Tecken på att du är Smart

Vill du veta vilka tecken som finns om du är smart? Tycker du eller andra att du är smart? Att vara smart ger stora fördelar i livet. Alltifrån bättre möjligheter i karriären till att kunna ta bättre ekonomiska beslut. I denna artikel så tar vi oss en närmare titt på tecken att någon eller att du är smart.

 • Känner du dig smart?
 • Listar du ut saker fortare än andra?
 • Får du ofta beröm att du är smart?

Men frågan är om du nu passar in på dessa drag som är tydliga tecken på att du är smart.

Om du är smart hänger inte på vilken utbildning du har, mer på hur du är. Det finns otaliga människor med såkallad hög utbildning som faktiskt är total katastrof.

1. Du är “barnsligt” nyfiken

Alltid viljan att vilja lära sig. Tvärtom, att vara smart handlar inte om att ha svaren på allt. Det handlar mer om viljan att fortsätta lära och söka nya erfarenheter. Bara en dumskalle tror sig ha alla svaren.

Albert Einstein sa det själv “Jag har ingen speciell talang, jag är bara passionerat nyfiken”

2. Du är ensamvargen som njuter av egentiden

Är det så att du njuter av ensamhet och undrar hur du kan göra det? Det här är ett drag som smarta och intelligenta personer har. Det är i dessa lugna tillfället som hjärnan får tid att reflektera och växa. Så att att vara lite antisocial gör bara nytta om du vill fortsätta att öka på din smarthet.

3. Du Tvivlar ofta på dig själv

Det här kan väl inte stämma? Hur kan en smart person tvivla på sig själv? Jo så är det faktiskt, det kan låta märkligt men detta är faktiskt ett tecken på att du är smart. Du ifrågassätter ofra dina beslut och är väldigt öppen för när du gjort fel. Du är villig att lära av dina misstag. Du strävar alltså alltid efter att bli bättre.

4. Du läser Mycket

Gillar du att läsa? Är det bara för läsandet skull eller gillar du att lära dig? Smarta människor läser mycket och det är vad som gör dom smartare. Så det är fel att säga att man läser för att är smart, snarare så blir du smart av att läsa. Så är du en läsare? Då passar du helt enkelt in på mallen för tecken att vara en smart människa.

5. Du är känd som Nattugglan som lägger sig sent

Dom lever annorlunda och gör på annat sätt är smartare. Att man lägger sig sent på kvällen är ett väldigt tydligt tecken på smarta människor. Men nu finns det även flera olika studier som bekräftar detta.

En studie gjord av “Catholic University of the Sacred Heart in Milan” visade indikationer på att morgon ugglor är mer produktiva och sent uppvaknade ugglor är mer kreativa människor.

Det finns även fler studier som visar på att nattuglor:

 • Har lägre nivåer av kortisol i kroppen (Stresshormon)
 • Mindre muskelvärk
 • Mindre förkylningar
 • Mindre huvudvärk
 • Mindre sur

Så om du är nattugla och trivs med det, se för all del att fortsätta med det.

Studie bekräftar

6. Folk har svårt förstå dig & ditt sätt att tänka

Det är inte alltid lätt att vara smart. Det kan blåsa hårda vindar på toppen. Känner du att du säger saker och du inte får folk att förstå dig? Det beror helt enkelt på att smarta människor tänker annorlunda. Du tänker på ett sätt som är obegripligt för andra. Massan lever ofta i sin bubbla och följer strömmen, när du ser det uppenbara så kan du räkna med att bli ensam.

 • Det innebär alltså inte att du är korkad för att du inte blir förstådd
 • Du tänker utanför boxen, vilket inte så många gör
 • Du uttrycker dig också annorlunda än massan
 • Smarta människor löser problem på annat vilket folk inte alltid förstår

Du ser, detta är inte bara tecken på att du är smart, det är även en liten snabb lista på vilka problem en smart människa kan få.

7. Du är kamelonten som har lätt för att anpassa dig

Att kunna anpassa sig och vara flexibel i olika situationer låter kanske inte så avancerat, men det är i allra högsta grad kopplat till intelligensförmåga. Att vara anpassningsbar ställer höga krav på kognitionen, som uppfattningsförmågan, förmågan att minnas, problemlösa och resonera.

8. Timing och Rythm är din starka sida

Enligt en studie från Karolinska institutet så är resultet glasklart. Att vara skicklig på att passa tider är ett tecken på att du är smart. I den här studien såg man sambandet mellan dom som kommer i tid och får höga poäng i IQ test. När det gäller att passa tider så är det viktigt med timing och för det så behöver man vara lite smart.

Integritetspolicy