Rissirap – Hälsosamt Sockerersättningsmedel

Rissirapenframställs från ris som genom en fermenteringsprocess bryts ner tills bara sirapen från riset återstår. Denna sirap smakar sött och gott. Rissirap är en naturlig produkt som inte är raffinerad. Vilket gör att den ger en långsammare blodsockerhöjning än vad vitt, raffinerat socker gör.

  • Innehåller Magnesium
  • En naturlig produkt
  • Hälsosamt sockerersättningsmedel

 

1. Hälsoeffekter av rissirap

Rissirap balanserar kalcium och magnesium i kroppen. Rissirap består av 45% maltos, 3% glukos och 52% maltotrios. Denna sockerart kan diabetiker hantera. Rissirap innehåller några spårämnen, inklusive magnesium, mangan och zink.

Men det gör den hälsosam, även om det är gjord utav brunt ris och lite annat. Detta är förmodligen en utav de mest hälsosamma sockerersättningsmedel som finns tillgängliga, med undantag från stevia.

2. Framställning

Brun ris sirap framställs genom kokning av brunt rismjöl eller brun risstärkelse med enzymer. Den slutliga kolhydratblandning kan justeras, beroende på den önskade sötman och tillämpningen. Sirapen filtreras därefter och överskott av vatten avdunstas för att den ska förtjockna. Produkten tillverkas på många ställen i USA, Europa och Asien.

En lite vanligare sirap är lönnsirap.

3. Att tänka på inför ersättning av vanligt socker

När rissirap används för att ersätta vanligt vitt strösocker och även andra torra sötningsmedel, så bör detta göras med omsorg. Eftersom att rissirap är en vätska, kan det orsaka en liten obalans i t.ex. ditt recept, vilket kan vara helt förödande för bakverk.

I allmänhet så bör omkring 1-1 1/4 kopp rissirap användas för varje kopp socker och en 1/4 dels kopp av någon annan vätska i receptet bör då avlägsnas för att kompensera för den ytterligare fukt som tillsätts av rissirapen. Det kan vara lite trixit att ersätta vanligt socker med rissirap, men bara man lär sig det så är det ett hälsosammare alternativ till socker.

Ett annat lite nyttigare socker är rårörsocker.

4. Tips på användning av rissirap

  • Perfekt som alternativ till vanlig sockersirap.
  • Perfekt på pannkaka, i bröd eller i smoothies.
  • På din morgongröt eller yoghurt.

Hållbarhet

Rissirap har en hållbarhet på ungefär 1 år, och 1 gång öppnade, så bör de förvaras på en sval och torr plats.

Ett tort lite nyttigare socker är candysocker.

Integritetspolicy