • 🌈 Upptäck upplyftande melodier för varje känsla av ledsamhet!

I livets symfoni, där känslor spelar de djupaste tonerna så väljer vi här att utforska låtarna du kan djupdyka i om du känner dig ledsen.

En Lista fylld av bland annat nya & klassiska sånger som överlevt tidens rum och stärkt i dom mest ledsamma stunder…

Skrolla i hela artikeln, kan garantera att du kommer att hitta en sång för att bekämpa dina demoner, och som du kommer att spela på repeat..

1. “Alan Walker” – Faded

“Alan Walkers “Faded” väver en melankolisk melodi som resonerar med känslornas djup. De eteriska tonerna och spöklika texterna skapar en kraftfull känsla som ger energi när man känner sig ledsen och nere. Att lyssna på “Faded” medan du känner dig nedstämd kan vara terapeutiskt.

Ibland är allt som krävs är en musikalisk påminnelse om att du inte behöver möta det allt ensam. Låt den själfulla rösten i denna låt vara din följeslagare på resan mot ljusare morgondagar.

 • Global Hit: Blev en global sensation, och dess musikvideo har överstigit en miljard visningar på YouTube.
 • Genombrott: Gav honom internationell berömmelse och visade upp hans karakteristiska elektroniska ljud.
 • Signaturljud: De atmosfäriska och melodiska kvaliteterna hos “Faded” definierar Alan Walkers inflytelserika stil inom den elektroniska dans scenen.

2. “What a Wonderful World” – Rod Stewart

Rod Stewarts tolkning av “What a Wonderful World” bär på en lugnande nostalgi och ger en skön tröst när man känner sig nere eller ledsen. Med Stewarts raspiga röst och tröstande sång så blir låten en musikalisk balsam. Den inbjuder till reflektion över skönheten och positiviteten som samsas med livets utmaningar.

Att lyssna på denna tolkning medan du känner dig nere ger ett lugn och ett större perspektiv. En påminnelse om de bestående underverken i världen och en hoppfull melodi som uppmuntrar hjärtat att finna tröst även i dom svåraste tiderna. För mitt i sorgen behöver vi ibland bli försiktigt påminda om skönheten som omger oss.

 • Själfull tolkning: Rod Stewarts version av “What a Wonderful World” från 2004 är en framstående och känslosam tolkning av Louis Armstrongs klassiker.
 • Framgång på listor: Rod Stewarts tolkning av “What a Wonderful World” från 2004 nådde framgång på listor världen över, vilket visar låtens tidlösa attraktion.
 • Spred sig brett: Stewarts jazzinfluerade version av “What a Wonderful World” betonar hans musikaliska mångsidighet, överbryggande av genrer och attraherande av en mångfaldig publik.

3. “Stand By Me” – Ben E. King

Det här är en tidlös klassiker som sveper in lyssnarna i en varm famn under stunder av nedstämdhet. Den själfulla melodin och Kings innerliga sång förmedlar ett budskap om orubbligt stöd och solidaritet.

När du känner dig ledsen eller nedstämd blir den här låten en tröstande följeslagare som resonerar med den universella längtan efter sällskap och trygghet. “Stand By Me” erbjuder en musikalisk tillflyktsort, en påminnelse om att även under de mörkaste timmarna kan gemenskapens kraft ge styrka och tröst.

För när natten har kommit, och landet är mörkt, försäkrar Ben E. Kings sammetslena sång oss att vi inte är ensamma. Låt den här låten vara den varma musik kram du behöver under de tuffaste tiderna.

 • Tidlös framgång: Ben E. Kings “Stand By Me” är en tidlös hit, utmärkt i Library of Congress för sitt varaktiga kulturella inflytande.
 • Filmens återkomst: Låten fick ny popularitet efter att ha framträtt i Rob Reiners film från 1986, “Stand By Me.”
 • Utmärkelse: År 2015 hedrades “Stand By Me” av Library of Congress, vilket befäster dess kulturella betydelse.

4. “Tired of Being Sorry” – Enrique Iglesias

Enrique Iglesias “Tired of Being Sorry” är en gripande följeslagare under stunder av ledsamhet, med sin sköna melodi och känslomässiga text så kan den dig hjälpa att reflektera över saker.

Låten fördjupar sig i ångerkampen och tröttheten i att ständigt be om ursäkt. Den erbjuder ett musikaliskt utrymme för dem som navigerar i sorgens komplexitet och självreflektion. Iglesias passionerade inlevelse fångar tyngden av den pågående kampen mot ånger.

“Tired of Being Sorry” står sig som en ballad som inte bara handlar om kampen utan också ger en melodisk hjälp för dem som brottas med ångerbördan. Erbjuder också på en tillfällig flykt under livets tuffa lågor. En perfekt låt när du är ledsen.

 • Dynamisk duett: Enrique Iglesias samarbetade med Nâdiya i “Tired of Being Sorry,” vilket tillförde känslomässig djup till låten.
 • Nostalgi: Låten inkluderar ett sample från Vicky Leandros hit från 1967, “L’Amour est Bleu,” vilket ger låten en nostalgisk touch.
 • Global hit: Släppt 2007, toppade låten internationella listor och blev en framgång från Enrique Iglesias album “Insomniac.”

