Snabbguide – RS-dieten (Resistent stärkelse)

RS-dieten är en diet som går ut på att äta mat som just innehåller resistent stärkelse, som RS just står för. Resistent stärkelse är kolhydrater som inte bryts ner i ens munhåla eller i ens tunntarm, men som bildar fettsyra i tjocktarmen och gör att kroppen inte omvandlar kolhydrater till sin energi.

På det här sättet förbränner kroppen istället fett istället för kolhydrater i kosten och just det fettet som kroppen redan har lagrat.

Idag finns det många studier som visar att resistens stärkelse ökar kroppens förbränningen av fett och som blockerar tarmen så att den inte tar upp kolhydrater.

Skyddar kroppens immunsförsvar

Den resistenta stärkelsen hjälper också till att skydda kroppens immunförsvar, den skapar också god bakterieflora i tarmarna, skydda mot cancer och reglerar kroppens insulin.Genom att reglera kroppens insulin kan hungerkänslorna minska. RS-dieten lovar en viktminskning med upp till ett kilo i veckan.

Enligt RS-dieten får man äta väldigt mycket av kalorisnål mat som innehåller mycket resistenta stärkelser.

Förslag på kost

Några exempel är bl.a.: fläskfilé, prosciuto, banan, potatis, gurka, avokado, aubergine, soltorkade tomater, körsbärstomater, sesampasta, rädisor, hummus, cocktailtomater, kapris, purjolök, vitlök, gräslök, rödlök, kikärtor, svarta bönor, sallad, rucola, spenat, babyspenat, jordgubbar, ägg, nötter, yoghurt, lättmjölk, olivolja, gräddfil, crème fraiche, fetaost, fullkornsbröd, fullkornsknäcke, vinäger, fransk senap, pesto, balsamvinäger, salt, peppar, curry och citronsaft.

Integritetspolicy