8 Tips att Öka i Vikt – Lägg på Fett eller Öka i Muskelmassa

Känner du dig lite tun och önskar att lägga på dig lite massa? Att öka i vikt kan man göra på flera sätt, endera i vätska, muskler eller fett. Men som oftast så är det muskler man vill lägga på sig och i denna artikel ska vi ge dig riktigt enkla tips så att du kan öka i vikt.

  • Se till att få i dig rätt typ av kost
  • Se till att få dig rätt typ av (pulver)
  • Se till att få dig mängder a proteiner

1. Ät mycket, och ät ofta

Se även till att du får i dig nyttig mat med mycket näring. Du kan även under en kortare period se till att du berikar maten med t.ex. extra mycket socker och extra feta produkter, så som t.ex. grädde, smör och olja. Men tänk på att det inte i längden är bra att alltid äta mycket grädde och socker, eftersom att du så riskerar kärl- och hjärtsjukdomar och andra sjukdomar som kommer av mättat fett och socker.

2. Ät mycket proteiner

Jag faktum är att en kost med mycket proteiner rekommenderas både för den som vill behålla sin nuvarande vikt och för den som vill gå upp i vikt. Protein är kroppens byggstenar och behövs för att kunna återhämta sig och för cellreparering. Muskelbyggare är kända för att äta mycket med proteiner för att de lättare ska kunna lägga på sig mer muskler.

3. Berikningspulver

Det finns berikningspulver att köpa som innehåller mycket energi. Dessa säljs bl.a. på apoteket och dessa hjälper dig att gå upp i vikt lite snabbare och på ett hälsosamt sätt. Du kan även köpa proteinpulver som är det perfekta kosttillskottet för att bygga muskler. Vill du få mer energi och samtidigt öka i massa så är ett pulver som även innehåller kolhydrater att föredra..

4. 1 Glas vin till maten

Ett bra tips är att dricka ett glas vin till maten (1 glas om du är kvinna, 2 om du är man) eftersom detta stimulerar aptiten. Och vem har sagt att det inte ska vara lite exklusivt att öka i vikt, så vill du göra det riktigt smarrigt så köper du ett riktigt fint vin som legat lagrat en väldigt lång tid.

5. Titta på matprogram, läs mat tidningar

Man blir ofta hungrigare av att titta på läckra matprogram medans du äter. Se till att googla och leta bilder på rätter du gillar och nya inom ditt område. Detta gör att du får en inspiration att laga till nya rätter vilket att du ökar ditt intag ännu mer än vad du hade tänkt. Det kan lätt bli så att man tröttnar om man äter samma mål mat hela tiden.

6. Rör på dig

Många blir hungrigare av att röra på sig lite innan maten. Så en promenad kan helt klart vara att rekommendera före lunch och middag. Men gå inte för långt så att du bränner alltför mycket kalorier och istället blir smal.

7. Regelbundna tider

Ät på regelbundna tider så du får lite rutin på dina mat tider och undvika att man slarvar med maten.

8. Enkla Avslutande Tips

  • Det är lönlöst att försöka lägga på sig i vikt om man inte äter mat som man verkligen tycker om.
  • Använd dig av produkter som kan hjälpa dig öka i vikt
  • Räkna ut ditt BMI för att hålla bättre koll vart du står
Integritetspolicy