Snabbguide – Leucindieten (Nyckel Till Viktminskning)

Leucin-dieten går ut på att äta mycket protein som möjligt och på så vis tappa massor av kilon. Genom att äta 1 portion protein till varje måltid så höjer man sin fettförbränning.

Vad är då Leucin?

Leucin är en nödvändig aminosyra och som flera forskare föreslagit vara en viktig nyckel till viktminskning.

Leucin är en slags aminosyra som bland annat finns i exempelvis kött, mjölkprodukter, fisk, linser, jordnötter, ägg och fullkorn. Den här aminosyrn måste kroppen få i sig genom kosten, eftersom att kroppen själv inte kan tillverka den.

Leucin är en bra aminosyra eftersom den sägs dämpa aptiten, balansera ditt blodsocker och ge dig mer energi. Leucin bidrar även till att kroppen kan behålla sin muskelmassa. Leucin-dieten är alldeles perfekt för den som vill gå ner i vikt och samtidigt orka vara aktiv. Den är perfekt för människor som vill äta mycket proteiner direkt efter de kört ett träningspass för att återhämta muskler.

Leucin-dieten säger att man bör äta följande…

Fisk, keso, räkor, mjölk, kyckling, ost, fullkornsvete, bladgrönsaker, lamm, linser, kikärtor, lever, limabönor, parmesanost, sojabönor, sesamfrön, spirulina (en alg), tofu, sojamjöl, yoghurt, rött kött, nötter, mandel, råris och pumpafrön.

Integritetspolicy