Motionssimning – Passar alla Åldrar och (Slitna) Kroppar

Motionssimning är en väldigt allsidig motionsform, för såväl ung som gammal. När du simmar så stärker du muskulaturen och förbättrar konditionen. Simning ökar dessutom rörligheten och är skonsamt för lederna.

Du tränar när du simmar både upp armar, ben och rygg samtidigt som det inte är så stor risk att man blir överbelastad någonstans. Så har man tröttnat på att jogga, så kan detta vara ett utmärkt alternativ. För samtidigt som man tränar kroppen är det en uppiggande känsla att får kliva ner i en bassäng eller pool.

  • Passar alla åldrar
  • Perfekt om du lider av någon skada
  • Tränar hela kroppen på en gång

1. En träning som passar alla

Det finns faktiskt personer som tränar i vatten fastän de har olika typer av skador på kroppen. Det är viktlösheten i vattnet som gör att man bara väger 12% utav din vikt, detta minskar den i vanligt fall hårda belastningen på knän och leder.

2. Dock inget komplett träningspass

Nej man kan dock inte se simning som ett komplett träningspass, men det är en väldigt bra motionsform, så länge som man vill hålla sin kropp i bra form. Vill man göra det till ett komplett träningspass, så kan man göra som elitsimmare, man kompletterar simningen med styrketräning. Sen är det lika viktigt med regelbunden träning.

3. Simma utomhus under sommaren

Under sommarperioden så är det nästan härligare att få simma ute i en sjö eller i havet än att stänga in sig i en simhall. Man känner sig då lite friare och behöver inte simma så stelt fram och tillbaka.

Men har man inte tillgång till något hav eller insjö, så finns det garanterat ett utomhusbad i någon större stad i närheten av där du bor. När sedan hösten kommer och det blir kyligare i luften så är det väldigt skönt att få återgå till sitt inomhusbad.

4. Motionssim i din stad

I nästan alla städer runt om i Sverige har de någon form utav simanläggning där man kan motionssimma. Det behöver så klart inte vara något äventyrsbad, utan de räcker gott med att de har en vanlig bassäng/pool. Tycker man att det blir för stelt att simma på det inhägnade områdena, så kan man testa att simma när det är ”fri lek”.

Många gånger så upplevs det inte lika tråkigt eftersom att man inte kan simma raka vägen hela tiden utan man blir tvungen att göra lite svängar. Det är helt upp till varje person att träna på det sätt som de gillar bäst. Men samtidigt som man vill hålla sin kropp i form så ska det vara roligt att träna!

Integritetspolicy