Lista: 6 Livsmedel Som Orsakar Inflammation I Kroppen

Har du problem med inflammation, ledskada eller kronisk ledvärk? Har du artrit? Om svaret på någon dessa frågor är ja, bör du antagligen kontrollera din kost. Det visar sig att vissa livsmedel orsakar och förvärrar inflammation i kroppen och du bör uppenbarligen undvika dem.

Att skapa balans i din kost är ett av de bästa sätten för att bekämpa och förhindra inflammation. Detta är bra för din hälsa i allmänhet. Tyvärr främjar vissa kostalternativ detta problem. Att hålla sig borta från dem kommer att göra dig friskare och förhindra smärta och hälsoproblem. Det som är värre är att många av dessa alternativ används av vanliga människor dagligen utan att veta att de är källan till många av deras hälsoproblem. Förhindra dessa processer genom att lära dig mer om de värsta livsmedel som stöder dem. Det är exakt vad du kan förvänta dig av vår guide.

 • Ta reda på hur din kost påverkar din hälsa
 • Förhindra inflammatoriska processer genom att hålla dig borta från vissa produkter
 • Upptäck hur din kost påverkar din hälsa

Du kan inte förvänta dig förändringar över en natt, men att undvika vissa livsmedel är det första steget i denna process. Låt oss börja!

1. Socker – det eldar på de inflammatoriska processerna

Socker Inflammation

Vi har alla socker i blodet, men du bör veta att när det väl har överskridit de hälsosamma nivåerna har det negativa effekter på kroppen och på många nivåer. Det har en direkt inverkan på insulinnivåerna och ger hormonell obalans. Så det rekommenderas starkt att hålla sig borta från enkla sockerarter och äta komplexa kolhydrater som de som finns i grönsaker och frukt. Lär dig mer om maten du konsumerar – läs etiketterna och bestäm hur mycket socker de innehåller. Bearbetade snacks och godis packas vanligtvis med enkelt socker.

 • Socker, och särskilt enkelt socker, i stora mängder är dåligt för din hälsa
 • Det orsakar och stöder inflammation
 • Det kan också orsaka kroniska sjukdomar som typ 2-diabetes

2. Alkohol – det får inte kroppen att må bra efter ett tag

Alkohol FLASKOR

För att vara ärlig kan alkohol skapa domningar hos dem som dricker det, särskilt i stora mängder. Men denna känsla av domningar och avkoppling är bara tillfällig och inte verklig. Från det ögonblick du börjar dricka alkohol, vare sig det är öl, sprit eller vin, kommer du att utlösa inflammation. Om du redan har problem med det kommer du att förvärra saker och ting. När effekten är borta kommer du att känna smärtan i matstrupen, struphuvudet och levern. Att kontinuerlig dricka alkohol under en lång period kan leda till kronisk inflammation.

 • Att dricka mycket alkohol varje dag kan utlösa inflammatoriska processer i matstrupen, struphuvudet och levern
 • Alkoholmissbruk är dåligt för din allmänna hälsa
 • Det främjar också utvecklingen av tumörer

3. Matlagning (vegetabiliska) oljor – främjar pH-obalans

Vegetabiliska Oljor

De flesta matoljor som är baserade på grönsaker som finns i livsmedelsbutiker är rika på omega-6-fettsyror och har en liten mängd omega 3-fettsyror. Denna oproportionerliga sammansättning ökar risken för att utveckla inflammatoriska processer i kroppen. Glöm inte att många av dem används i bearbetade livsmedel. Det är därför det ännu en gång är bra att nämna att du bör kontrollera etiketten på de produkter du är intresserad av att köpa och äta. För att undvika situationer som dessa rekommenderas människor att köpa extra jungfruolja och liknande olja.

 • Många matoljor är inte balanserade när det gäller fettsyranivåer
 • De flesta av dem är vegetabiliska baserade oljor
 • Majoriteten av bearbetade livsmedel använder potentiellt farliga vegetabiliska oljor

4. Mejeriprodukter – dåligt för vissa människor

Mejeriprodukter

Det finns vissa typer av livsmedel som är dåliga för vissa kategorier av människor. Under åren har människor insett att för vissa av dem gör mejeriprodukter mer skada än nytta. Det visar sig att vissa människor är laktosintoleranta vilket innebär att de helt enkelt inte kan smälta dessa livsmedel ordentligt. Detta gäller särskilt när det gäller mjölk som i vissa fall kan fungera som ett allergen. Inflammation är en av reaktionerna i tarmsystemet när mjölken når denna kroppsdel. Hudutslag, nässelfeber, uppblåsthet i magen, förstoppning – detta är några av de symtom som vissa människor kan förvänta sig av att konsumera mejeriprodukter.

 • Vissa människor tål inte mejeriprodukter
 • De orsakar olika inflammatoriska processer i tarmsystemet
 • Akne, hudutslag, diarré och förstoppning är några tecken på att du bör undvika mejeriprodukter

5. Bearbetat rött kött – inte ett bra val

Bearbetat Kött

Om du vill äta mat som skyddar dig mot inflammation bör du antagligen undvika bearbetat rött kött. Detta är nämligen kött som ofta finns i salami, lamm, fläsk, nötkött och andra produkter av detta slag är fullt med Neu5Gc. Detta är en molekyl som inte tillverkas naturligt i våra kroppar. Detta är en av orsakerna till att våra matsmältningskanaler inte kan behandla det ordentligt och varför du kan förvänta dig problem. Leta efter säkrare typer av kött som inte har dessa molekyler eller ät mer fisk.

 • Bearbetat rött kött kan också utlösa inflammatoriska processer
 • Det är högt i en molekyl som inte förekommer naturligt i människokroppen
 • Överdrivet mycket kött kan leda till cancer

6. Bearbetade korn – du bör kanske hålla dig borta från dem för gott

Majoriteten av de korn som finns i livsmedelsbutiker bearbetas, eller förädlas som vissa människor kallar det. Det betyder att de nästan inte har några fibrer eller B-vitamin i sig. Vi pratar om livsmedel som vitt bröd, nudlar, pasta, kex, vitt mjöl och bakverk. På ett sätt är deras innehåll liknande det som finns i raffinerat socker. Som ett resultat av detta kan du förvänta dig inflammation och andra degenerativa sjukdomar. Köp inte varor som är baserade på bearbetade korn. Det är mycket smartare att använda fullkorn.

 • Näringsämnen avlägsnas från bearbetade korn
 • De finns i många typer av pasta, nudlar, vitt bröd, etc.
 • Använd fullkornsprodukter
Integritetspolicy