MAGLISTAN: 9 Vanligaste & Farligaste Magproblemen (VARNINGEN)

Att ha någon typ av besvär med magen är väldigt förekommande för väldigt många. Orsaker och typ av besvär kan vara väldigt varierande, alltifrån att man äter fel kost och blir uppblåst till att man stressat under en längre tid och fått magkatarr. Vi går i denna lista igenom dom vanligaste mag problemen och hoppas kunna hjälpa dig med svaret på just ditt problem.

  • Magbesvär kan bero på att du äter saker din mage inte är kompatibel med
  • Magproblem kan vara resultatet av långvarig mental stress och sömnbrist
  • Sök hjälp för dina magproblem om du inte kommer tillrätta med det.

Så bläddra dig neråt och fördjupa dig i ämnet…

1. Ont i magen

Ont i magen kan man få av olika anledningar och det är inte alltid som en läkare kan hitta någon orsak till magbesvären. Får man plötsligt ont i magen, så kan det t.ex. bero på: magsjuka, blindtarmsinflammation, njursten, tarmvred, gallstensanfall eller något annat.

2. Gaser i magen

Alla har vi en viss mängd gas i magen och tarmarna. Gasen består delvis av nersvald luft och dels av gas som har produceras av bakterierna i tjocktarmen. Tillsammans så blir det cirka 1/2-1 1/2 liter gas/dygn. När man är stressad så sväljer man ner mera luft.

3. Svullen mage

Det finns många anledningar till att man har en svullen mage. Och vi vill därför uppmärksamma dig om att den metod som fungerar för en annan kanske inte fungerar just för dig!

4. Lös i magen

Med diarré menas det att du får gå på toaletten flera gånger under ett dygn och har väldigt lös eller rinnande avföring. Lös i magen kan de flesta behandla själv, genom att t.ex. dricka vätskeersättning och undvika att äta mjölkprodukter.

5. Halsbränna

När man får halsbränna svider det och bränner i bröstet och man får s.k. sura uppstötningar.

6. Magkatarr

Magkatarr är ett samlingsnamn för olika besvär i den övre delen av magen.

7. Stressmage

Stressmage är förmodligen en utav de vanligaste orsakerna till magproblem och stressmage är ett samlingsnamn för flera olika magproblem som är orsakade av stress.

8. Förstoppning/Trög mage

Förstoppning är när man tömmer tarmen mindre än 2 ggr/vecka och när man har besvär med att avföringen är hård och svår att få ut.

9. Glutenallergi

Glutenallergi kallas även för glutenintolerans, detta innebär att man inte tål gluten. Gluten är ett protein som finns i vete, korn och i råg.

Integritetspolicy