Så blir du Snällare – (“8 Snälla TIPS”)

Vill du bli snällare? Bara av att du landat i denna artikel visar på din storhet. I dag är snällhet en bristvara. Det krigas och skjuts runt om i världen, vi lever i en farlig tid och folk skriker och klagar på varandra på sociala medier. Stick ut i mängden och var snäll, det kommer inte bara ge glädje åt andra, du kommer själv att må mycket bättre.

 • Vill du bli en snällare människa?
 • Visste du att det finns fysiska fördelar med att bli snällare?
 • Lär hur du inte blir snäll och blåst på vägen

Det finns studier som visar att människor som spenderar pengar på andra och välgörenhet får lägre blodtryck. Fantastiskt va, genom att vara snäll så blir du även friskare? Kan det finnas en bättre anledning till att bli snällare?

Att satsa på att bli snäll bringar dig mycket gott i livet, framförallt bra och goda vänner. Folk som är ego, bara tänker å sig själv och sin status ger mer falska vänner och olycka på vägen. Så vi har allt att vinna på att bli snällare.

Men tänk på! Sista tipset gör att alla tips ovan ej skall följas……

VIKTIG PRINCIP!!!

Tänk på att du som en snäll människa måste ha omdöme, mod och integritet. annars blir du dum-snäll och riskerar att utnyttjas av alla hajar där ute. Bara för att du är snäll och vill bli en bättre människa betyder det inte att andra vill och är snälla.

1. Lyssna på folk – Fram med fladdermus öronen

Ta dig tid att lyssna på folk. När någon mår dåligt så är det oftast en lyssnande själ som dom behöver. Snälla människor har en förmåga att lyssna på andra och inte prata så mycket. Alla vill bli hörda och seeda, så första steget att bli en snällare människa är att ta ett steg tillbaka själv och lyssna mera.

 • Fokusera på vad folk säger när dom behöver tala
 • Ställ frågor om vad dom säger
 • Ta dig tid när någon behöver tröst

2. Ge utan att förvänta dig något tillbaka

Varför ger man av något? Oavsett om det är av ens tid, pengar eller saker, så skall man ge utan att förväntas få något tillbaka. En snäll människa gör just det, den ger för att den är snäll och inte för att den har en baktanke.

Om någon verkligen behöver behöver något som du har tillgång till och du inte längre är i behov av. Ge bort, du kommer både glädja dig själv och mottagaren.

Vad mår du bäst av? Att få en present eller att ge en? Fundera lite kring det…

3. Beröm & uppmuntran skall blomstra

Att säga snälla saker, ge beröm och uppmuntra är en sak i princip alla kan bli bättre på. Det här är vi alldeles för dålig på. I vår stressade vardag springer vi oftast runt och ser allt dåligt. Bli snällare genom att faktiskt se bra saker som folk gör och ge se till att ge beröm för det.

Nu talar vi inte om att vi ska springa runt som en leende bilförsäljare och säga saker för att sälja in oss själva. Nä, va genuin och ge beröm när någon gör något bra, var inte falsk och säg saker bara för att, sådant lyser igenom och gör inte våran karaktär något gott.

Att vara snäll skall komma från hjärtat…

 • Beröm när någon verkligen försöker göra gott
 • Uppmuntra och stöd någon som vill men inte vågar
 • Ge komplimanger när någon är nöjd över sin insats

Så har vi inget snäll att säga, kan vi lika gärna vara tyst…

4. Våga låna ut till “rätt” människor

Är du rädd för att låna ut saker? Det är klart att det inte är kul att låna ut saker och inte få tillbaka dom. Man får inte vara dum snäll, men om du vet att du gör någon en tjänst och personen verkligen behöver något, låna ut. Genom att låna ut en bok som exempel så sprider du även kunskap, vilket en snäll människa bör göra.

Det finns några saker man ändå kan ta i beakt om man skall låna ut

 • Låna ut saker du är redo att förlora
 • Låna bara ut pengar du är beredd att inte få tillbaka
 • Tveka inte att låna ut till pålitliga människor

Lånar du ut till bra, goda och snälla människor så kommer din vänlighet att belönas i längden.