5. “I Will Survive” – Gloria Gaynor

Gloria Gaynors “I Will Survive” är en stark klassiker, en motståndskraftig sång för dem som står inför utmaningar och känner sig nere. Låtens disco takten och Gaynors kraftfulla sång skapa en bra energi som förvandlar dig till en motiverande pick-me-up under stunder när du är ledsen.

Med sin välskrivna text blir låten en hjälp som ger dig stark motståndskraft, den uppmuntrar lyssnaren att höja sig över motgångarna. “I Will Survive” står kvar som en tidlös klassiker som inte bara lyfter humöret utan också fungerar som en påminnelse om att man trots svårigheter kan övervinna och komma tillbaka starkare.

 • Inspirerande sång: Gloria Gaynors “I Will Survive” (1978) är en ikonisk sång för styrka och välkomnas för sin text som inspirerar till motståndskraft.
 • Historisk betydelse: Som en av de första discolåtarna med en stark, oberoende kvinnlig berättelse har låten historisk betydelse och banade väg för kvinnlig styrka inom musiken.
 • Grammy-vinnare: “I Will Survive” belönades med en Grammy Award för Best Disco Recording 1980 och befäste sin status som ett kulturellt och musikalisk mästerverk.

6. “I Just Called to Say I Love You” – Stevie Wonder

Stevie Wonders “I Just Called to Say I Love You” ger en öm flykt under stunder av nedstämdhet. Med sin mjuka melodi och innerliga texter blir låten en musikalisk vän, som ger en tröstande försäkran om kärlek.

Stevie Wonders sång ger en varm touch och gör detta till en hjärtlig påminnelse om att även mitt i livets utmaningar kan ett enkelt uttryck för kärlek vara en kraftfull källa till tröst. Den här låten har spelat av miljoner efter miljoner människor som är ledsen och nere.

 • Oscar- och Grammy-vinnare: Stevie Wonders “I Just Called to Say I Love You” (1984) belönades med en Oscar för Bästa Originalsång och tre Grammy Awards.
 • Toppad på listor: Låten toppade listor över hela världen och blev Stevie Wonders bästsäljande singel med ett universellt tema om att uttrycka kärlek genom ett enkelt telefonsamtal.
 • Filmlåt: Medverkande i soundtracket till “The Woman in Red” bidrog låtens inkludering i filmen avsevärt till dess globala popularitet.

7. “I’m Still Standing” – Elton John

Elton Johns “I’m Still Standing”  injicerar en dos av motståndskraft när människor känner sig nere. Det positiva tempot och Johns pigga sång skapar en lyftande energi som förvandlar låten till en motiverande push me up.

Med sin välskrivna text och livliga melodi blir “I’m Still Standing” en musikalisk styrkeförklaring, som uppmuntrar lyssnarna att ta sig över motgångar och möta utmaningar med orubblig beslutsamhet.

Låtens djärva och trotsiga atmosfär gör den till ett idealiskt val för dem som söker en boost av positivitet och en påminnelse om sin egen inre styrka under tuffa tider och när man är ledsen. Den är svårt att inte lyckas få energi av den här låten när man är lite nedstämd.

 • Överlevnadslåt: Elton Johns “I’m Still Standing” (1983) är en triumferande comeback-låt, skriven under en utmanande period i artistens liv.
 • Livfull Video: Låtens musikvideo, regisserad av Russell Mulcahy, visar Elton John promenerande genom Cannes i flamboyanta kläder och ger en visuellt dynamisk touch.
 • Listframgång: “I’m Still Standing” nådde globala listframgångar och blev en av Elton Johns bestående hits.

8. Wiz Khalifa – “See You Again”

Wiz Khalifas “See You Again” är en gripande sång som sjunger ut om förlust och minne, vilket gör den till ett tröstande val under stunder av nedstämdhet. Låten, med sin innerliga text och känslomässiga melodi, blir en musikalisk tillflyktsort för dem som jobbar sig fram i ledsamhetens komplexa värld.

Den här sången skapar en kraftfull och upplyftande atmosfär och erbjuder tröst och en påminnelse om att  minnen består, vilket gör den till en hjärtlig följeslagare för dem som söker tröst inför livets känslomässiga nedgångar.

 • Paul Walker Tribute: Wiz Khalifas “See You Again” är en hjärtevärmande hyllning till Paul Walker från soundtracket till “Furious 7”.
 • Global Hit: Släppt 2015, nådde låten framgång på topplistorna världen över och blev en av de mest visade videorna på YouTube.
 • Grammy-nomineringar: “See You Again” nominerades till tre Grammy-priser, inklusive Årets låt, vilket visar dess påverkan inom musikindustrin.

Bonnie Tylers “Total Eclipse of the Heart” ger en dramatisk känsla som speglar intensiteten som kan uppstå i våra känslomässiga kamper, vilket gör den till ett passande val under stunder när du känner dig ledsen.

Låtens kraftfulla budskap skapar en upplevelse som låter lyssnarna fördjupa sig i hjärtesorgens storhet. “Total Eclipse of the Heart” fungerar som en bra stöttepelare när man känner sig ledsen över saker i livet.

