10 Tidskloka Val: Vad Smarta Personer Vägrar att slösa tid på

Vad vägrar smarta människor att slösa sin tid på? Alla har vi 24 timmar på ett dygn, varken mer eller mindre. Tid är inte ens något den rikaste i världen kan köpa sig. Det enda vi kan göra i skillnad till andra är hur vi förvaltar den. Det är här en smart person skiljer sig från en medioker och när man börjar observera smarta personer så ser man ett mönster i deras beteende. 

 • Undrar du vad smarta personer inte slösar tid på?
 • Vill du veta vad dom undviker till varje pris?
 • Är du säker på att du förvaltar din tid bra?

Smarta personer vet vikten av att förvalta tiden, därför är det mycket spännande att inte bara kolla på vad dom gör, utan även vad dom inte spiller tid på. Så var vaksam, här får du tydliga tecken på vad en smart person inte slösar sin tid på.

Så nu jädrar kör igång, ingen tid att förlora som en smart person skulle sagt…

1. Slösar inte tid på kändis trams

Vi lever i en tid av underhållnings tsunami. Det finns en uppsjö av streamingtjänster och video klipp i oändlighet. Facebook, tiktok och instagram för att nämna några.

Men att spendera för mycket tid framför all denna underhållning kommer med ett pris. Att sitta och se på reality shower gör dig inte smartare. Detta har du även med sen och pratar om.

Är det vad en smart människa vill uträtta med sitt liv? Vilka skor Paris Hilton har på sig? Smarta människor värdesätter sin kunskap och har blicken mot annat för att stimulera sitt sinne.

2. Slösar inte tid med dåliga verktyg

Kolla in en riktigt smart person hur han jobbar. En smart kock kommer inte att jobba i sitt kök med en slö kniv..Varför? Svaret är så pass enkelt att det inte är speciellt smart. Slösad tid är förlorad tid och när man jobbar med dåliga verktyg så slösar man tid.

Det här är inget som en smart person gör och om kniven blir slö så köper han en kniv vässare. Men det här kommer en smart person på sig, många köper den vassa kniven bara för att den profesionella eller smarta personen använder en sådan. Men i slutändan är verktyget bara en förlängning av den smartas förmåga.

3. Slösar inte tid på onödiga procedurer

Låt oss fortsätta i kocken och matlagningens värld. Överallt så stressas det dagarna igenom, för att sedan på kvällen komma hem och laga mat. Här har den smarta tänkt till, att laga mat tar mycket tid. Ja just det, inte bara tid, det tar även en hel del energi, så om man nu inte gillar att laga mat så är den smartas tänk bra att ta till sig.

Istället för att dagligen ordna med sin mat, så gör man som kroppsbyggaren, man gör iordning mat för en lång tid framöver. Så slipper man upprepa denna process dagligen och förlora dyrbar tid den smarta kan lägga på annat. Har man bra pengar så vet den smarte att outsourca matlagningen kommer att spara dom både tid som även ger mer pengar över tid.

Smarta är väldigt noga med att förvalta sin tid rätt. För tid går inte att köpa.

 • Spara timmar på matlagningen
 • Lägg tid på att förbättra ditt arbete istället
 • Tid går ej att köpa

4. Slösar inte tid på “Hoppet om turens krafter”

”Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag.”  Ingemar Stenmark/ Elitidrottare

“Desto hårdare jag jobbar desto mer tur har jag”. Samuel Goldwyn/ Amerikansk fimlprodcent

Två citat som sammanfattar hur den smarta tänker. Istället för att gå runt och hoppas på turen så vet dom att det är inte där nyckeln ligger till sin egen framgång.

Varför kan inte jag vinna eller ha lite tur?

Så smarta människor jobbar alltid att få oddsen på sin sida genom att jobba med det som krävs för det. Om det är att endera träna hårdare, jobba smartare, lära sig nya saker. Smarta människor vet hur man besegrar hoppet.

5. Slösar inte tid på “Imponera på andra”

Hej kolla vad bra jag! Kolla på mig. Smarta människor har inget behov av av att varken slösa tid eller försöka tävla i status. Så slösa inte bort don dyrbara tid på en teaterföreställning för att imponera på andra runt dig. Livet är för kort för en Oscar-värdigt charad spelande. Fokusera på att på ett autentiskt sätt njuta av rampljuset i din egna sköna berättelse!”

 • Spring inte runt och försök visa hur smart du är
 • De spelar ner sina förmågor och prioriterar tid på viktigare saker
 • Istället för att skryta låter de prestationer och arbete tala för sig

6. Slösar inte tid på att bry sig vad andra tycker

Vad andra tycker om är helt utom en egens kontroll, du kan göra bra saker men fortfarande få folk att vända det till något dåligt.

Slutligen vad du gör så är det mottagaren som bestämmer vad den ska tänka om en. Det här har smarta människor förstått. Dom lägger ingen större vikt vad andra tycker om dom. Det är heller inget som stressar upp dom.

Frigör dig från andras åsikter; externa bedömningar kan du inte förändra. Även goda gärningar kan misstolkas. Smarta individer släpper taget, att finna lugn utan onödig stress, prioritera självmedvetenhet.

 • Fokusera på dina handlingar, inte andras uppfattningar
 • Omfamna förståelsen att externa åsikter ligger utanför din kontroll
 • Prioritera självmedvetenhet och inre frid framför yttre bedömningar

7. Slösar inte tid på fejkade vänner

Vänner som bara sprider negativitet, snor energi eller bara är med oss för att få ut något. Känner du igen någon i din krets? Det här slösar inte smarta människor sin tid på. Dom värdesätter sitt sinne och sin tid och ser till att inte slösa tid på dessa falska och energitjuvande vänner.

#Kanske lockar den intelligenta individens rikedomar vänner som bara stannar för gratis måltider och påkostade fester.

#Men när den mycket intelligenta personen söker hjälp, verkar deras förmodade “vän” konsekvent otillgänglig.

#Mycket intelligenta individer är duktiga på att snabbt urskilja äktheten hos sina vänner och är snabba på att bryta banden.

 

Integritetspolicy