Detox – Enkla Guiden (Vad & Hur gör man?) Avgiftning

Ordet detox betyder avgiftning och detta innebär att man följer en speciell kost under speciell period, vanligtvis så brukar denna period vara från 2-4 veckor. Att ge sin kropp en detox är att ge sin kropp lite semester, att få chans att återhämta sig.

 • Ger dig mer energi
 • Många får en viktminskning på köpet
 • Ger kroppen chansen att avgifta sig själv

Genom att äta en kost som är utrensande och full av antioxidanter och att utesluta gifter, så renar du din kropp både från gifter och slaggprodukter. En detoxkur ger vanligtvis dig även mer energi och bidrar till ett mer hälsosamt livs.

1. Ingen bantningsmetod

Detox är i första hand inte en bantningsmetod, men många som gör en detox märker en vitminskning. Detta beror först och främst på att man äter en mer välbalanserad och hälsosam kost samtidigt som man utesluter mat som är dålig för kroppen.

En detox kur kan liknas med en modern metod av fasta, men en mildare variant eftersom att du fortfarande äter fast föda. Genom att rena kroppen och låta den återhämta sig så brukar man efteråt få bättre sömn, gå ner i vikt, få ett starkare immunförsvar, bli piggare och få mera ork.

2. Gifter och slaggprodukter

Mycket utav den mat som vi äter innehåller ämnen som lämnar kvar gifter och slaggprodukter i kroppen. Några ex. är transfetter, socker, olika tillsatser, bekämpningsmedel, färgämnen och konserveringsmedel. Men slaggprodukter kommer inte bara ifrån mat, utan även ifrån yttre påverkan så som avgaser, utsläpp eller cigarettrök.

Människokroppen har en fantastisk förmåga att klara av att rena sig själv och kan ta hand om mindre mängder utav slaggprodukter och gifter. Detta sker främst genom vår lever, som fungerar som kroppens reningsverk. Men när mängden slaggprodukter blir för hög, så blir vårt reningsverk överbelastat och då kan kroppen ta hand om utrensningen själv.

Det är sådana gånger som det är bra att göra en detox kur. För genom att göra en detox så hjälper du kroppen att samla ihop alla gifter och skicka ut dem ur kroppen. Att detoxa koppen handlar om att utesluta gifter och istället äta en renare och färskare kost på nästan bara frukt och grönsaker.

Det som absolut är förbjudet att inta under en detox kur är alkohol, kaffe, svart te, rött kött, animaliska produkter, socker och mat som är processad och raffinerad.

3. Fördelarna med detox – 10 Plus

 1. Man bli piggare
  När kroppen rensas ifrån gifter och slaggprodukter så tar den lättare upp de nyttiga ämnena vilket leder till att kroppen känns lättare och man får mer energi. man kan ofta känna sig piggare redan 1 v. efter att detoxen är gjord.
 2. Viktnedgång
  Detox är inte en viktminskningsmetod men många människor som detoxar kroppen går ner några kilo. Detta beror först och främst på att man under detox kuren äter mycket frukt och grönsaker som har en utrensande effekt och som ökar matsmältningsförmågan.
 3. Man känner sig friskare
  När man gör en detox så äter man mycket frukt och grönsaker som innehåller massor av  C-vitamin, som hjälper till att stärka immunförsvaret vilket gör att du blir friskare.
 4. Magen blir nöjd och glad
  Har du tidigare haft problem med uppsvälld och gasig mage, så kan man efter en detox få detta att försvinna. Detta kommer av att man äter mat som låter tarmarna arbeta och samtidigt rensa ut gamla slaggprodukter som kan ha legat kvar där länge.
 5. Sömnen bli bättre
  Människor som har en dålig nattsömn, kan efter en detox få en djupare sömn.
 6. Slätare och frisk hy
  Att göra en detox och rena kroppen från slaggprodukter hjälper cellerna i din hy att förnya sig och detta gör att din hy får mera lyster och den ser då fastare ut.
 7. Starkare och glansigare hår
  Eftersom att hela kroppen renas så förbättras även hårets kvalitet och det kan även kännas glansigare och friskare.
 8. Mindre celluliter
  Många människor som gjort en detox upplever att deras celluliter minskat på bla rumpan. Och kombinerar man sin detox med regelbunden motion så har man ännu större chans att minska celluliterna.
 9. Sund och mer hälsosam livsstil
  En av de största fördelarna med att göra en detox är att det förmodligen hjälper dig att förbättra dina matvanor och på så sätt kunna fortsätta hålla en mer sund och hälsosam livsstil.
 10. Ett längre liv
  Att ha en hälsosam livsstil med bättre föda, en gladare mage och en kropp i balans, ökar chanserna till att få ha ett långt och friskt liv.

Du får också passa dig så att du inte låter någon lura dig med riktigt dåliga detox tips.

Integritetspolicy