Mineralsalt – Mineralsalt är bättre vid Högt Blodtryck

Mineralsalt är salt som innehåller mer utav andra saltämnen än vad som finns i vanligt salt. Det vanliga saltet innehåller främst natriumklorid. Men mineralsalt består till hälften utav detta salt och resten är främst kaliumklorid (ca 40%). I övrigt så förekommer bl.a. magnesiumsalt och jod.

  • Mineralsalt bättre vid högt blodtryck
  • Passar sig bra vid saltbad
  • Ersätta inte vanligt salt vid konservering

Ett liknande salt är flingsalt.

1. Skillnaden mellan bordssalt och mineralsalt

Vanligt bordssalt innehåller höga halter av natrium och natrium binder vätska i kroppen och kan därför medverka till att man får ett högre blodtryck. Däremot så motverkar kalium, kalcium och magnesium  till ett lägre blodtryck. Så mineralsalt är bättre vid högt blodtryck.

Det vanliga bordssaltet innehåller bara natriumklorid och natrium som binder vätska i kroppen. Har man för mycket natrium i kosten så kan det medverka till högt blodtryck. För mycket bordssalt tros även kunna medverka till benskörhet.

2. Mineralsalt innehåller mindre natrium

Ett sätt att minska på natrium är att börja använda ett mineralsalt istället för ett vanligt bordssalt. Mineralsalt innehåller väsentligt mindre utav natrium och istället mer utav kalium och magnesium.

Ett lite nyttigare salt är blacksalt.

3. Mineralsalt och konservering

Mineralsalt kan inte ersätta vanligt salt när man ska konservera. I alla fall inte om samma mängd ska användas. Har man för låg mängd natrium vid en konservering, så kan man  öka risken för matförgiftning inklusive botulism.

4. Saltbad lindrar fet hy, klåda och hudirritationer

Saltbad är något som är uttorkande och det kan lindra fet hy, klåda och hudirritationer. Det stimulerar även blodcirkulationen och mjukar upp stela muskler.

I samband med spa, så används liknande kurer och ofta med olika typer utav natursalt. Mineralsalt kan vara ett billigt alternativ hemma som fungerar lika bra, ta då 1 dl mineralsalt i ett badkar med vatten.

Man kan även använda sig av havssalt.

Integritetspolicy