 • Jim Steinmans Ballad: “Total Eclipse of the Heart” av Bonnie Tyler är en kraftfull ballad skriven av Jim Steinman, känd för sin dramatiska låtskrivning.
 • Global Listetta: Släppt 1983, nådde låten internationell listframgång och blev en av Bonnie Tylers mest ikoniska hits.
 • Minnesvärd Musikvideo: Låtens musikvideo, regisserad av Russell Mulcahy, har gotiska visuella inslag och har blivit ett minnesvärt inslag i populärkulturen.

10. “Thats why you go Away” – Michael Learns to Rock

Michael Learns to Rocks “That’s Why You Go Away” är en melodisk balsam för det skadade hjärtat och erbjuder en tröst när livet känns jobbigt . Låtens lugnande rytm och innerliga texter skapar en lugnande atmosfär som ger dig reflektion och känslomässig frigörelse.

Med sin gripande sång och tydliga låttext så blir det här en musikalisk följeslagare, som talar om smärtan från separation och förlust. “That’s Why You Go Away” fungerar som en tröstande kram, som låter lyssnare ta sig genom svåra känslor.

 • Global Hit: “That’s Why (You Go Away)” av Michael Learns to Rock, släppt 1995, blev en internationell sensation med list toppande framgångar i Asien.
 • Bestående Popularitet: Balladen förblir en av bandets mest populära låtar och visar deras karakteristiska mjuka rock- och pop sound.
 • Emotionell Påverkan: Känd för sina känslosamma texter och lugna melodi exemplifierar låten Michael Learns to Rocks förmåga att skapa hjärtskärande ballader.

11. Gusttavo Lima- “Desejo Imortal” – “Must have been love”

Gusttavo Limas tolkning av “Desejo Imortal”, ursprungligen Roxettes “It Must Have Been Love”, ger en unik brasiliansk touch i den klassiska balladen. Med Limas uttrycksfulla sång och en kulturella twist blir låten en tröstande vän när man känner sig ledsen eller nere.

Den här låten hyllar originalet från Roxette, skapar en kulturell bro och gör “Desejo Imortal” till ett terapeutiskt val för att hitta tröst i känslomässig turbulens. En mycket bra sång när man behöver ett nytändande när man känner sig ledsen.

 • Global Hit: Gusttavo Lima nådde internationell berömmelse med sin hit från 2011, “Balada.”
 • Sertanejo-stjärna: Lima är en framstående figur inom den brasilianska sertanejo-musik scenen.
 • Prisbelönt: Under sin karriär har han fått utmärkelser och erkännanden för sina bidrag till brasiliansk musik.

12. Bon Jovi – “Always”

Bon Jovis “Alltid” framstår som en rockballad som vaggar ner lyssnaren i känslor, vilket gör den till ett bra terapeutiskt val under stunder när du är nere. Det här en riktig klassiker som  skapar en sprudlande upplevelse som låter lyssnarna fördjupa sig i kärlekens och längtans innerliga uttryck.

“Always” blir en musikalisk tillflyktsort, och erbjuder en blandning av känslomässig befrielse och trygghet, eftersom Jon Bon Jovis uppträdande injicerar en känsla av rå sårbarhet i melodin. Låten är helt klart en bra följeslagare för dem som söker tröst och förståelse mitt i livets dalar.

 • Ikonisk Ballad: Bon Jovis “Always” (1994) är en känslosam power ballad, allmänt erkänd som en av bandets signaturlåtar.
 • Kommerciell Framgång: Låten toppade listor globalt och blev Bon Jovis bästsäljande singel i USA.
 • Grammy-nominering: “Always” nominerades till en Grammy för bästa popprestation, vilket understryker dess påverkan på musikindustrin.

13. Toni Braxton – “Un-break my heart”

Toni Braxtons “Un-Break My Heart” fångar kärnan av hjärtesorg och gör det till ett bra känslomässigt val under tunga perioder i livet. Låtens kraftfulla text och Braxtons känslomässiga framträdande skapar en sprudlande upplevelse som ger ett musikaliskt utlopp för att uttrycka och bearbeta känslor av sorg och längtan.

“Un-Break My Heart” är en bra musikalisk vän som erbjuder en känsla av förståelse, vilket gör den till en terapeutiskt sång för dem som söker tröst mitt i känslomässig turbulens som får oss att känna oss nere.

 • Global sensation: Toni Braxtons “Un-Break My Heart” (1996) blev en list toppande global sensation, som visade upp hennes vokala förmåga.
 • Grammy-vinnare: Låten tjänade Toni Braxton flera Grammy Awards 1997, inklusive Bästa kvinnliga pop vokal prestation.
 • Tvåspråkig attraktion: Braxton spelade in en spansk version, “Regresa a Mi,” vilket betonar hennes mångsidighet och utökade låtens internationella räckvidd.

14. “Fool Again” – Westlife

Westlifes “Fool Again” är en riktigt bra ballad som resonerar med smärtan från hjärtesorg, vilket gör den till ett perfekt val när du känner dig nedstämd. Låtens känslomässiga text och gruppens harmoniska röster ger en tröstande känsla i kroppen.

“Fool Again” är en musikalisk följeslagare som funnits med många nedstämda människor genom tid. Den här låter av Westlife kommer fortsätta vara populär under lång tid framöver. Så om du känner dig nere, klicka på play och låt sången sjunka djupt in i själen.

