Utrustning till dina Promenader – 6 Enkla Hjälpmedel

Det finns mycket utrustning att införskaffa när du blivit van med dina promenader och gör dem flera gånger i veckan. Det kan då vara roligt att variera promenaderna med hjälp av denna utrustning, här följer några tips på enkla saker du kan införskaffa.

1. Stegräknare

En stegräknare kan så småningom hjälpa dig med motivationen. Och ska du gå ner i vikt med hjälp av träning så är det viktigare att du går längre sträckor än korta snabba. Och det är precis detta som en stegräknare visar.

När du uppfyllt målet för din dag eller kanske mer så får du en tydlig bekräftelse och hjärnans belöningscentrum blir då aktivt. Detta hjälper dig att göra promenaderna till en daglig vana.

2. Promenadsko

Att införskaffa sig en stadig och smidig sko som ger bra stötdämpning, förebygger skador. Dessutom blir det mycket bekvämare och roligare att promenera. Har du problem med fötter, knän eller något annat som kan ha betydelse, så bör du köpa en sko hos en kompetent sportskobutik. Där testar de nämligen med löpband exakt vilken typ utav sko som det är du behöver.

3. Bekväma kläder

Löst sittande bekväma kläder ger både bättre rörlighet och mindre risk för skavsår. Det är lätt att inbilla sig att människor som du möter när du är ute och promenerar faktiskt bryr sig hur du är klädd, men jag lovar dig att du har absolut ingenting att förlora på genom att promenera i träningskläder.

Speciellt viktigt är det att du har ett par bra strumpor, eftersom att detta snabbt kan orsaka skavsår. Tänk därför på att alltid ha ett par hela och torra sockar på dig när du ska ut och gå på dina promenader och kontrollera så att de inte har veckat sig när du stoppar in dem i skorna.

4. Pulsklocka

En pulsklocka hjälper dig att hålla rätt tempo under dina promenader. För att du ska gå ner i vikt så räcker 60% – 70% av din maxpuls utmärkt. Då bränner du fett och ökar samtidigt konditionen.

Men du behöver inte nå så högt under varje promenad, men när du kommit igång och kroppen har vant sig så är det bra om du når hit 3-4 ggr/vecka.

5. Stavar

Stavar hjälper dig att hålla balansen och det är utmärkt i början om du är otränad. För äldre och andra som kan ha lite sämre balans eller är rädda för att ramla så är det även att rekommendera. Stavar gör dessutom att du förbränner lite fler kalorier.

6. Vikter

Vikter att sätta runt sina handleder eller vrister är ännu ett sätt att öka upp pulsen under sina promenader. Det finns även olika viktvästar som man kan bära under promenaderna. Men detta är bara något att rekommendera till personer som kommit igång med träningen, eftersom att pulsen höjs rejält med dessa på.

6 Andra Viktiga Artiklar om Träning

1. 5 Andra bra sätt till fettförbränning

2. 10 Heta förbränningstips

3. Exempel på träningsprogram

4. Viktminskning med träning

5. Gå dig smal ute i naturen

6. Promenera dig ner i vikt

Integritetspolicy