Macapulver – Anses förbättra din Sexuella Förmåga

Maca är en slags rotfrukt som odlas i de höga bergspartierna i Bolivia och Peru. Maca växer närmare bestämt uppe i Anderna på 4000 meters höjd och det krävs ett kallt klimat för Maca ska kunna växa på ett bra sätt.

  • Mot klimakteriebesvär och kraftiga hormonsvängningar
  • Macan är stärkande och uppiggande
  • Ha inga kända bieffekter

Maca odlas för sin rot, som därefter mals ner till ett fint, gulaktigt pulver. Maca smaken påminner lite om pepparrot och palsternacka. Maca sägs ha en stärkande effekt på könskörtlar och man ger bl.a. lamadjuren och fåren detta för att de ska lättare bli dräktiga.

Maca kallar man ibland för peruansk ginseng, Perus viagra, silver bullet, brasiliansk ginseng eller Amazonas ginseng. Men maca är inte alls släkt med ginsengen.

1. Kort Historia om Maca

Macaroten kan användas på precis som en grönsak alternativt som naturmedel för olika slags problem. I Peru är Maca en del utav basskafferiet. Dess utseende varierar, allt från svart, rött till vitt. Macaroten kan bakas eller mosas och har använts som energihöjare i mer än 2000 år.

I Peru så anses maca bl.a. lindra klimakteriebesvär och kraftiga hormonsvängningar som är vanligt innan menstruationen och efter barnafödande. Maca har använts i över 500 år för att det anses öka fertiliteten hos kvinnor och män och nu så har även västvärlden börjat få upp ögonen för dennes goda effekter.

En annan hälsosam knöl är maniok.

2. Innehållet i macapulver

I macaroten så finns det betydande mängder aminosyror, kolhydrater och mineraler så som bl.a. kalcium, zink, magnesium och järn. Macaroten innehåller även vitaminerna B1, B2, B12, C och E.

Macapulver innehåller 60 % kolhydrater, i den typen av polysackarider som är den nyttigaste formen utav kolhydrater.

Den innehåller 8,5 % fibrer och mer än 10 % protein, vilket av 19 st. olika aminosyror. Även om detta inte är en komplett proteinkälla, så är det en mycket bra källa till aminosyror och byggstenar för hormoner.

Jämfört med potatis så innehåller maca 5 ggr. så mycket protein och 4 ggr. så mycket fibrer. Maca innehåller även nyttiga fettsyror 2,2 % är fett.

Ett annat nyttigt pulver är carobpulver.

3. Sägs förbättra den sexuella förmågan hos både män och kvinnor

Maca har stärkande och uppiggande egenskaper. Det sägs att den gör dig piggare och mer mentalt fokuserad, förbättra din uthållighet och styrka och stärka även ditt immunförsvar. Maca anses dessutom förbättra din libido, din sexuella förmåga både hos män och hos kvinnor.

4. Bieffekter

Det finns inga kända bieffekter av mac apulver.

5. Tips på hur man kan äta macapulver

Man kan ta 1 tsk macapulver och blanda i 1 glas vatten, smaken påminner då om pepparrot och palsternacka.

Ett annat sätt är att blanda ner macapulvret i en smoothie. Men macapulver passar även bra ihop med kakaobönor, så man kan t.ex. pröva att göra sin favorit dessert med lite macapulver i.

Den rekommenderade konsumtion per dag är 3-5 g.

En väldigt annorlunda och speciell grönsak är manoik, mer om den här.

Integritetspolicy