6 Sämsta Detox-Tips Som Någon Kan Ge Dig

Det är alltid en bra idé att göra en detox och rensa kroppen, men det är inte ett smart drag att följa råd från oerfarna människor. Även när människor har de bästa avsikterna och de verkligen vill hjälpa dig kan de göra saker väldigt dåliga genom att tillhandahålla några av de sämsta detox-tips du kan följa. Kolla vår guide om dessa misstag för att hålla dig säker.

Detoxdieter kan vara bra för din kropp även om du inte tror att det är något fel med din hälsa. Vi utsätts alla för skadliga ämnen på ett eller annat sätt. Med hjälp av avgiftning kan du bli av med gifter, stödja viktminskning (eller viktbalans) och förbättra den allmänna hälsan. Men inte allt du läser i artiklar på nätet eller hör från dina vänner och kollegor hjälper denna process. Faktum är att experter har kunnat identifiera några av de sämsta detox-tips som fortsätter att cirkulera både online och offline. Läs den här artikeln om du vill veta mer om dessa potentiellt skadliga tips.

 • Bekanta dig med de sämsta detoxalternativen du kan använda
 • Ta reda på hur du optimerar avgiftningsprocessen
 • Läs mer om hur denna process fungerar

Här har vi nu några av dessa dåliga tips som du bör undvika:

1. Fokusera på frukter

Frukter Collage

Visst, frukt är bra. De är packade med fibrer och näringsämnen som kan hjälpa matsmältningssystemet som i slutändan hjälper avgiftningsprocessen. Dessutom innehåller frukt en hel del antioxidanter som också är bra för att ta bort oönskade ämnen från kroppen. Men sanningen är att för mycket fruktos, som är en typ av socker som finns i frukt, kan skada levern. För mycket frukt kan också riskera tarmhälsan. Så ät frukt med måtta. Det bästa är att äta dem mellan huvudmåltiderna och undvika att blanda dem med mejeriprodukter.

2. Inkludera så många råa livsmedel som möjligt

Detta är vettigt eftersom råa livsmedel ofta märks som ”hälsosamma” livsmedel. Men det kan också vara ett av de sämsta detox-tips som du kan få, särskilt om din matsmältning inte är så bra. Om du har problem med IBS eller att tarmen inte är särskilt stark i allmänhet kan råa livsmedel göra saker mer komplicerade. Det tar mycket tid och energi för din svaga matsmältningskanal att bearbeta maten. De av er som vill avgifta kroppen måste fokusera på livsmedel som lätt kan bearbetas. Tillagad mat är ett bra exempel på det.

 • Du kan äta rå mat men med måtta
 • För mycket av dem kan chocka din matsmältningskanal och bromsa avgiftningen
 • Ät mer lätta livsmedel som är enkla att bearbeta

3. Unna dig själv när du är klar

Burger King

Vad ska du göra när du har avslutat avgiftningsprocessen? Unna dig att äta hos Burger King? Det låter frestande, men det är en av de sämsta saker du kan göra mot dig själv. Om du gör något liknande så kommer du att känna dig mycket värre än tidigare eftersom kroppen långsamt anpassar sig till förändringarna. Med andra ord skulle detta vara en chock för din kropp. Så det är inte konstigt att vi har listat detta råd som ett av de sämsta detox-tips som finns. För bästa resultat måste du hålla dig disciplinerad och gradvis komma tillbaka till din gamla rutin (och införa förändringar om möjligt).

 • Glöm inte att hur du agerar efter din detoxdiet också är viktigt
 • Belasta inte din kropp med snabbmat och skräpmat
 • Håll dig disciplinerad och introducera några förändringar i din kost

4. Drick så mycket vatten du kan (särskilt kallt vatten)

Superhjältar Dricker Vatten

Vatten är också fördelaktigt för vår hälsa. Experter rekommenderar att du dricker cirka åtta glas vatten om dagen. Att dricka för mycket vatten, särskilt kallt vatten, kan dock vara dåligt. När det finns för mycket kallt vatten i kroppen kommer det att bromsa lymfdräneringen. Detta leder till svagare resultat från detoxprocessen eftersom lymfdräneringen stöder eliminering av gifter lagrade i våra kroppar. För mycket vatten kommer också att påverka matsmältningen negativt. Drick cirka åtta glas vatten mellan måltiderna och vid rumstemperatur.

 • För mycket vatten kan bromsa lymfdräneringen
 • För mycket kallt vatten skadar också matsmältningen
 • Drick åtta glas vatten om dagen mellan måltiderna vid rumstemperatur

5. Du behöver inte hjälp från andra – det är upp till dig

Enstöring

Detta är ett annat råd som förtjänar att vara bland de sämsta detox-tipsen. Processen för avgiftning kan vara svår. Ja, allt beror på ditt beteende, men det betyder inte att du inte kan använda hjälp/stöd från dina vänner och familj. Det är bäst att avslöja din plan för dem innan du börjar. På detta sätt kommer de att sluta föreslå mat och dryck som du inte ska äta och dricka under processen. Det är också ett smart drag att fråga några av dem som ser ut som om de kunde behöva en detoxdiet för att följa dina steg. Det är lättare när ni gör något liknande tillsammans.

 • Du behöver hjälp från dina vänner och familj
 • Be dem att gå med dig på din strävan till ett avgiftat organ
 • På detta sätt kommer du att undvika frestelser under denna process

6. Planera inte processen i detaljer

Naturligtvis kan vissa saker vara spontana, men en detoxprocess bör planeras. Vi äter alla mat varje dag, men det är annorlunda när du avgiftar din kropp. Planera framåt, avsätt den tid du behöver för den här processen. Förbered måltiderna, vet när du ska äta, tugga maten långsamt osv. Låt oss vara tydliga – det här är en process som kräver disciplin och fokus, men det är värt det.

 • Du måste skapa en plan i förväg
 • Håll dig fast vid denna plan
 • Kom ihåg att du behöver tid för att förbereda och konsumera måltiderna för bästa resultat
Integritetspolicy