 • Debutframgång: “Fool Again” från Westlifes debutalbum 1999 markerade början på deras framgångsrika karriär.
 • Listframgång: Den känslosamma balladen toppade listor globalt och etablerade Westlife som en framstående pojkband.
 • Tidlös hit: Över två decennier senare är “Fool Again” fortfarande en av Westlifes beständiga och älskade hits.

15. “Sign me to sleep” – Alan Walker

Alan Walkers “Sing Me to Sleep” ger en lugnande flykt för det trötta hjärtat, eftersom dess drömska melodi och milda tak skapar en lugnande atmosfär för dig. Denna låt spelas överallt och lär fortsätta med för lång tid framöver.

Låten ger en känsla att sväva iväg i drömmarnas värld, vilket kan kännas som en skön paus när man är riktigt ledsen. Så, behöver du någon som sjunger dig till sömns när du känner dig ledsen? Då är det här den bästa låten för dig.

 • Listtoppande singel: Alan Walkers “Sing Me to Sleep” (2016) följde framgången med “Faded” och befäste hans inverkan på elektronisk musik.
 • Iselin Solheim-samarbete: Sången har sång av Iselin Solheim, vilket lägger till en karakteristisk och känslosam kvalitet.
 • Kreativ musikvideo: Den visuellt fängslande videon kompletterar låtens drömska atmosfär och förstärker den övergripande upplevelsen.

16. “Avril Lavigne” – Wish You Were Here

Avril Lavignes “Wish You Were Here” är en gripande ballad. Dess djupa budskap och Lavignes känslomässiga framträdande gör den till en bra terapeut under stunder när man är ledsen.

Låten har en rå ärlighet, vilket gör att lyssnare får kontakt med känslor av längtan och melankoli. “Wish You Were Here” fungerar som en sörjande release och ger ett utrymme för reflektion, vilket gör det till en passande sång för dem som navigerar i djupet av känslor under utmanande tider.

 • Emotionell Ballad: Avril Lavignes “Wish You Were Here” (2011) är en gripande ballad som utforskar längtan och nostalgi.
 • Personlig Touch: Ses som en av Lavignes mer personliga låtar, den visar hennes sårbarhet och känslomässiga djup.
 • Kommersiell Hit: Låten nådde kommersiell framgång och resoneras globalt för sina relaterbara teman och Lavignes känslosamma sång.

17. “Send me an Angel” – Scorpions

I tider av svårigheter blir Scorpions “Send Me an Angel” en skön fristad, som sveper in lyssnaren i dess eteriska melodi och Klaus Meines sköna röst.

Den här låtens atmosfäriska kvalitet och gripande text erbjuder inte bara tröst utan fungerar också som en mild påminnelse om att följa den inre rösten under stunder av känslomässig turbulens.

När man söker tröst förvandlas “Send Me an Angel” till en musikalisk tillflyktsort, som ger en glimt av hopp och uppmuntrar lyssnaren att navigera i sina känslor och lita på sin egen inre visdom.

 • Power Ballad: Scorpions “Send Me an Angel” (1990) visar bandets skicklighet i att skapa känslosamma ballader.
 • Albumhighlight: Inkluderad i albumet “Crazy World” sticker låten ut som en mjukare, introspektiv spår.
 • Global framgång: “Send Me an Angel” nådde internationell framgång på listor och är känd för sitt atmosfäriska sound

18. “One in i Million” – Bosson

Bossons “One in a Million” har använts som en musikalisk tillflyktsort för många som känts sig nere., Låtens romantiska undertoner och Bossons känslomässiga framträdande skapar en lugnande känsla för oss lyssnare.

One in a Million” blir ett musikaliskt botemedel som erbjuder tröst och en påminnelse om att varje person är unik och förtjänar uppskattning, och injicerar en touch av optimism i lyssnarens känslomässiga landskap.

 • Global Hit: Bossons “One in a Million” (2001) nådde internationell framgång, särskilt i Europa.
 • Filmlåt: Medverkande i “Miss Congeniality” ökade låtens popularitet ytterligare.
 • Dance-Pop Anthem: Känd för sina fångande krokar och rytmiska takt gjorde låtens energifyllda sound till en hit.

19. Gareth Gates – “Anyone of us”

Gareth Gates “Anyone of Us” är en låt som verkligen griper tag i en och är väldigt passande för oss som känner oss nere eller ledsen. För precis som Gareth sjunger “Det kan hända vem som helst av oss”. Så här finns även ett visst budskap om “ödmjukhet”.

Låtens uppriktighet och Gates hjärtliga leverans skapar en riktigt läkande atmosfär. “Anyone of Us” är en musikalisk följeslagare som ger en känsla av förståelse och uppmuntran under nedstämda tider, den vägleder även lyssnarna mot hopp och helande.

Så känner du dig ledsen och behöver en läkande sång? Här har du en riktigt bra…

 • Pop Idol-genombrott: Gareth Gates “Anyone of Us (Stupid Mistake)” (2002) blev en hit efter hans medverkan i “Pop Idol.”
 • UK-listetta: Låten nådde förstaplatsen på UK Singles Chart och etablerade Gareth Gates som en framgångsrik artist.
 • Internationell framgång: “Anyone of Us” nådde global erkännande och markerade Gates övergång från reality-tv till en framgångsrik musikkarriär.

20. “Você Partiu Meu Coração” – Nego do Borel

“Você Partiu Meu Coração” av Nego do Borel är en livlig brasiliansk funk-pop-låt som kan lyfta ditt humör när du känner dig nere.

