Viktminsknings Piller – SNABBA SVAREN – #1 Bäst, #2 Farliga, Vart man Köper?

Att ta ett viktminsknings piller och vakna upp nästa morgon och tro att man ska vara smal är nog den ultimata drömmen för många. Och många viktminsknings piller tillverkare vill nog dra vinst av din dröm, men så kan det omöjligt gå till, eller?

  • Finns det effektiva piller för att rasa i vikt?
  • Vilka olika typer av piller finns det?
  • Vad gör dom olika varianter?

Det är många olika frågor man kan ha innan man köper sitt för tillskott och här hjälper vi dig reda ut några frågetecken…

#Viktminsknings piller kan på olika sätt styra vår kropp på ett sätt att viktminskningen underlättas. Men den största delen för att du ska gå ner i vikt krävs av dig själv.

#Men som sagt var kan viktminsknings piller vara ett hjälp på vägen och det finns många olika sorters viktminsknings piller som alla fungerar på sitt speciella sätt.

#Innan man börjar äta ett viktminsknings piller kan det därför vara bra att fundera igenom vilket viktminsknings piller som skulle hjälpa dig bäst och som är bäst för din hälsa.

1. Aptitnedsättande Viktminsknings piller

Viktminsknings piller utgår ifrån olika verkningssätt. Ett av dessa är ett centralt verkande viktminsknings piller. Dessa piller har 2 st. huvudgrupper. Den ena gruppen stimulerar kroppens dopamin och nor-adrenalin som leder till att man får mer psykisk energi, minskar ens aptit och ökar kroppens fettförbränning.

I Sverige finns inga tillåtna sådana viktminsknings piller. Men dessa typ av piller finns i Sverige men tillåtna till andra användningsområden, bl.a. är amfetamin ett sådant läkemedel som är förbjudet i Sverige. Detta för att man i Sverige anser att denna grupp av läkemedel oftast är mycket beroendeframkallande.

Den andra gruppen av viktminsknings piller som är centralt verkande och manipulerar serotonin. Ett sådant ex. av läkemedel är Sibutramin och är godkänt här i Sverige. Detta viktminsknings piller motverkar aptiten genom att påverka kroppens serotonin.

Ett annat exempel av läkemedel inom den här gruppen är Dexfenfluramin, som fanns förr men som drogs tillbaks eftersom att biverkningarna var för stora.

2. Övriga viktminsknings piller

Viktminsknings piller som inte tillhör de 2 ovanstående centralt verkande varianterna har i stället sin verkan enbart ute i kroppen. Dessa viktminsknings piller är godkända i Sverige och påverkar hur stor mängd fett kroppen kan ta upp.

Andra sorters viktminsknings piller återfinns i naturmedel, örtpreparat, kosttillskott m.m.

Många viktminsknings piller säljs utanför Apoteket och dessa ska man vara extra noggranna med att kolla upp så att de inte innehåller några farliga ämnen för kroppen.

I Läkemedelsverkets klassifikationer för viktminsknings piller finns följande olika kriterier:

  • Viktminsknings piller som skyndar på födans väg genom tarmen.
  • Viktminsknings piller som bedövar smaksinnet.
  • Viktminsknings piller som påverkar det centrala nervsystemet och minskar aptiten.
  • Viktminsknings piller som hämmar effekten av de enzymer som bryter ner fett, kolhydrater och proteiner.

3. Vanliga viktminsknings piller

De vanligaste viktminsknings pillerna innehåller ofta efedrin och detta är inte på något sätt nyttigt för kroppen, det är mycket kraftfullt och kan ha farliga konsekvenser. Effekt som efedrin har på kroppen vid högre doser, är att:

  • Kroppen får mer energi
  • Sannolikt öka kroppens fettförbränning
  • Sätter ner aptiten

Läkemedel med efedrin är inte tillåtna i Sverige som viktminsknings piller, men som andra medicinska läkemedel.

7  Artiklar som tar dig vidare för att gå ner i vikt

1. Hur gör man för att banta snabbt?

2. Läs om bantningsmedel – Hur funkar det?

3. Banta med pulver – Det goda sättet

4. Vilka bantningspreparat fungerar egentligen?

5. Hur fungerar bantningspiller och vilken väljer jag?

6. Vad är viktminsknings tabletter för något?

7. ARTIKLAR 18 Stycken – Läs mer om viktminskning och bantning m.m.

Integritetspolicy