Hopprep – Billigt, Effektivt, Pulshöjande & Roligt

Om du trodde att hopprep bara var något för småtjejer på skolrasten, då kunde du inte ha mer fel, det är nämligen ett effektivt och tufft träningsredskap. Det är inte bara ett ett effektivt sätt, utan även ett mycket enkelt sätt, och ja precis, även ett mycket billigt sätt att träna.

Så om du är redo att få upp pulsen riktigt så har vi här träningsformen för dig.

  • Bränn kalorier i luften
  • Lätt träningsredskap ha med sig
  • Aktiverar hela kroppen

 

1. Stryka, kondition, smidighet och koordination.

Om du vill du träna styrka, kondition, koordination och smidighet på en och samma gång, då är hopprep någonting för dig. Hopprep är nämligen det perfekta multiträningsredskapet och det kostar inte mycket att köpa. Träning med hopprep är smidigt, billigt, passar de flesta och kan utföras i princip vart som helst. Det är i princip lika enkelt som att ta en promenad.

2. Tar ingen plats

Det allra bästa med hopprep är nog att de inte tar upp någon plats hemma hos dig eller när du ska resa bort, för du kan alltid ta ditt hemmagym med dig.

3. Bränner kalorier

Eftersom att det går åt mycket energi att hoppa med sin egen kroppsvikt, så är det definitivt ett effektivt sätt att bränna kalorier på. Men man ska börja med att hoppa lugnt om man är ovan, därefter gäller det att utmana sig själv för att få resultat. Börja t.ex. lite lätt och gör det sedan tuffare och tuffare.

4. Bra skor

När det gäller skor så är det när man hoppar hopprep, vanliga träningsskor med bra stötdämpning som gäller. Och se till att du inte bara landa på tårna, detta för att slippa ömma vader. Och försök att landa så ljudlöst som möjligt.

Tänk även på att värma upp innan du börjar att hoppa och veva inte bara med armarna, utan försök att få till en snärt i handleden. Och på sommaren kan det faktiskt vara skönt att hoppa hopprep ­bar­fota i gräset eller köra ett riktigt tungt hoppass på sandstranden.

5. Hopprep även som träningspass

Ja under några lite mer glamorösa namn som aerojump och rope-skipping så har även hoppandet gjort en succé bl.a. i USA och Tyskland där hopprepet blivit det nya dragplåstret på fitnesscentrerna.

6. Hela din kropp sätts i arbete

Att hoppa hopprep är en tuff träningsform som förbränner mycket kalorier. Dessutom så förbättras kroppen syreupptagningsförmåga, eftersom att hela kroppen rör på sig.

Den första rörelsen som du utför när du hoppar hopprep är själva hopprörelsen. När du hoppar på stället så är det i första hand fotleden som är aktiv, vilket innebär att det först och främst är dina vadmuskler som arbetar.

Men lårets framsida och rumpan är även dessa med, för man kan ju inte hoppa med stela ben. Även om du har starka vadmuskler så har de svårt att hålla kroppen i luften nästan hela tiden.

Man kan ta som ex. att dina vadmuskler konstant kastar upp ca. 90 kg i luften. Då är det ganska lätt att inse att det är ett tufft arbete att hoppa hopprep.

Den andra rörelsen som man gör är att svinga repet, för när du svänger det runt dig själv så är det underarmarnas ovansida som gör nästan allt jobb, men även axlar och biceps är med på ett lite hörn. Det är därför som de flesta nybörjare ofta får mest ont i vadmusklerna och underarmens ovansida när de hoppat hopprep.

4 Artiklar som tar dig framåt mot din Viktminskningsresa

1. 10 Heta Förbränningstips

2. Exempel på träningsprogram

3. Viktminskning med träning

4. Gå dig smal

 

Integritetspolicy