De smittande rytmerna och livliga takterna skapar en atmosfär av glädje, vilket gör den till ett perfekt val för att skaka av sig lite nedstämdhet. De lekfulla texterna lägger till en touch av humor och ger en musikalisk flykt som kan förvandla en grå dag till en livlig fest.

 • Funk Carioca-hit: Nego do Borels “Você Partiu Meu Coração” (2017) är en brasiliansk funk carioca-hit känd för sitt catchy rytm.
 • Samarbete: Med medverkan av Anitta och Wesley Safadão blev samarbetet en hit i Brasilien och internationellt.
 • Topp på listor: Låten toppade de brasilianska listorna med sin sköna melodi och dansvänliga vibbar, där den förenar element från funk carioca med pop- och reggae influenser.

21. Brad Paisley – “Whiskey Lullaby”

“Whiskey Lullaby” av Brad Paisley är en gripande countryballad som fångar kärnorna av hjärtesorg, vilket gör den till ett bra val under stunder när du känner dig nere och ledsen.

Låtens sorgliga text skapar utrymme för eftertanke, den låter lyssnarna fördjupa sig i det emotionella landskapet av förlorad kärlek.

Paisleys känslosamma framförande och samarbetet med Alison Krauss lägger till en dimension av djup, vilket gör den till en terapeutiskt låt för de som söker tröst och förståelse mitt i livets prövningar.

 • Hjärtskärande samarbete: Brad Paisleys “Whiskey Lullaby” (2004) är en gripande countryballad med Alison Krauss som berättar en tragisk historia om förlorad kärlek och alkohol.
 • Vinnare av CMA Awards: Låten vann CMA Awards för årets musikaliska händelse och årets musikvideo 2004, tack vare dess kraftfulla berättande och själfulla framförande.
 • Emotionell musikvideo: Den gripande musikvideon, med Rick Schroder och Madeline Zima i huvudrollerna, förstärker visuellt den hjärtskärande berättelsen i låten.

22. Céline Dion – “That’s The Way It Is”

Céline Dions “That’s The Way It Is” står som en fyr av styrka och optimism, vilket gör den till en nra följeslagare om du känner dig lite nedstämd.

Den här texten går rakt på sak “Det är så det är” En passande låt för att hitta styrka att kämpa vidare.

Celine Dion är en riktigt stor artist som här levererar en perfekt sång full av kraft till alla som behöver det.

 • Millennium sång: Céline Dions “That’s The Way It Is” (1999) blev symbolen för hopp inför det nya millenniet.
 • Listtoppande hit: Låten toppade listor globalt, tack vare dess fångande melodi och positiva budskap.
 • Soundtrack-staple: Medverkande i “Bicentennial Man” förblir låten en tidlös hymn i Céline Dions framträdanden.

23. Whitney Houston – “I Have Nothing”

Whitney Houstons “I Have Nothing” är en kraftfull ballad som speglar djupet av emotionell kamp, vilket gör den till ett bra val att lyssna på när man tycker mycket är så eländigt.

Whitney gick hastigt bort vid 48 års ålder. Hon lämnar efter sig denna låt som för lång tid framöver kommer ge kraft till människor känner sig nere.

 • Kraftfull ballad: Whitney Houstons “I Have Nothing” (1993) är en framstående kraftfull ballad från soundtracket till “The Bodyguard,” som visar upp hennes vokala skicklighet.
 • Listframgång: Låten toppade listor globalt tack vare dess emotionella djup och Houstons kraftfulla framförande.
 • Oscarnominering: Nominerad till en Oscar 1993, låtens påverkan på populärkulturen befäste dess status som en av Whitney Houstons signatursånger.

24. Starship – “Nothing’s Gonna Stop Us Now”

“Starship – Nothing’s Gonna Stop Us Now” är en kraftfull sång om motståndskraft och hopp vilket gör låten väldigt passande i denna lista.

Den upplyftande melodin och inspirerande texten fungerar som en musikalisk fyr.. Denna sång tjänar som en påminnelse om att, trots utmaningar, kan ingenting hindra styrkan att övervinna motgångar. Så tryck på play, lyssna på denna sång och låt inget stoppa dig när du är öedsen.

 • Filmsuccé: Starships “Nothing’s Gonna Stop Us Now” (1987) blev en enorm hit som ledmotivet för filmen “Mannequin.”
 • Andra listetta: Låten toppade Billboard Hot 100-listan och blev Starships andra nummer ett-hit efter “We Built This City.”
 • Oscarsnominering: Bästa originalsång 1988, tack vare dess romantiska text och kraftfulla framträdande, vilket lämnade ett bestående intryck.

25. Komodo – “I Just) Died In Your Arms”

“Komodo – (I Just) Died In Your Arms” erbjuder en unik mix av elektroniska beats och en suggestiv tolkning av Cutting Crews klassiska hit. Den pulserande rytmen och den förtrollande sången skapar en riktigt stark upplevelse, vilket gör den till ett lockande val när man känner sig nere.

