Så blir du mer Produktiv – (11 Raket Förslag)

Vill du bli mer produktiv och få mer saker gjord? Det här är något många kämpar och brottas med. Det är lätt att fastna och frysa till och inte få något gjort. En hel dag passerar och man undrar vad som hände. Ofta är listan på att göra saker väldigt lång, därför är det viktigt att bli effektiv och produktiv för att få saker gjord.

 • Vill du bli en riktig produktiv raket?
 • Vill du veta hur du ska få jobbet eller uppgifter snabbare utfört?
 • Vill du lära dig proffsens metoder att vara mer produktiv?

Den här artikeln är det rätta stället för att du ska förvandlas till en riktig produktiv raket. Produktivitet handlar om effektivitet. Att göra saker så smart som möjligt och på köpet så får man mer gjort eftersom det blir enklare och kräver mindre tid.

Kan det bli bättre? Nu kör vi igång så att du redan idag kan bli mer produktiv…

1. Bryt ner din förstorade “Göra lista” ytterligare

En göra lista innehållande stora ord kan faktiskt förlama oss. Låt oss ta ett exempel. Vi skall byta bromsar fram på bilen, jobbet på listan blir då: “Byta bromsar fram”.

Det kan låta enkelt, men bakom detta arbete finns väldigt många olika moment.

Stora uppgifter innehåller många moment, precis om när du skall laga en maträtt så det många steg att utföra.

Kom ihåg, det vi kommer att gå igenom här kan du göra med vilket stort ord som helst

Exempel ordet:

“Resa iväg” innehåller moment som: Boka resa, Kolla pass, Packa resväska, Kolla flygbuss..(Du ser, det är många saker att göra på detta ord)

Det är egentligen samma sak som när du ska handla mat och göra en inköpslista….

Det är ett enkelt trick att få in som rutin att göra en action lista, du kommer att bli en riktigt produktiv maskin om du följer detta.

Så nu tar vi ett riktigt exempel här.

På din göra lista har du skrivit: -Byta bromsar fram

Vad betyder det egentligen?

Vi bryter ner det till fler moment: (Exempel)

1. Beställ bromsklossar

2. Leta fram verktyg

3. Skruva loss höger fram däck

4. Ta bort bromsbeläggen

5. Rengör bromsarna

6. Sätt ditt dom nya bromsarna

7. Skruva tillbaka däcket

8. Avsluta med att testa bromsarna

För varje sak du gjort så kryssar du av, och tro mig, det blir så mycket mer roligt att göra sakerna och få pricka av varje sak man avklarat. Det är som du hela tiden går framåt i rasande fart. Det är också många många små moment som inte tar så mycket tid, så du kommer snabbt få pricka av saker, vilket är bra för moralen.

2. Fokusera på en sak i taget – Multitaska inte

Vill du mycket? Man hoppar från sak till sak för att hinna lite här och lite där. Men detta är långt ifrån produktivt. Om man vill bli riktigt produktiv så är fokus en av dom bästa verktygen. Om man hoppar från uppgift till uppgift så tappar man fart och måste börja om hela tiden.

När du hoppar till nästa uppgift så tar det ett tag att komma in i den igen, lite som att behöva värma upp i sportens värld. Så se till att fokusera på en sak, gör det bra och gör det klart. Sedan så kan du gå vidare och fokusera på nästa sak.

Woops, så blir sak efter sak avklarad, allt med hjälp av att man fokuserar.

3. Rensa & vila skallen, nu är den full

Fram med dammsugaren och städa ditt sinne. Våran hjärna är en muskel som behöver jobba för att inte bli slapp och slö. Men om den bara matar på och jobbar på så kommer den att bli överarbetad, full med slask. Det är precis som när du tränar, du blir trött men fortsätter, tillslut får du mjölksyra och benen viker sig. Dags att brejka lite.

Den behöver vila och återställas att vara fit for fight igen.

En hjärna behöver rensas och göra annat för att kunna fokusera och vara produktiv. Vila kan vara aktiv eller så skiftar man fokus till något annat. Meditera och lyssna på musik är två till varandra motsatser, men båda är bra för att vila/brejka från en uppgift.

Exempel på att rensa huvudet från vad du gör:

 • Meditera
 • Ta en promenad
 • Lyssna på musik
 • Kolla en film (Okej så länge du fått saker gjorda)
 • Träna

4. Boka in en städ och fixar dag med dig själv!

Går du och tänker på allt du ska fixa? “Den där tavlan borde hängas upp”,“Spisen borde rengöras”,”Nya matlådor borde inhandlas”,”Bilen måste städas”,”Datorn skall rensas”. Att gå runt och tänka på dessa saker tar energi, det påverkar även din produktivitet.

Lösningen på detta är ganska enkel. Sätt dig ner, skriv en lista på alla dessa “fixar” saker. Bestäm sedan en dag där du betar av denna lista. På detta enkla sätt frigör du utrymme i hjärnan att fokusera på saker du behöver i nuet. Med detta enkla sätt så blir du betydligt mer produktiv.

