Gå Ner i Vikt – Vad är värt att veta?

Att vilja gå ner i vikt är en önskan som finns hos många människor. De flesta människor vill ha en bättre och hälsosammare livsstil. Och detta är det allra bästa för de flesta människor, för att bli av med lite underhudsfett kan förbättra hälsan hos många människor.

Och det är faktiskt så att nästan 50% av alla svenskar har en övervikt, vilket betyder att de har ett BMI på över 25. Det här är allvarligt och det är att så fort som möjligt sätta fart för att få bort den farliga övervikten. För att få hjälp och en extra skjuts att gå ner i vikt så kan du ta hjälp av ett kosttillskott som ökar din fettförbränningsförmåga.

3 Tecken på att din övervikt kan vara livsfarlig

  • Äter du för mycket godis och sötsaker?
  • Äter du snabbmat flera gånger i veckan?
  • Är du stillasittande, tränar eller rör väldigt sällan på dig?

Det är nämligen så att din kroppsvikt styrs av hur mycket energi som du får i dig via din kost och hur mycket energi som går åt till dina dagliga aktiviteter (när du rör på dig).

10 Effektiva bantningstips för att gå ner i vikt

1. Undvik stora måltider. Ät istället mindre måltider, detta gör att du känner dig mindre hungrig och du får lättare att kontrollera din aptit och vikt. Flera små måltider/dag ökar även din ämnesomsättning. Men framförallt, ät livsmedel som är nyttig.

2. Kosttillskott för att få fart på systemet. Ett effektivt bantningspiller med riktigt effekt eller något uppiggande som gör att får upp din energi och orkar hålla igång och tappa fler kalorier.

3. Träning för att hålla igång maskineriet. Ska du gå ner i vikt så är det A och O att du håller igång den maskinen som ska tappa onödig vikt. Så hitta din favorit träning och kom igång.

4. Drick mycket vatten under dagen. Det här är ett bra sätt att hindra sig från att småäta. Vattnet hjälper även till att dra ut toxiner ur kroppen.

5. Ät mer protein. Protein fyller upp magen och gör att du känner dig mätt längre. Vilket även är bra för att bygga muskler som i sin tur gör att du lättare kan bränna fett.

6. Ät bra frukost. Om du äter en nyttig och bra frukost, så slipper du bli små hungrig innan det är dags för lunchen.

7. Ta promenader. Ta en promenad efter att du ätit din lunch och middag. Detta gör att din metabolism får lättare att arbeta. Men vänta 10-15 min. så du inte får en stressmage av detta.

8. Undvik alkohol. Alkohol innehåller en stor mängd tomma kalorier: ett glas vin innehåller cirka 120 kalorier och en flaska starköl cirka 155 kalorier. Om du inte vill undvika alkohol helt så försök i alla fall att begränsa det till att endast dricka ett eller två glas till helgen.

9. Sov mer. Sömnen är viktig, för vid sömnbrist så producerar kroppen mycket hormoner och detta ökar aptiten. Du kan även se till att få i dig kosttillskott och vitaminer för sömnen som gör att den kan slappna av och sova bättre.

10. Drick inte alkohol ­under veckorna. Alkohol innehåller en hel del kalorier och ökar dessutom hungerkänslorna.

11. Drick grönt te. Grönt te innehåller antioxidanter som ökar din ämnesomsättning och stimulerar frigörandet av lagrat fett i kroppen.

Risken ökar att drabbas av farliga sjukdomar vid överviktig

Är man överviktig och fet så ökar risken betydligt för att man ska drabbas av en del sjukdomar som t.ex. typ 2-diabetes, högt blodtryck, höga blodfetter, hjärt- och kärlsjukdomar.

Övervikt kan leda till cancer och andra farligheter

Fetma och övervikt ökar risken att drabbas av vissa cancerformer, t.ex. bröstcancer och prostatacancer. Att vara överviktig kan även göra det svårare för en kvinna att bli gravid. Även ledförslitning, gallsten och urininkontinens är mer vanligt förekommande hos personer med fetma och övervikt.

Skapa rätt förutsägningar

Att börja med att skapa rätt förutsättningar för att bli smal lite snabbare kan man jämföra med att t.ex. lära sig att jonglera. Man måste ha koll på flera olika viktminskningsfaktorer samtidigt och inte fuska.

För att klara av att gå ner i vikt snabbt så kräver det utan tvivel både att man har ett bra sinne och en bra beslutsamhet. Men det krävs också att man har kunskap om vilka metoder som verkligen fungerar och vilka som du ska undvika.

Integritetspolicy