Melodier av Glädje: 35 Sånger & Låter – Bli Garanterat Glad & Lycklig

Har du någonsin undrat om glädje och lycka hade en spellista? Tja, spänn fast, för vi är på väg att dyka in i en musikalisk resa som kommer att få dig att flina från öra till öra. Hör du det? Det är ljudet av glädje, skratt och löftet om 25 låtar som är vetenskapligt bevisade för att lyfta ditt humör – eller åtminstone få dig att slå på foten. Redo för ett lyckorus?

Gör någon lycklig idag och skicka denna artikel med sköna och glada låtar…

  • 🎶 Dyk ner i lyckan med 25 låtar  & sånger som garanterar ett leende!
    😄 Redo för ett musikaliskt humörlyft? Se den ultimata spellistan som ger glädje!
    🕺 Skaka av dig bluesen och dansa dig igenom ren lycka – 25 låtar av glada melodier väntar!

1. “Happy” av Pharrell Williams

Pharrells recept på lycka: “Klappa med om du känner dig som ett rum utan tak.” Spoilervarning: du kommer att klappa med, och ditt vardagsrum kanske bara får ett takfönster.

2. “Don’t Stop Me Now” av Queen

Freddie Mercury förklarade att han hade en bra tid; Nu är det din tur. Spela denna låt och känn hur ditt humör skjuter i höjden snabbare än Freddies röstomfång.

3. “Here Comes the Sun” av The Beatles

Om Beatles säger att solen kommer, vilka är vi att argumentera emot? Den här låten är den ljudliga motsvarigheten till en varm och skön kram.

4. “Walking on Sunshine” av Katrina and the Waves

Om solskenet hade ett soundtrack så skulle det här vara det. VARNING: långvarig exponering av denna sång av glädje kan resultera i en smittsam lyckoepidemi. Kan man låta bli att känna sig lite gladare av rytmen från denna sång?

5. “Can’t Stop the Feeling!” av Justin Timberlake

Justin Timberlake kan “inte stoppa känslan!“, och inte du heller efter denna smittande låt. Biverkningar från denna sång kan bland annat inkludera:

  • Spontana dansfester
  • Arga grannar
  • En gladare kropp

6. “Good Vibrations” av The Beach Boys

Beach Boys ljög inte; bra vibrationer är praktiskt taget garanterade med denna klassiker. Spela det och surfa på vågorna av ren glädje. Att bli glad sprider även positiva vibrationer som andra kan fånga upp. Efter den denna låt så är du nu en av världens glädjespridare.

7. “Three Little Birds” av Bob Marley

Bob Marleys botemedel mot en dålig dag: oroa dig inte för någonting. SPOILER: Du kommer att oroa dig mindre efter att ha lyssnat på denna sköna bit av allas våran Bob Marley.

8. “Lovely Day” av Bill Withers

Bill Withers hade en bra poäng – när dagen känns härlig, så gör du det också. Spela denna och se din dag förvandlas till ett kristallklart montage av glädje.

9. “I’m a Believer” av The Monkees

Ett klassiskt fall av smittsam optimism från gruppen The Monkees. Vi utfärdar en VARNING: Tron på kärlek kan komma att skjuta i höjden efter att ha lyssnat på denna sång.

10. “Dancing Queen” av ABBA

ABBA sa det: ung och söt, bara sjutton. Spela denna, och du kanske börjar tror att du också är den dansande drottningen. Abba är en av grupperna som gjort många glada med sina sköna sånger, så slå på låten och ta in av deras budskap som dom vill förmedla från sina uttänkta låttexter.

11. “I Want to Hold Your Hand” av The Beatles

Lyckan är i dina händer – bokstavligen. Låt The Beatles guida dig till ett handhållande och glädjefyllt äventyr. En riktigt klassiker som satt sig djupt i många Beatles själar.

12. “What a Wonderful World” av Louis Armstrong

Louis Armstrong målade ett musikaliskt mästerverk och påminde oss om att världen verkligen är underbar. VARNING: Kan komma att orsaka en överväldigande uppskattning för solnedgångar. Ta dig en stund och njut av vad Armstrong vill förmedla i denna sång.

13. “Mr. Blue Sky” av Electric Light Orchestra

Blå himmel och glädje väntas med denna ELO-klassiker. Spela den och se din dag bli lika ljus som himlen, för med en ljus himmel så blir det lättare att vara glad.

14. “Happy Together” av The Turtles

Sköldpaddorna trodde att de var lyckliga tillsammans. Spela denna, och du kanske bara tror det också – med eller utan din husdjurssköldpadda.

15. “Shut Up and Dance” av WALK THE MOON

Botemedlet mot dåligt humör: Håll käften och dansa. Vi ger dig en Spoiler alert: Du kommer att vilja dansa, även om det bara är i dina strumpor hemma. Med denna låt hoppas vi även att du kommer att känna dig lite gladare.

16. “Dance to the Music” av Sly and the Family Stone

Sly and the Family Stone hade en poäng: Dansa till musiken och låt glädjen ta över. Varning är även här utfärdad: Danssteg av typen funky kan komma att uppstå spontant. Så vågar du ta risken?

17. “Best Day of My Life” av American Authors

American Authors lovade den bästa dagen i ditt liv. Spela denna sång, och varje dag kanske bara känns som en minifest av glädje.

18. “Ain’t No Mountain High Enough” av Marvin Gaye och Tammi Terrell

Om Marvin och Tammi säger att inget berg är tillräckligt högt, då finns det inget hinder som är för stort för din egen resa mot lyckan. Den här klassikern blir aldrig grå ock kommer fortsätta vara en låt folk lyssnar på för att bli lite gladare.

