Viktväktarna lokal

Viktväktarna – Vi har tagit en Snabbtitt!

Viktväktarnas diet uppkom år 1963 i New York av en överviktig hemmafru vid namn Jean Nidetch som hade fått nog av att bli tagen som gravid, trots att hon inte var det. Hon besökte då en dietist och fick hjälp att gå ner i vikt, men hos dietisten fick hon en saknad av förståelse. då alla som hjälpte henne var trådsmala.

Hon kom därför på idén om att samla alla överviktiga i sitt närområde och tillsammans försöka gå ner i vikt. Många gillade denna idé och hemma i Jean Nidetch´s vardagsrum skapas en liten viktnedgångsklubb. Som så småningom växte spreds och tillslut så blev den till vad den är idag 50 år senare.

Viktväktarmetoden kom först till Sverige 1972 och har sedan dessa gjort sina uppdateringar eftersom det ständigt kommer nyheter inom kost och hälsa.

Risker

Följer man Vitväktarnas rekommendationer så finns det inga risker  och dieten är godkänd enligt de svenska och nordiska näringsrekommendationerna

Hur dieten fungerar

Vitväktarna fungerar så att man skall hålla koll på sitt energiintag genom s.k. points. Energibehovet hos varje människa varierar och därför är nyckelrollen att hålla kolla på sitt dagliga energibehov.

Maträtterna som man ska välja att äta under dagen sätter man ihop själv genom att räkna ihop varje värde på sin måltids i points. Vill man gå ner i vikt så rekommenderas det energisnål mat som ger låga points. Som t.ex. frukter och grönsaker har oftast 0 points, vilket betyder att inom viktväktarna så kan äta mycket frukt och grönt. Annat som man bör välja att äta är bl.a. baljväxter, nötter, frön, kött, fisk, magra mejeriprodukter, fullkornsprodukter och flytande fetter.

Inom viktväktarna så undviker man att äta energirik mat, som enligt viktväktarmetoden ger höga points. Så kort och gott så undviker man allt som hör till kategorin skräpmat och som bl.a. innehåller dåliga fetter och socker.

Baserat på vetenskapliga metoder

Viktväktarna är en klubb som är till för att hjälpa människor att gå ner i vikt. Detta eftersom att det anses vara lättare att gå ner i vikt i en grupp eftersom att medlemmarna då kan söka stöd hos varandra.

Som medlem så är det viktigt att du får stöd av en konsulent, en som själv gått ner i vikt med hjälp utav programmet. Detta ger en ökad förståelse för hela processen.

Viktväktarna är baserat på vetenskapliga studier och bygger på 4 pelare som är: motion, motivation, möten och mat.

För att äta rätt sorts man så finns det ett poängsystem uppbyggt. Poängsystemet hjälper dig att välja mat den som gör att du känner dig mätt och nöjd efter måltiden.

På viktväktarmötena så ges det dels information, men du får även väga dig tillsammans med din konsulent. Att gå på dessa möten är en viktig del i processen och det har gjorts undersökningar som visar att de som deltar i dessa möten lyckas bättre att gå ner i vikt, skapa ett aktivare liv och höja sin livskvalitet.

Viktväktarna Online

För de som inte har någon möjlighet att delta på dessa möten, finns det en annan lösning. Den heter Viktväktarna Online. Genom detta program så kan du ändå följa kostprogrammet steg för steg och få tillgång till massor utav information, tips, recept och filmer, detta trots att du inte kan delta i aktiviteterna som anordnas.

 

Integritetspolicy