Exempel på saker som kan få en fixardag:

 • Handla mat
 • Dammsuga hemmet
 • Ringa viktig samtal
 • Planering

Att gå runt och tänka på allt du ska eller behöva göra tar alldeles för mycket av ditt fokus. Det här enkla tipset kommer att göra dig mycket mera produktiv.

5. Göm dig – Bli omöjlig att hitta

Det kanske tar emot att inte svara när mamma eller ditt syskon ringer, visst, där kanske man kan göra ett undantag. Men behöver du verkligen svara på okända nummer eller när pratglada Ulla ringer mitt i ett arbete eller en syssla. Går det inte lika bra att ringa upp henne senare? När hon till och med är mer trött och kortar ner samtalet.

 • Ignorera ej viktiga samtal
 • Bestäm en tid på dagen du pratar med folk
 • Stäng av möjligheter att kontakta dig när ska vara produktiv

6. Perfektionism är den stora tidsdödaren

Studerar eller jobbar du för att ha noll fel? Sitter du uppe hela natten bara för att rapporten till chefen skall vara felfri? Gör det verkligen någon större skillnad i ditt liv genom att offra större delen av energin och tiden för att vara perfekt? Att vara 80% mot 100% gör faktiskt ingen större skillnad.

Men att gå från 80% till 100% kräver en mycket stor insats från dig. Det har även visat sig att dom som strävar efter perfektionism lider av mer stress. Det är inte bra för din produktivitet. När du lägger så mycket tid på att göra något perfekt så kommer mycket annat bli lidande. Bli mer produktiv genom att inte vara perfekt.

7. Slipa till dina verktyg & kunskaper

“Ge mig sex timmar att hugga ner ett träd och jag kommer spendera dom första fyra att slipa till yxan” Precis som citatet ovan. Bli mer produktiv och effektiv genom att slipa på dina verktyg…

 • Stå inte och diska med dåligt diskmedel
 • Hugg inte ner ett träd med en slö yxa
 • Gör inget komplex utan att först läsa om det
 • Skär inte mat med en värdelös kniv
 • Driv inte ett data företag med en slö dator

Riktigt produktiva människor läser på och förfinar sina kunskaper om ämnet och jobbar inte med dåliga verktyg. Man gör sig en otjänst att jobba med dåliga verktyg. Bli mer produktiv genom att slipa på dina verktyg.

8. Träna kroppen och bli en produktivitetsmaskin

Vad gör en muskelbyggare för att få större muskler? Exakt, tränar. Hjärnan är en muskel och att träna gör underverk för dina kognitiva förmågor och presentation. Blodflödet ökar vilket stärker och förfriskar din hjärna, du har nu bättre förutsättningar för att bli mer produktiv.

Exempel på kognitiva förmågor som förbättras av att träna:

 • Din förmåga att tänka
 • Förmåga att planera
 • Ditt minne

Det här kommer helt klart hjälpa dig att bli mera produktiv…

9. Undvik världskriget på sociala medier

Vad vill du ha ut av livet? Varför vill du bli mera produktiv? Vill du slösa bort energi och produktivitet på att bråka? Är det värt att hänga i alla dessa online argumentationer. Det tar inte bara tid, det förstör även din produktiva förmåga totalt. Så skippa alla onödiga diskussioner på forum och sociala medier som mest bara gör dig upprörd och tömmer på energi.

Om du vill bli riktigt produktiv så skall du se till att hålla dig borta från det världskrig som pågår där!

10. Vilken typ av Uggla är du egentligen?

Är du morgon eller nattuggla? Sitter du mest som en zombie på morgonen men när midnatt kommer så skuttar du och far. Utnyttja detta då. Om du nu inte sitter fast i ett 7-4 jobb så blir det givetvis svårt att förklara för chefen varför du behöver sitta och jobba på natten.

Men om du har möjligheten se då till att jobba när du vet att du är som mest produktiv. Så här är det, vissa är mer produktiv på morgontimmarna och vissa mer på kvällstimmarna.

Så skippa det där tipset om att kliva upp tidigt för att bli framgångsrik. Det går lika bra att vara produktiv och framgångsrik som nattuggla. Det finns många gurus som sprider att man måste kliva upp på morgonen, vilket är rent skitsnack.

11. Ta snabbare beslut på mindre viktiga saker

President Obama: “Du ser, jag använder bara gråa eller blåa kavajer” “Jag försöker minska ner på antalet beslut. Jag vill inte ta beslut vad jag ska äta eller bära. Jag jag har för många andra beslut att ta”

Det här är en enkel läxa. Se till att få eller minska ner på onödiga beslut i ditt liv. Klipp bort så många du kan. Att ständigt gå och tänka på saker är en riktig produktivitets mördare.

Alltifrån vilka skor du idag skall bära och “Vad ska man ska äta idag, vad ska jag äta imorgon, vad ska jag äta snart” Se till att göra ett system eller på ett eller annat sätt eliminera dessa småa återkommande beslut.

Var nu smart, snabb oc beslutsam och bli mer produktiv på köpet…

Integritetspolicy