Sångens sköna nostalgi och modernitet ger en ljudlig flykt, där lyssnare kan förlora sig själva i dess emotionella strömmar och finna tröst i dess fängslande ljudlandskap. Är det inte vad som kan ge kraft när vi känner oss ledsen? Prova lyssna på den här sången och se vad som händer…

 • Mashup-magi: Mauro Picottos “Komodo (I Just) Died in Your Arms” (2000) är en framgångsrik mashup som kombinerar hans låt “Komodo” med Cutting Crews “(I Just) Died in Your Arms.”
 • Dans-sång: Remixen blev en danshymn, särskilt inom trance- och technogenrerna, med sitt smittsamma beat och rockvokaler.
 • Global hit: Mashupen nådde internationell framgång på listor och visade populariteten av att blanda genrer och påverkade elektronisk dansmusik.

26. “Must have been love” – Roxette

“Must Have Been Love” av Roxette sveper in lyssnare i en känslomässig resa vi flesta kan känna igen oss i. För nog har vi alla någon kärlekshistoria som gått fel i livet?

Marie Fredrikssons hjärtskärande sång och låtens känslosamma melodi förmedlar en känsla av längtan och introspektion och erbjuder en musikalisk fristad för de som kämpar sig genom känslomässiga lågvatten.

Det här en låt som hjälper dom flesta lyssnarna att bearbeta nedstämdhet, så var inte blyg, tryck på play och låt sångens text smälta in i själen.

 • Julursprung: Roxettes “It Must Have Been Love” (1987) började som en julsång med titeln “Christmas for the Broken Hearted.”
 • “Pretty Woman”-berömmelse: Låten blev känd genom att den inkluderades i soundtracket till filmen “Pretty Woman” från 1990, vilket bidrog till dess globala framgång.
 • Billboard-triumf: “It Must Have Been Love” toppade Billboard Hot 100-listan 1990 och befäste dess status som en klassisk power ballad.

27. “I dont wanna talk about it” – Rod Stewart

”I Don’t Want to Talk About It” av Rod Stewart är en gripande ballad som fungerar som en musikalisk omfamning under tider man känner sig nere och sårbar. De själfulla texterna, tillsammans med Stewarts känslosamma framförande, fångar den råa sårbarheten hos känslomässiga strider.

Rod Stewart gör den här låten till en riktigt bra medicin när man känner sig nere och ledsen. Sången sjunker in och hjälper att läka en trött själ. Så vad väntar du på?

 • Crazy Horse-cover: Rod Stewarts “I Don’t Want to Talk About It” (1975) är en cover av originalet av Crazy Horse, vilket gjorde den till en tidlös klassiker.
 • Listframgång: Stewarts version toppade listor globalt, tack vare dess känslosamma text och hans själfulla framförande.
 • Brett tolkad: Den gripande balladen har blivit tolkad av många artister, vilket understryker dess långvariga attraktion och relaterbara teman.

28. “Have you ever seen the rain” – Rod Stewart

“Have You Ever Seen the Rain” av Rod Stewart fångar känslan av melankoli med sin känslosamma tolkning av den klassiska Creedence Clearwater Revival-låten. Denna tidlösa ballad är en terapeutisk följeslagare under stunder man behöver lite själslig energi.

Rod Stewarts känslosamma framförande, tillsammans med de eftertänksamma texterna, skapar en fördjupande upplevelse som resonerar med lyssnarens känslor och ger tröst i den gemensamma förståelsen för livets utmaningar.

 • CCR-hyllning: Rod Stewarts “Have You Ever Seen the Rain” (2006) är en cover av klassikern av Creedence Clearwater Revival, som kombinerar hyllning med Stewarts unika stil.
 • Listtoppande framgång: Stewarts version toppade listor globalt, tack vare hans själfulla tolkning och låtens universella tema.
 • Albumens höjdpunkt: Låten ingår i “Still the Same… Great Rock Classics of Our Time,” där Stewart tolkar flera ikoniska rocklåtar. “Have You Ever Seen the Rain” framhävs som en höjdpunkt, vilket visar Stewarts förmåga att ge nytt liv åt klassiska hits.

29. “WORDS” – F.R David Words

“Words” av F.R. David är en lugnande ballad som också kan användas som en tröstande vän när man känner sig ledsen.

Låtens milda melodi och hjärtskärande text skapar en fridfull atmosfär och erbjuder tröst för de som känner sig tung i själen. “Words” är en musikalisk tillflyktsort, som låter lyssnarna fördjupa sig i dess lugnande toner och finna en känsla av frid mitt i livets utmaningar.

Den här låten har helt klart lyckats med att ge en tröstande klapp i stunder av nedstämdhet.

 • Global sensation: F.R. Davids “Words” (1982) blev en internationell sensation och definierade synthpop-ljudet på 1980-talet.
 • Distinkt ljud: Låtens unika mix av falsettsång och synthesizers bidrog till dess långvariga popularitet.
 • Kulturell ikon: “Words” har lämnat ett bestående avtryck på populärkulturen och används ofta i filmer, TV-serier och reklam.

30. “Its A Heartache” – Bonnie Tyler

“It’s a Heartache” av Bonnie Tyler är en riktig superklassiker som hörts av dom flesta. Frågan är hur många gånger vi faktiskt hört den? Och har du tänkt på vilken känsla den väcker i dig när du hör den?

“It’s a Heartache” är en av dom bästa källor till tröst och låter individer omfamna sina känslor och finna tröst i förståelsen att hjärtesorg är en delad mänsklig upplevelse. Så tryck på play och bara ta in låten och lägg märke till vilka känslor den kommer att väcka i dig.

