Snabbguide – Popcorndieten (Strikt i 5 Veckor)

Popcorndieten är som namnet tyder att popkorn har en betydande del av denna diet. Dieten ska hållas strikt i 5 veckor och under denna tiden så finns det bara 2 menyer att välja mellan. Båda dessa menyval erbjuder 7.5 dl popcorn till mellanmål och det är där av som namnet popcorndieten uppkommit.

Hur följer man då popconsdieten?

Det är ganska enkelt att följa popcornsdieten, eftersom att det bara finns 2 menyer att ta hänsyn till . Tanken är att man under de 5 veckorna ska variera mellan dessa 2 genom att äta enligt meny: 1 dag 1, meny 2 dag 2, meny 1 dag 3 osv. Och menyerna, ser ut så här:

Meny 1

Frukost: 1 apelsin, 1/2 bagel och 1 glas chokladmjölk.

Lunch: Vattenförpackad tonfisk, sallad, grönsaker samt 1 glas lättmjölk.

Mellanmål: 7, dl popcorn.

Middag: 100 g. kyckling, 1 bakpotatis, 2dl broccoli, selleri, morötter och melon.

Meny 2

Frukost: 1 grapefrukt, 2 dl fiberflingor med lättmjölk.

Lunch: 3dl grönsakssoppa, 1 skiva vitt bröd med sallad, tomat, 100 g. kalkon fettfri dressing och 1 äpple.

Mellanmål: Sockerfri chokladmjölk och 7,5dl popcorn.

Middag: 100g grönsaksburgare med salsa, 2 dl morötter, 2dl jordgubbar och 2dl gröna bönor.

Riskerna med popcorndieten

Precis som med alla enformiga dieter så finns det en viss risk för näringsbrist, så under denna diet så ska du gärna ta kosttillskott och genast sluta om du känner dig dålig.

Risken för viktuppgång efter popcorndietens gång är stor, eftersom att du kommer känna dig otillfredsställd av den enformiga kosten.

Risken är stor att man förstås tröttnar på den här ensidiga kosten kanske redan efter 1 v., men å andra sidan så behöver man aldrig oroa sig över vad man ska äta till middag.

Dieten är utformad som en lågkaloridiet men med inslag av popcorn och detta leder till att du inte blir mätt efter dina måltider.

Du kommer säkerligen efter denna diet inte vilja äta speciellt mycket popcorn igen på ett tag och risken är stor att du går upp i vikt igen.

Integritetspolicy