5. Erbjud din helande & hjälpande hand

Alla råkar vi ut för svårigheter i livet och det är bara en tidsfråga och då vet du vem eller vilka du kan vända dig till va?

Man ser vem som är ens vän i svåra och tuffa tider brukas det säga, vilket är helt sant. Snälla människor är empatiska och är det väl någon gång man behöver vara det så är det när folk i sin omgivning hamnar i svårighter. Nu är det verkligen viktigt att du är snäll då folk verkligen har hamnat snett i livet och behöver snällhet mer än någonsin.

Orsaker där folks vänlighet och hjälpande hand kan behövas som mest:

 • Skilsmässor
 • Sjukdomar
 • Sjukhusvistelse
 • Olyckliga & deprimerade
 • Ekonomiska bekymmer & konkurser

Att hamna i dessa problem kan vara förödande för själen. När man är sjuk kanske man behöver hjälp med gräsmattan, någon som byter till vinterdäck när ryggen pajat, tar hand om djuren när man hamnat på sjukhus. Se till att finnas där, och även om du inte kan göra någon frisk eller bidra med pengar, så se till att lyssna och erbjuda en hjälpande hand.

Fråga om hjälp är också att vara snäll i den bemärkelsen att få andra att känna sig seeda och duktiga. Så länge vi inte utnyttjar någon. Men som sagt, du är ju här för att bli en snällare människa.

6. Stå ut genom att låta bli kritik och skitsnack

Vem är vi att döma? Varför behöver man alltid kritisera? Gå till vilken arbetsplats som helst, kritik och skitsnack sitter som ingrodd i väggarna. Alla vill vara snabbast och mest högljudd att kritisera någon som gjort något fel eller som provat något som inte gick riktigt som tänkt.

Lite som om dom själv stiger i rank när någon annan misslyckas eller gör fel och dom får skrika ut om det. När någon försöker göra något utan dåligt uppsåt, låt kritiken vara, på vilket sätt förbättrar vi situationen. Någon ville bara väl.

Att se det dåliga blir snabbt en vana, vi kommer snart springa runt och hitta saker att kritisera hela tiden. Ge istället uppmuntran som i tips 3…

7. Säg hej till en “Främling”

Tänk att en sådan liten gest som hej kan göra så stor skillnad. Tänk till och påminn dig om när någon okänd hälsade på sig sist. Visst kändes det bra? Så låt oss tänka på hur vi är bland främlingar och var inte rädd för att hälsa och le. Alltid kommer du att göra någon annan glad. Vi är nu också närmare att göra det till en vana. Att bli mer snäll är något vi bygger med tid.

 • Säg hej till en främling
 • Öppna dörren åt någon annan
 • Erbjud någon gå före i kön
 • Ge någon okänd en komplimang

Gör snällhet till en vana och se hur snabbt du kommer att förändras..

8. Hjälp alltid en hjälpare – Sanningen efter alla dessa tips

Var snäll mot en snäll människa. Men även snälla människor kan bli vresiga och uppfattas som elak, dom kanske bara är en svår tid i livet som tömt dom på energi och glädje. Det gäller att skilja på dessa och på riktigt elaka, jobbiga och onda människor som inte vill andra väl utan bara sig själva. Men dom här människorna vet vi oftast vilka dom är. Både vilka som är snälla och vilka som inte är snälla.

Folk som alltid har hjälpt dig bör ligga högt upp på listan i ditt hjärta. Har du någon som alltid ställt upp på dig? Tänk till nu, jag lovar dom finns där. Om den personen nu är i knipa, så är det dags att finnas för den.

Men se till att identifiera och hålla dig borta och inte erbjuda din hjälp till:

 • Narcisister
 • Onda människor
 • Människor med avsikter
 • Falska vänner

Så låt oss nu börja, ingen tid att vänta, riktigt kul att du är en person som sökt dig hit för att bli en snällare människa.

Integritetspolicy