 • Internationellt genombrott: Bonnie Tylers “It’s a Heartache” (1977) gav henne internationell berömmelse med dess unika sångstil och känslosamma framförande.
 • Elvis-anknytning: Ursprungligen skriven för Elvis Presley blev låten en global hit för Tyler och toppade listor världen över.
 • Tidlös hit: Årtionden senare är “It’s a Heartache” fortfarande en av Bonnie Tylers signaturlåtar och visar på hennes långvariga popularitet.

31. “The Winner Takes it All” – Abba

“The Winner Takes It All” av ABBA är en populär låt om hjärtesorg och erbjuder en hjälpande musikalisk hand för de som kämpar sig igenom tuffa tider. Var det länge sedan du hörde denna låt? Lyssna på den och lyssna ordentligt, texten kommer garanterat väcka känslor i dig.

Låtens själfulla sång och melankoliska melodi skapar en djup känslomässig koppling och ger tröst i delade upplevelser av kärlek och förlust. “The Winner Takes It All” är en musikalisk följeslagare, som låter lyssnarna omfamna sina känslor och hitta styrka i sårbarheten under riktigt utmanande tider.

 • Inspirerad av hjärtesorg: ABBA:s “The Winner Takes It All” (1980) inspirerades av bandmedlemmarna Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskogs verkliga skilsmässa.
 • Vokalt mästerskap: Agnetha Fältskogs känslosamma sång ger låten djup och sårbarhet.
 • Global ikon: Låten blev en av ABBA:s ikoniska hits, toppade listor världen över och bidrog till deras status som poplegender.

32. “Stumblin In” – Chris Norman & Suzi Quatro

“Stumblin’ In” av Chris Norman & Suzi Quatro är en livlig, retro duett som injicerar en dos av energi och gör den till ett upplyftande val under stunder man känner sig lite ledsen och nere.

Låtens sköna melodi och det lekfulla samspelet mellan Norman och Quatro skapar en lättsinnig atmosfär och erbjuder en musikalisk flykt för de som söker en paus från livets tyngd. “Stumblin’ In” blir en glädjefylld påminnelse om att även i svåra tider finns det utrymme för glädje och lättsamma ögonblick.

Vill du ha en energisk musikalisk kram? Här räcker det med att bara titta på framträdandet av denna duo för att känns sig lite lättare i själen.

 • Internationellt duett: “Stumblin’ In” (1978) av Chris Norman och Suzi Quatro är en framgångsrik internationell duett som blandar pop och rock med fångande melodier.
 • Listtoppande hit: Låten nådde toppen av listor världen över och visar den vokala kemin mellan Norman och Quatro.
 • Bestående popularitet: “Stumblin’ In” förblir en nostalgisk och populär duett från slutet av 70-talet.

33. “Remember When” – Alan Jackson

Alan Jacksons “Remember When” väver ihop en nostalgisk country melodi och erbjuder en terapeutisk kraft för de som brottas med att vara ledsen. Låtens eftertänksamma text och Jacksons uppriktiga inlevelse skapar en tidlös ballad som resonera med livets toppar och dess dalar.

“Remember When” blir en musikalisk tidskapsel, som låter lyssnarna minnas och finna tröst i de delade erfarenheterna av kärlek, förlust och tiden som går. Bara lyssna och njut och känn kroppen fyllas av läkande.

 • Reflekterande ballad: Alan Jacksons “Remember When” (2003) är en personlig och eftertänksam låt som skildrar olika skeden i livet.
 • Personlig koppling: Låten bygger på Jacksons egna erfarenheter, vilket ger äkthet till den känslosamma texten.
 • Listtoppande framgång: “Remember When” toppade countrylistorna och visar dess omfattande popularitet och påverkan.

34. “Thousand Miles From Nowhere” – Dwight Yoakam

“Dwight Yoakams “Thousand Miles From Nowhere” är en populär countrysång som kan vara en bra hjälpande hand när man känner sig tung och ledsen.

Låtens klangfulla gitarriff och Yoakams själfulla framförande skapar en eftertänksam stämning, vilket gör den till en passande låt när man söker efter att lätta på en tung själ.

Har du inte hört den här låten förut? Testa och se, du kan komma att bli överraskad vilken stärkande kraft den kan komma att skänka.

 • Countryklassiker: Dwight Yoakams “Thousand Miles from Nowhere” (1993) är en honky-tonk pärla som toppade countrylistorna.
 • Listtopp: Singeln nådde högsta positionen på Billboard Hot Country Songs-listan och visade Yoakams långvariga inflytande.
 • Prisnomineringar: Låten fick kritikerhyllningar och gav Dwight Yoakam en Grammy-nominering för bästa manliga countrysång.

35. “Need you Know” – Lady Antebellum

Lady Antebellums “Need You Now” är en hjärtskärande country-popballad och skänker kraft i stunder när man känner sig trött i själ och huvud.

“Need You Now” tar oss på en resa genom ensamhetens smärta och erbjuder tröst och samhörighet för lyssnare som söker förståelse mitt i livets utmaningar. Det låter väl bra? En låttext som är mycket välskriven och förtjänar att ligga på denna lista.