19. “I Got You (I Feel Good)” av James Brown

James Brown kändes bra, och det kommer du också att göra efter denna själfulla pick-me-up. Du får såklart bonuspoäng om du behärskar James Browns ikoniska danssteg. Ska du ge dig på ett försök kanske?

20. “All You Need Is Love” av The Beatles

Beatles visste hemligheten: Allt du behöver är kärlek. Lägg till denna i din spellista och se hur kärleken förökar sig, precis som glädjen. Hoppas du redo för ännu en sång av gruppen som gjort låt efter låt som lagt sig djup ner i så många musikaliska folksjälar?

21. “Doo Wop (That Thing)” av Lauryn Hill

Lauryn Hill har grejen – det som kallas lycka. Spela denna och låt må-bra-vibbarna skölja över dig.

22. “Build Me Up Buttercup” av The Foundations

Denna klassiker bygger upp dig som en smörblomma och är den ljudliga motsvarigheten till en varm och luddig filt. Den här låten kanske är betydligt äldre än dig, men har ännu inte fallit i glömska, ta dig tid och passa även på att ta en resa tillbaka i tiden. Det här är en låt som gjort många glada i en tid då folk var lika ivriga efter sköna vibrationer precis som idag.

23. “Twist and Shout” av The Beatles

The Beatles sa det: Skaka om det, älskling, vrid och skrik. Ja det finns stor risk att du kommer att vilja, och dina grannar kan vara med dom också. “Twist and Shout” är en inte en sång bara för att bli glad, utan även för att ge sina lyssnare en möjlighet att skaka av sig några överflödiga kilo fett.

24. “I Will Survive” av Gloria Gaynor

Gloria Gaynors överlevnadssång handlar inte bara om att övervinna; det handlar om att trivas med ett riktigt beat. Det här en inte bara en låt för att bli lite gladare, den passar sig utmärkt för att lyfta sig själv när motivationen är helt nere för räkning.

25. “Beautiful Day” av U2

U2 sjöng för oss att det var en vacker dag. Spela denna sköna sång och se din dag förvandlas till ett filmiskt mästerverk ala Hollywood av lycka. Hur kan man inte känna sig lite gladare i själen efter denna låt?

26. “Don’t Worry, Be Happy” av Bobby McFerrin

Don’t Worry, Be Happy” av Bobby McFerrin är en feel-good-hymn som uppmanar lyssnarna att omfamna positivitet och lämna bekymmer bakom sig. Med sin catchy låt och lugnande budskap så är det en tidlös påminnelse om att välja lyckan framför stress och elände.

27. “All Star” av Smash Mouth

“All Star” av Smash Mouth är en skön och optimistisk hymn som hyllas för sin smittande energh och känslostärkande texter, som påminner oss om att omfamna självförtroende och förbli motståndskraftiga. Med sitt energiska ljud och upplyftande budskap har låten blivit en favorit för att odla lycka och för ett positivt tankesätt.

28. “Happy Together” av Weezer

Weezers omslag ger en modern twist till denna klassiker, vilket gör det omöjligt att inte hoppa över huvudet och känna en känsla av samhörighet med lycka. Känner dig redo för att ta dig en titt?

29. “You Make My Dreams” av Hall & Oates

Det här är en glädjefylld låt som snabbt smittar av sig och skänker lyssnaren positivitet. Med sin positiva rytm och upplyftande texter, hyllar låten “kärlekens eufori”, vilket gör det till en feel-good-hymn som omedelbart lyser upp vilken knepig stämning som helst.

30. “I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)” av Whitney Houston

Denna sång från Whitney är en levande och upplyftande låt som triggar upphetsningen av att hitta kärleken. Med sin sköna klang och med Whitneys kraftfulla sång utstrålar låten glädje, detta gör den till en tidlös sång för att fira lyckan som kommer med att vara kär och att dansa hela natten. Känns nästan som man är glad redan innan man ens börjat lyssna på denna sång…

31. “Wannabe” av Spice Girls

“Wannabe” av Spice Girls är en livlig och stärkande sång som hyllar vikten av vänskap och systerskap. Med sin medryckande refräng och energiska vibb utstrålar låten en bekymmerslös anda som uppmuntrar lyssnarna att prioritera meningsfulla kontakter och att ha kul. Krydda upp ditt liv med denna energiska låt.

32. “Beautiful” av Christina Aguilera

Christina Aguileras text och sång om självkärlek är en kraftfull påminnelse om att du är vacker. Spela denna och låt kärleksfesten och glädjens ankomst ta fart.

33. “I’m Yours” av Jason Mraz

En glad och avslappnad låt som utstrålar kärlek och positivitet. Med sin lugnande melodi och med sina optimistiska texter så inbjuder sångens lyssnare att omfamna nuet och överlämna sig själv till glädjen av att vara kär. Ett budskap som helt klart gör att man blir lite gladare.

34. “Dancing in the Moonlight” av Toploader

“Dansa i månskenet” av Toploader är en feel-good-låt som utstrålar lycka och sorglösa vibbar. Med sin sköna melodi och positiva rytm så inbjuder låten sina lyssnare att släppa loss, dansa och njuta av de magiska ögonblicken upplysta av månskenet.

35. “Here Comes Your Man” av Pixies

Det här är en livlig och optimistisk låt som ingjuter en känsla av lycka och spänning. Med sina medryckande toner och med sorglös energi så berättar låten om en nyckfull kärlekshistoria som skapar en feel-good-atmosfär som landar hos sin lyssnare.

Slutsats:

Och där har du det – 35 låtar som kommer att vända upp och ner på din rynka, eller åtminstone ge den en rytmisk twist. Är du redo för en musikalisk glädjeboost? Tryck på play och låt den glädjefyllda resan börja!

Integritetspolicy