 • Crossover-hit: Lady Antebellums “Need You Now” (2009) blandar sömlöst country och pop och når multiplatinstatus globalt.
 • Signaturlåt: Den fångande och relaterbara låten blev Lady Antebellums signaturlåt och vann flera Grammy Awards.
 • Grammy-framgång: “Need You Now” fick högsta utmärkelserna på Grammy Awards 2011, inklusive Årets inspelning och Årets låt.

36. “Tears In Heaven” – Eric Clapton

Eric Claptons “Tears In Heaven” är en gripande akustisk ballad och erbjuder en bittersöt fristad under stunder av sorg.

Låtens intima texter, inspirerade av den tragiska förlusten av Claptons son, och den mjuka melodin skapar en eftertänksam plats för reflektion. “Tears In Heaven” är en musikalisk följeslagare för många som sörjer.

Så bara klicka på play, lyssna och låt själen ta emot denna läkande musikaliska medicin.

 • Personlig tragedi: Eric Claptons “Tears In Heaven” (1992) är en gripande ballad skriven efter den tragiska döden av hans son, Conor.
 • Akustisk mästerverk: Känd för sin känslomässiga akustiska komposition, berörde låten lyssnare världen över.
 • Grammy-vinnare: “Tears In Heaven” fick sex Grammy Awards 1993, inklusive Årets låt, vilket speglar dess djupa påverkan.

37. “If Tomorrow Never Comes” – Ronan Keating

Ronan Keatings “If Tomorrow Never Comes” är en öm ballad som som spelats i otaligt många ledsna hem. Låtens hjärtskärande texter och Keatings uppriktiga framförande skapar en emotionell resonans och är en bra sång för dom som kämpar med osäkerheter.

“If Tomorrow Never Comes” fungerar som en gripande påminnelse om att uttrycka kärlek och uppskattning idag och ger en lugnande rytm under utmanande tider.

 • Country-hit: Ronan Keatings cover av “If Tomorrow Never Comes” från 2002 nådde framgång på egen hand och toppade listor globalt.
 • Garth Brooks-hyllning: Den känslosamma countryballaden är en cover av Garth Brooks original och dedikerades till Keatings före detta bandmedlem Stephen Gately.
 • Tvärgenre-framgång: Keating, känd för pop med Boyzone, visade sin mångsidighet med denna countryhit.

38. “Say You Say Me” – Lionel Richie

Lionel Richies “Say You, Say Me” är en mycket lugn ballad som även befäst sig som en riktig klassiker i folkhemmen. Här har Lionel verkligen lyckas med att framföra en melodi som ger styrka när man är ledsen och försvagad i själen.

Låtens milda melodi och Richies själfulla sång skapar en upplyftande atmosfär och erbjuder en musikalisk omfamning för de som vandrar igenom känslomässiga lågvattenmärken.

“Say You, Say Me” fungerar som en påminnelse om kommunikationens och sammanhangets kraft och ger en källa till tröst och hopp under mycket utmanande tider.

 • Filmsuccé: Lionel Richies “Say You, Say Me” (1985) vann en Oscar efter att ha varit med i filmen “White Nights”.
 • Listetta: Singeln nådde förstaplatsen på Billboard Hot 100 och olika internationella listor.
 • Prisvinnare: Förutom dess listframgångar vann låten Lionel Richie en Oscar för Bästa originalmusik 1986.

39. “Turn The Page” – Metallica

Metallicas “Turn the Page” är en låt som tar itu med livets kämpigheter och är en passande följeslagare under stunder av svårigheter och bekymmer.

Låtens bluesiga undertoner och James Hetfields tunga röst skapar en rå och ärlig atmosfär, det ger verkligen kraft i denna låt som inte ens den mest envisa, trötta själ kan stå emot.

“Turn the Page” blir en robust men empatisk låt och erbjuder en känsla av kamratskap och förståelse för de som står inför livets utmaningar.

 • Bob Seger-cover: Metallicas version av “Turn the Page” från 1998 gav den klassiska låten en ny dimension med deras tunga metalsound.
 • Kontroversiell video: Musikvideon väckte kontrovers genom att rått skildra de utmaningar som turnerande musiker möter.
 • Kommersiell framgång: Metallicas tolkning blev en kommersiell hit, uppskattad av både rock- och metalsfans, och förblev en hörnsten i deras liveframträdanden.

40. “Sound of Silence” – Disturbed

Disturbeds tolkning av “The Sound of Silence” tillför en hemsökande intensitet till den klassiska låten och gör den till ett bra val under nedstämdhet. Den här låten är riktigt kraftfull, inte minst tack vare den starka sångrösten.

Bandets kraftfulla instrumentation och David Draimans känslosamma sång förvandlar låten till en rå och katarsisk upplevelse.

Gillar du tung och kraftfullhet när du känner dig ledsen eller nere? Här har du allt du behöver, den kommer att vara perfekt för att ge energi till en ledsen själ.

 • Oväntad Hit: Disturbeds cover av “The Sound of Silence” från 2015 blev en global sensation och bröt med deras metalltradition.
 • Listframgång: Toppade listor världen över och introducerade en ny publik till den klassiska låten.
 • Grammy-nominerad: Disturbed fick en Grammy-nominering för bästa rockprestation 2017, vilket visar på effekten av deras unika tolkning.

41. “I´ll Stand By You” – Pretenders

Integritetspolicy